Football Talk

Η Ιταλία... αντεπιτίθεται: Τρεις ομάδες της στους «8» του Champions League μετά από 17 χρόνια! (video)

Η Ιταλία... αντεπιτίθεται: Τρεις ομάδες της στους «8» του Champions League μετά από 17 χρόνια! (video)

Η φάση των «16» του Champions League ολοκληρώθηκε και πλέον έχουν γίνει γνωστές οι οκτώ ομάδες που θα συνεχίσουν στο δρόμο προς τον τελικό. Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε συνηθίσει να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι από τους συλλόγους που παραμένουν στη διοργάνωση, δεν προέρχονται ούτε από την Αγγλία, αλλά ούτε από την Ισπανία!

Η Ιταλία θα έχει την... τιμητική της στα προημιτελικά του φετινού Champions League, καθώς θα εκπροσωπηθεί από τρεις ομάδες. Μετά τις Μίλαν και Ίντερ που είχαν «κλειδώσει» την πρόκριση νωρίτερα, την ίδιο δρόμο ακολούθησε και η Νάπολι, η οποία «σφράγισε» το δικό της εισιτήριο το βράδυ της Τετάρτης (15/3) κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Οι «παρτενοπέι» μετά το υπέρ τους 2-0 στη Γερμανία, διπλασίασαν τις νίκες τους με το 3-0 στο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και έτσι πήραν μία πρόκριση δια... περιπάτου.

 

Αντίθετα, οι δύο ομάδες του Μιλάνου δεν είχαν τόσο... εύκολο έργο. Αμφότερες μάλιστα προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 1-0 μετά τις δύο αναμετρήσεις για τη φάση των «16». Η Μίλαν είχε κερδίσει 1-0 την Τότεναμ στο Σαν Σίρο, ενώ η Ίντερ, στο ίδιο γήπεδο, με το ίδιο σκορ την Πόρτο. Οι ρεβάνς και στα δύο ζευγάρια ολοκληρώθηκαν στο 0-0 και οι Ιταλοί πανηγύρισαν την πρόκριση.

 
 

Έτσι, η Ιταλία έκανε το «απόλυτο» στη φάση των «16» και πλέον θα έχει τρεις εκπροσώπους στα προημιτελικά. Αν μη τι άλλο ένα εκπληκτικό επίτευγμα για τη γειτονική μας χώρα, η οποία είναι η αλήθεια έχει πολλά χρόνια να πράξει κάτι ανάλογο!

Τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν πριν από 17 ολόκληρα χρόνια, ενώ συνολικά έχει συμβεί τρεις! Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2005/06, Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους ήταν εκείνες που βρέθηκαν στα προημιτελικά του Champions League, ενώ οι ίδιες ήταν που είχαν πραγματοποιήσει σε άλλες δύο σεζόν νωρίτερα.

Η πρώτη ήταν το 2002/03, όπου μάλιστα Μίλαν και Γιουβέντους έφτασαν ως τον τελικό, με τους «ροσονέρι» να κατακτούν τον τίτλο στα πέναλτι. Δύο σεζόν αργότερα (2004/05) η ιστορία επαναλήφθηκε, μόνο που σε αυτή την περίπτωση στον τελικό έφτασε μονάχα η Μίλαν, η οποία ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Λίβερπουλ στο απίθανο ματς της Κωνσταντινούπολης.

Φέτος, τη θέση της Γιουβέντους πήρε η Νάπολι, η οποία ουδέποτε στο παρελθόν δεν είχε φτάσει τόσο μακριά στο Champions League, με την ιταλική τρίαδα να συμπληρώνουν οι ομάδες του Μιλάνου.

Αναλυτικά οι σεζόν που έφτασαν στο προημιτελικά του Champions League τρεις ιταλικές ομάδες:

2002/03: Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους

2004/05: Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους

2005/06: Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους

2022/23: Μίλαν, Ίντερ, Νάπολι


Οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών του Champions League της σεζόν 2022/23:

Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Τσέλσι (Αγγλία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Μίλαν (Ιταλία)
Ίντερ (Ιταλία)
Νάπολι (Ιταλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0