Football Talk

Σεβίλλη: Ο «εφιάλτης» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιστρέφει! (video)

Σεβίλλη: Ο «εφιάλτης» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιστρέφει! (video)
Η κλήρωση των προημιτελικών του Europa League δημιούργησε αμφίρροπα ζευγάρια, με το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεβίλλη να ξεχωρίζει. Οι «κόκκινοι διάβολοι» καλούνται να πάρουν εκδίκηση από τους πολυνίκεις του θεσμού για τους αποκλεισμούς του 2018 και του 2020!
Δύο κάτοχοι του τροπαίου θα μονομαχήσουν για ένα εισιτήριο στους «4» του Europa League. Ο λόγος για τη νικήτρια του 2017, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και τη... μόνιμη τροπαιούχο του θεσμού, Σεβίλλη, που το έχει σηκώσει έξι φορές (2006,2007,2014,2015,2016,2020).

Η ομάδα του Σαμπάολι, μάλιστα, θα γίνει η τέταρτη (!) ισπανική που αντιμετωπίζουν οι «κόκκινοι διάβολοι» στο Europa League φέτος μετα τις Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μπαρτσελόνα και Μπέτις!

Το ματς στο «Ολντ Τράφορντ» στις 13 Απριλίου δε θα είναι η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση, καθώς έχουν αναμετρηθεί ακόμη δύο φορές σε νοκ-άουτ (μία για το Europa League και μία για το Champions League). Ωστόσο, μόνο οι Ανδαλουσιανοί έχουν ευχάριστες μνήμες από τότε.

Το διπλό χτύπημα του Μπεν Γιεντέρ (13/03/2018)




Το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Σεβίλλη τα είχε αφήσει όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ», όπου η Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο φαινόταν και πράγματι ήταν το φαβορί για τη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Κάτι τέτοιο όμως δε φάνηκε στο χορτάρι, με τους Ισπανούς να είναι καλύτεροι και τον Μπεν Γιεντέρ να σκοράρει δύο φορές στο τέλος, παγώνοντας το πλήθος και σφραγίζοντας μία μεγάλη πρόκριση.

Ο Μπόνο κατέβασε τα «ρολά» και ο Ντε Γιονγκ... εκτέλεσε στο τέλος! (16/8/2020)




Η δεύτερη ψυχρολουσία της Σεβίλλη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέβη μέσα στο... κατακαλόκαιρο (16 Αυγούστου) και σε ουδέτερο γήπεδο (Κολωνία) , λόγω της... παράνοιας που επικράτησε τη σεζόν 2019-20 με τον covid!

Στο μονό αυτό παιχνίδι που έδινε εισιτήριο για τον τελικό, η ομάδα του Λοπετέγκι πέτυχε την ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Μπόνο, ο οποίος την κράτησε ζωντανή για να μπορέσει να «κλέψει» τη πρόκριση στο 78' με τον Ντε Γιονγκ.


Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0