Football Talk

Europa League: Η Φέγενορντ ισοφάρισε το ρεκόρ διοργάνωσης με το 7-1 κόντρα στη Σαχτάρ! (video)

Europa League: Η Φέγενορντ ισοφάρισε το ρεκόρ διοργάνωσης με το 7-1 κόντρα στη Σαχτάρ! (video)

Ακόμα... σκοράρει η Φέγενορντ, που ισοφάρισε το ρεκόρ της μεγαλύτερης νίκης στο Europa League μετά το 7-1 εις βάρος της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League πήρε η Φέγενορντ. Οι Ολλανδοί μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα κόντρα στη Σαχτάρ, υποδέχθηκαν τους Ουκρανούς στο Ντε Κάιπ, όπου και θριάμβευσαν με σκορ 7-1!

Η ομάδα του Άρνε Σλοτ ήταν καταιγιστική και ως το 67’ ήταν μπροστά στο σκορ με 7-0! Η Σαχτάρ μπορεί να μείωσε στο φινάλε (87’), ωστόσο δεν απέφυγε μία μάλλον ντροπιαστική ήττα, η οποία έφερε και τον αποκλεισμό της από τη διοργάνωση.


Το συγκεκριμένο σκορ μάλιστα ισοφάρισε το ρεκόρ στη διοργάνωση, από το 2009 κι έπειτα, όταν μετονομάστηκε από Κύπελλο ΟΥΕΦΑ σε Europa League. Με το ίδιο ακριβώς σκορ και πάλι σε φάση νοκ-άουτ, η Λυών είχε κερδίσει την Άλκμααρ το 2017. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το μοναδικό γκολ της ολλανδικής ομάδας σε εκείνο το παιχνίδι είχε πετύχει ο Λιβάι Γκαρσία που πλέον αγωνίζεται στην ΑΕΚ!


Όποιο ρεκόρ κι αν σηκώσεις, έχει... Ολλανδούς από κάτω

Γενικότερα, αν συμπεριλάβουμε δηλαδή και την προκριματική φάση του Europa League στην στατιστική, τότε το ρεκόρ της πιο ευρείας νίκης έχει και πάλι Ολλανδούς στο προσκήνιο. Η Αϊντχόφεν στις 30 Αυγούστου του 2012 είχε «διαλύσει» με 9-0 τη Ζέτα Γκολομπόβατς, ομάδα από το Μαυροβούνιο, η οποία πλέον παίζει στη δεύτερη κατηγορία της χώρας. Ο εν λόγω αγώνας είχε λάβει χώρα στο πλαίσιο των προκριματικών της διοργάνωσης.

Όσον αφορά το ρεκόρ για την μεγαλύτερη σε εύρος νίκη στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όπως ονομαζόταν ο θεσμός από το 1971 ως το 2009, τότε κι αυτό ανήκει σε Ολλανδούς! Η τρομερή ομάδα του Άγιαξ με τον Μάρκο φαν Μπάστεν να σημειώνει πέντε γκολ έκανε «σκόνη» την αδύναμη ομάδα του Λουξεμβούργου, Ντιφερντάνζ, με συνολικό σκορ 14-0!

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0