Football Talk

Europa Conference League: Ο Παυλίδης έστειλε στους «8» την Άλκμααρ, πάρτι της Γουέστ Χαμ απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας (video)

Europa Conference League: Ο Παυλίδης έστειλε στους «8» την Άλκμααρ, πάρτι της Γουέστ Χαμ απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας (video)

Με σκόρερ τον Βαγγέλη Παυλίδη η Άλκμααρ επικράτησε 2-1 της Λάτσιο και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa Conference League, εκεί όπου θα βρεθεί και η Γουέστ Χαμ, μετά το εύκολο 4-0 επί της ΑΕΚ Λάρνακας. Έκπληξη από την Άντερλεχτ που «έκλεψε» την πρόκριση από τη Βιγιαρεάλ, άνετα στους «8» η Νις.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης της Άλκμααρ με τη Λάτσιο. Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε το -τελικό- 2-1 και έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά. Εύκολη πρόκριση για τη Γουέστ Χαμ που «διέλυσε» με 4-0 την ΑΕΚ Λάρνακας.

Στην Ισπανία η Άντερλεχτ έκανε… «κηδεία» στη Βιγιαρεάλ, αφού ο Σλιμανί έστειλε τους Βέλγους στην οκτάδα, εκεί όπου θα βρίσκεται και η Νις μετά το εύκολο 3-1 επί της Σέριφ.

Ο Παυλίδης έστειλε την Άλκμααρ στα προημιτελικά!

Με γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη (το έβδομο του Έλληνα στράικερ φέτος) η Άλκμααρ νίκησε με 2-1 τη Λάτσιο, και σε συνδυασμό με το υπέρ της 2-1 από το πρώτο παιχνίδι, πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εξαιρετικό ρυθμό και η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι ευτύχησε να προηγηθεί στο 22’. Ο Φελίπε Άντερσον με πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Όμως η χαρά των Ιταλών δε κράτησε πάνω από πέντε λεπτά. Στο 28ο λεπτό ο Κάρλσον με απίθανο σουτ εκτός περιοχής έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Η Άλκμααρ «πάτησε» καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Πρώτα, είχε δοκάρι με τον Ρέιντερς (56’) και έπειτα πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Στο 62’ ο Παυλίδης υποδέχθηκε τη μπάλα στα όρια της περιοχής και με εξαιρετικό σουτ έκανε το 2-1. Έτσι, ο Έλληνας επιθετικός έφτασε τα επτά γκολ σε εννέα ευρωπαϊκές εμφανίσεις και χάρισε σπουδαία πρόκριση στην ομάδα του!

Πάρτι της Γουέστ Χαμ με «καλεσμένη» την ΑΕΚ Λάρνακας!

Μετά την εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Γουέστ Χαμ, η ΑΕΚ Λάρνακας ταξίδεψε στην Αγγλία για ένα «θαύμα». Στην πράξη βέβαια αποδείχθηκε… εφιάλτης καθώς «τα σφυριά» νίκησαν εύκολα με 4-0 και συνεχίζουν την πορεία τους στο θεσμό!

Στο 21’ ο Σκαμάκα πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, κέρδισε την κόντρα και με σουτ νίκησε τον Πίριτς για το 1-0!

 Οι Κύπριοι απάντησαν δέκα λεπτά αργότερα αλλά ορθώς το γκολ τους ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 45’ ο Λέδες είδε την κόκκινη κάρτα για ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Φορνάλς, παρά το γεγονός πως ο Ισπανός… παρακαλούσε τον διαιτητή να μην αποβάλλει τον παίκτη της ΑΕΚ.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος ήταν «εφιαλτικό» για την ομάδα του Όλτρα. Στο 47’ ο Μπόουεν νίκησε από κοντά τον Πίριτς για το 2-0 ενώ δύο λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης σκόραρε και πάλι με κεφαλιά για το 3-0. Το… δράμα για τους Κύπριους συνεχίστηκε στο 65’, όταν ο νεαρός Μουμπάμα σκόραρε και αυτός με κεφαλιά για το 4-0! Κάπου εκεί η ομάδα του Μόγες «κατέβασε ταχύτητα» και πανηγύρισε την πρόκριση.

«Κηδεία» της Άντερλεχτ μέσα στο Θεράμικα!

Τι και αν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν σε θέση άμυνας; Η Άντερλεχτ με το «χρυσό γκολ» του Σλιμανί (75’) πήρε τη νίκη-πρόκριση μέσα στο Θεράμικα επί της Βιγιαρεάλ, αφού ο πρώτος αγώνας είχε τελειώσει με 1-1.

Η Βιγιαρεάλ είχε -σχεδόν- καθολική υπεροχή στα πρώτα 45 λεπτά, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τη μετουσιώσει σε γκολ. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση, το δοκάρι του Ζεράρ Μορένο, ακριβώς στη συμπλήρωση των 45’.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, όμως δε μπορούσε να βρει το γκολ. Και για άλλη μια φορά ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε, αφού στο 75’ ο Σλιμανί σκόραρε σε κενή εστία ύστερα από γύρισμα του Μουρίγιο για το 1-0 των Βέλγων. Η Βιγιαρεάλ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-1 στο 90+4’ και έτσι ο «χρυσός» Σλιμανί χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

Ίδρωσε αλλά… προκρίθηκε η Νις!

Μπορεί να δυσκολεύτηκε περισσότερο από ότι θα περίμενε, ωστόσο η Νις νίκησε με 3-1 τη Σέριφ Τίρασπολ και με το συνολικό 4-1 πήρε το εισιτήριο για την οκτάδα.

Η γηπεδούχος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να βρει το γκολ που θα της έδινε προβάδισμα πρόκρισης. Αυτό ήρθε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Σμάιχελ ξεκίνησε τη φάση, ο Τουράμ πάσαρε στον Λαμπόρντ και εκείνος με τη σειρά του «κρέμασε» τον Κόβαλ για το 1-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε… χαμό! Πρώτα, στο 53’ η Νις διπλασίασε τα τέρματά της με όμορφο πλασέ του Μοφί, όμως ένα λεπτό μετά η Σέριφ μείωσε σε 2-1 με τον Ταπσόμπα. Οι Γάλλοι όμως δε το έβαλαν κάτω και στο 79’ ο Μπραχιμί έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα (αφού πρώτα αυτή είχε πάει στο δοκάρι) για το τελικό 3-1.

*Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης είναι προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή (17/3) στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0