Football Talk

Γιούργκεν Κλοπ: Ισπανοί και Αντσελότι έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτες του!

Γιούργκεν Κλοπ: Ισπανοί και Αντσελότι έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτες του!

Η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε την πορεία της στο UEFA Champions League, μετά τις δύο ήττες από τη Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι. Είναι η έκτη φορά που η Λίβερπουλ αποκλείεται από τη συνέχεια μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης υπό τον Γιούργκεν Κλοπ. Κοινό στοιχείο σε αυτές τις έξι φορές πως ο «δήμιος» προέρχεται από την Ισπανία.

Με τον Γιούργκεν Κλοπ στο τιμόνι, η Λίβερπουλ μετρά έξι αποκλεισμούς από την Ευρώπη σε φάσεις νοκ άουτ. Κατά κύριο λόγο, η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον Γερμανό τεχνικό, στερώντας του τέσσερις φορές την πρόκριση ή τον τίτλο, καθώς έχουν βρεθεί και σε τελικούς. Σεβίλλη και Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν θέσει εκτός μάχης τους «κόκκινους» από μία φορά, με αποτέλεσμα ο συνολικός απολογισμός να φτάνει τις έξι συνεχόμενες αποτυχίες.

Οι Ισπανοί έχουν βρει το «κουμπί» του

Στην πρώτη σεζόν του Κλοπ στον πάγκο της ομάδας, η Λίβερπουλ έφτασε στον τελικό του Europa League. Είχε την ευκαιρία να κατακτήσει τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο μετά την «θρυλική» επιτυχία της Κωνσταντινούπολης. Όμως η Σεβίλλη της έκοψε το δρόμο, φτάνοντας στην τρίτη διαδοχική κατάκτηση με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο.

Ακολούθησε η διασταύρωση με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τη φάση των «16» του Champions League, τη σεζόν 2019-2020. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε νίκησε και στις δύο αναμετρήσεις σε Γουάντα Μετροπολιτάνο και Άνφιλντ, παίρνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει βρεθεί στο δρόμο του Κλοπ και της Λίβερπουλ τέσσερις φορές. Οι δύο από αυτές, σε τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και στους δύο τελικούς σε Κίεβο και Παρίσι, οι «μερένχες» χαμογέλασαν στο τέλος. Ενδιάμεσα, τη σεζόν 2020-2021 βρέθηκαν στον προημιτελικό, ενώ φέτος η κληρωτίδα τους έφερε αντιμέτωπους πιο νωρίς.

Ο Αντσελότι του έχει «πάρει» τον αέρα

Ανάλογο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι προσωπικές «μονομαχίες» του Γιούργκεν Κλοπ με τον Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός είναι αήττητος στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις μεταξύ τους.

Ως τεχνικός της Έβερτον, μετά δύο ισοπαλίες και μία νίκη στο τοπικό ντέρμπι του Λίβερπουλ. Με τη Ρεάλ Μαδρίτης, Κλοπ και Αντσελότι συναντήθηκαν για πρώτη φορά στον τελικό του Champions League τη σεζόν 2021 – 2022, σε μια αναμέτρηση που η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη, αλλά ο τίτλος κατέληξε στη Μαδρίτη. Με τις δύο φετινές νίκες, ο Αντσελότι έχει ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων νικών επί του προπονητή της Λίβερπουλ, όντας απόλυτος πρωταγωνιστής.

Πάνος Κορομηλάς

www.bnsports.gr 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0