Football Talk

Φερνάντο Τόρες, Άλβαρο Αρμπελόα, Πάμπλο Γκαρσία είναι οι δάσκαλοι των επερχόμενων αστέρων

Φερνάντο Τόρες, Άλβαρο Αρμπελόα, Πάμπλο Γκαρσία είναι οι δάσκαλοι των επερχόμενων αστέρων

Η αναμέτρηση της Μίλαν Κ19 με την Ατλέτικο Μαδρίτης Κ19 για το UEFA Youth League μας έδωσε την μεγάλη συνάντηση του Ινάτσιο Αμπάτε με τον Φερνάντο Τόρες από διαφορετικό πλέον πόστο, αυτό του προπονητή. Με αφορμή το γεγονός αυτό βρήκαμε ποιες ομάδες έχουν εμπιστευτεί τις ακαδημίες σε «δικά τους πρώην παιδιά»

Η αποχώρηση ενός θρύλου μίας ομάδας δεν είναι ποτέ εύκολη. Το μόνο που μπορεί να απαλύνει τον «πόνο» που νιώθουν οι οπαδοί όταν βλέπουν το είδωλο τους να φεύγει για τελευταία φορά από το γήπεδο, είναι να αναλάβει ένα πόστο στην ομάδα.

Αυτό ακριβώς έχουν πραγματοποιήσει οι Ινάτσιο Αμπάτε και Φερνάντο Τόρες με τις πολυαγαπημένες τους Μίλαν και Ατλέτικο Μαδρίτης αντιστοίχως. Οι δυο τους έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση αλλά δεν μένουν μακριά από τα γήπεδα. Προπονούν πλέον τις Κ19 των πρώην ομάδων τους. Στις 14/03 οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για το UEFA Youth League με τον Αμπάτε να βγαίνει νικητής με 2-0. Μικρή σημασία είχε το αποτέλεσμα όμως καθώς στην μνήμη όλων έχει χαραχθεί η φωτογραφία των δύο προπονητών παρά το τελικό σκορ.



Ποιοι άλλοι θρύλοι όμως έχουν αναλάβει να προπονήσουν τα «πιτσιρίκια» των αγαπημένων τους ομάδων στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;

Ρεάλ Μαδρίτης Κ19: Άλβαρο Αρμπελόα

Ο Αρμπελόα αποτελεί ένα πλέον εμβληματικό πρόσωπο στις τάξεις των «Μερέγκες». Αναδείχθηκε από τις ίδιες ακαδημίες που προπονεί αυτήν την στιγμή και αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας φορώντας την φανέλα της Ρεάλ πάνω από 230 φορές. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράσει το 2017 και από το 2020 έχει αναλάβει να προπονεί τις μικρότερες ομάδες των Μαδριλένων.

Γιουβέντους Κ19: Πάολο Μοντέρο

Ο «σκληροτράχηλος» Ουρουγουανός αμυντικός μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του στην νέα γενιά των Γιουβεντίνων. Ο Πάολο έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια από το μακρινό 2007 και όπως πολύ συνάδελφοι του, έκανε το «μεγάλο βήμα» και πέρασε στην πλευρά της προπονητικής. Μετά από εννιά σεζόν στο Τορίνο ως ποδοσφαιριστής, πλέον από το 2022 επανήλθε στην Ιταλία για να κάτσει στον πάγκο των «μικρών» της Γιουβέντους.

Φιορεντίνα Κ19: Αλμπέρτο Ακουιλάνι

Ο πολυταξιδεμένος Ιταλός μέσος, μετά την «δύση» της ποδοσφαιρικής του καριέρας έχει ρίξει πλέον άγκυρα στην Φλωρεντία. Έχει περάσει από έξι διαφορετικές ομάδες στην Ιταλία ενώ στο διαβατήριο του είναι «τσεκαρισμένα» το Λίβερπουλ, η Λισαβόνα αλλά και οι Κανάριοι Νήσοι. Στην Φιορεντίνα αγωνίστηκε για τρεις σεζόν με αξιοπρεπέστατη παρουσία. Το 2019 αποσύρθηκε και σχεδόν αμέσως εντάχθηκε στις ακαδημίες της ομάδας και μόλις ένα χρόνο αργότερα, το 2020 πήρε εξολοκλήρου τα «κλειδιά» της Κ19.

Μετά την μικρή γύρα σε μεγάλα Ευρωπαϊκά κλαμπ ήρθε η ώρα να δούμε και τι συμβαίνει και στον «μικρόκοσμο» της Ελλάδας.

Ολυμπιακός Β: Γιάννης Οκκάς

Ο Γιάννης Οκκάς αγωνίστηκε με τα «ερυθρόλευκα» για τρεις σεζόν (04/05 – 06/07) κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα, δύο εκ των οποίων ήταν και νταμπλ. Από το 2022 έχει αναλάβει τα ηνία της Β ομάδας του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες φαίνεται να τηρούν επανειλημμένα το μοντέλο ενσωμάτωσης σπουδαίων παλαίμαχων της ομάδας. Ο Οκκάς αντικατέστησε τον Άριελ Ιμπαγάσα στο συγκεκριμένο πόστο, ενώ μέχρι και το 2019 προπονητής της Κ19 του Ολυμπιακού ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης. Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί και ο Τάσος Πάντος που είναι υπεύθυνος για την Κ15 των Πειραιωτών.

Γιάννης Οκκάς | Thrylos24.gr

ΠΑΟΚ Β: Πάμπλο Γκαρσία

Ο Γκαρσία από την στιγμή που αποσύρθηκε το 2014 δεν έφυγε ποτέ από την «οικογένεια» του ΠΑΟΚ. Έχει περάσει από τους πάγκους της Κ20 μέχρι και της πρώτης ομάδας. Πλέον ο Ουρουγουανός έχει αναλάβει τον ΠΑΟΚ Β και «προμηθεύει» συνεχώς την ομάδα με νέα ταλέντα που κλέβουν τις εντυπώσεις.

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ Β΄ του Πάμπλο Γκαρσία!

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr     

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0