Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Μπενζεμά… σεληνιάζεται και η «βασίλισσα» έχει ξεχάσει να χάνει από τη Λίβερπουλ! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Μπενζεμά… σεληνιάζεται και η «βασίλισσα» έχει ξεχάσει να χάνει από τη Λίβερπουλ! (video)

Έχει βρει το… κλειδί απέναντι στη Λίβερπουλ η Ρεάλ Μαδρίτης. Πέτυχε ακόμα μία νίκη κόντρα τους «reds» και συνεχίζει ακάθεκτη το ταξίδι στα «αστέρια». Κοινός παρονομαστής των τελευταίων τους αναμετρήσεων; Ο φοβερός και τρομερός, Καρίμ Μπενζεμά!  

Σχετικά Άρθρα

Τι κι αν έβαλε πέντε γκολ στο «Άνφιλντ» και είχε διαφορά τριών τερμάτων να υπερασπιστεί; Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η «βασίλισσα» και το απέδειξε για ακόμα μία φορά. Δεν αρκέστηκε στο «μαξιλαράκι» ασφαλείας που είχε, επικράτησε εκ νέου της Λίβερπουλ (15/3, 1-0) και συνέχισε την πολύ καλή παράδοση που διατηρεί απέναντί της.

Τι σημαίνει αυτό; Οι δύο ιστορικοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν τεθεί αντιμέτωποι συνολικά 11 φορές, μία για τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1980-81) και όλες τις υπόλοιπες στο UEFA Champions League. Μπορεί τις τρεις πρώτες οι «reds» να έφτασαν στη νίκη, κατακτώντας το τρόπαιο το 1981 και περνώντας στους «8» τη σεζόν 2008-09 με συνολικό σκορ 5-0, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Από την περίοδο 2014-15, έχουν αναμετρηθεί συνολικά οκτώ φορές. Το αποτέλεσμα; Οι «μερένχες», όχι απλώς διατηρούν το αήττητό τους, αλλά σε αυτό το διάστημα, έχουν σημειώσει επτά νίκες, μετρώντας μόλις μία ισοπαλία. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έλαβε χώρα στο «Άνφιλντ» στα προημιτελικά της σεζόν 2020-21, χωρίς σοβαρό αντίκτυπο για τη Ρεάλ, που πήρε την πρόκριση έχοντας επικρατήσει στον πρώτο αγώνα με 3-1.

Χαρακτηριστικό της «βασιλικής» κυριαρχίας όλων αυτών των ετών, αποτελούν φυσικά οι δύο τελικοί της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πρόκειται για το 2018 (3-1) και το 2022 (1-0), όπου είχε «ράψει» το 13ο και το 14ο ευρωπαϊκό αστέρι της αντίστοιχα.

Τι άλλο κοινό παρουσιάζουν τα τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στον ισπανικό και τον αγγλικό σύλλογο, πέρα από την απουσία των νικών της ομάδας του λιμανιού; Τον… αφηνιασμένο Καρίμ Μπενζεμά! Ο Γάλλος επιθετικός έχει αγωνιστεί σε όλες τις αναμετρήσεις και είναι πραγματικά καταιγιστικός.

Σε οκτώ συμμετοχές κόντρα στη Λίβερπουλ, έχει συνεισφορά στα 8 από τα 17 τέρματα των Μαδριλένων, βρίσκοντας δίχτυα σε επτά περιπτώσεις, προσθέτοντας και μία ασίστ! Μάλιστα, κανένας άλλος ποδοσφαιριστής δεν έχει σκοράρει περισσότερα γκολ από εκείνον εναντίον της, στην ιστορία του θεσμού.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αποχαιρέτησε από πολύ νωρίς το Champions League, καθώς δεν κατάφερε να βάλει «φρένο» στην εντυπωσιακή παράδοση που έχει… χτίσει τα τελευταία χρόνια η Ρεάλ κόντρα στους «reds». Έτσι, ο Κάρλο Αντσελότι και οι παίκτες του συνεχίζουν ακάθεκτοι στα προημιτελικά, έχοντας έναν στόχο. Να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης για 15η φορά στην ιστορία τους!

 

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0