Football Talk

Europa League: Φέγενορντ – Ρόμα σε… επανάληψη του «παρθενικού» τελικού Conference League

Europa League: Φέγενορντ – Ρόμα σε… επανάληψη του «παρθενικού» τελικού Conference League

Ούτε ένα χρόνο μετά τον τελικό του Europa Conference League, Φέγενορντ και Ρόμα θα συναντηθούν στα προημιτελικά του Europa League. Θα πάρει εκδίκηση ο Άρνε Σλοτ ή ο Ζοσέ Μουρίνιο θα τα καταφέρει πάλι;

Σχετικά Άρθρα

Η κλήρωση του Europa League για τη φάση των προημιτελικών ολοκληρώθηκε και έβγαλε «δυνατές» αναμετρήσεις. Ανάμεσα σε αυτές, ο «παρθενικός» τελικός του Europa Conference League!

Φέγενορντ και Ρόμα είχαν αναμετρηθεί τον Μάιο του 2022 στον πρώτο τελικό στην ιστορία της τρίτης τη τάξει διασυλλογική διοργάνωσης στην Ευρώπη. Τότε ο Ζοσέ Μουρίνιο οδήγησε τους «τζιαλορόσι» στον τίτλο και… έγραψε ιστορία.

Συγκεκριμένα, ο Special One έγινε ο τρίτος τεχνικός που έχει κατακτήσει τρεις διαφορετικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ μάλιστα συνέχισε το «απόλυτο» νικών που έχει σε τελικούς.

Όλα αυτά βέβαια τα πέτυχε χάρις τον Νικολό Ζανιόλο, ο οποίος ήταν ο μοναδικός σκόρερ στο ματς κόντρα στη Φέγενορντ.

Ούτε ένα χρόνο μετά, οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά, αυτή τη φορά στα προημιτελικά του Europa League. Φέτος ωστόσο τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Μπορεί να πρόκειται για νοκ-άουτ αναμετρήσεις, ωστόσο είναι… δύο και όχι μία, όπως ο περσινός τελικός. Παράλληλα, η Ρόμα δεν έχει πλέον… Ζανιόλο, ο οποίος έχει αποχωρήσει από τον σύλλογο.

Δεδομένα όμως ο Μουρίνιο θα βρει τρόπο να βγάλει τον καλύτερο εαυτό των ποδοσφαιριστών του. Το ερώτημα είναι πως θα «πολεμήσει» τις τακτικές του Πορτογάλου ο Άρνε Σλοτ, ο οποίος από τον πάγκο της Φέγενορντ «διψά» πολύ για έναν τίτλο.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0