Football Talk

Η οικογένεια της ΑΕΚ «αποχαιρέτησε» τον Μίμη Παπαϊωάννου

Η οικογένεια της ΑΕΚ «αποχαιρέτησε» τον Μίμη Παπαϊωάννου
Πώς η ΑΕΚ είπε σύσσωμη «αντίο» στον θρύλο της, Μίμη Παπαϊωάννου.
Ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία της ΑΕΚ, ο Μίμης Παπαϊωάννου, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών.

Όπως αναμενόταν, σύσσωμος ο σύλλογος αποχαιρέτησε έναν από τους σπουδαιότερους αθλητές που τον εκπροσώπησε, ενώ με πρωτοβουλία του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμά της, «η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 9 το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, απέναντι από την OPAP ARENA στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στις 2 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ και θα ακολουθήσει η ταφή στις 4.30 μ.μ. στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μαρκοπούλου Μεσογαίας».



Από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, η ΠΑΕ ΑΕΚ ξεκίνησε με μία σειρά δημοσιεύσεων στα social media, να κάνει αναδρομές στο ένδοξο παρελθόν του Μίμη Παπαϊωάννου, τόσο με την κιτρινόμαυρη φανέλα, όσο και με την Εθνική Ελλάδας. Μάλιστα, δημοσίευσε και ένα βίντεο, με κεράκια να φωτίζουν τον πυλώνα όπου υπάρχει η μορφή του στην OPAP Arena.



Παράλληλα, ο έτερος θρύλος της ΑΕΚ, Κώστας Νεστορίδης, που έμελλε να δει τον φίλο και συμπαίκτη του να αφήνει την τελευταία του πνοή την ημέρα των δικών του 93ων γενεθλίων, ανέφερε:

«Ή ειρωνεία τη ζωής.. Σήμερα στα γενέθλιά μου, να φύγεις από κοντά μας.. Καλό ταξίδι φίλε μου.. αδελφέ μου.. πατριώτη μου.... συμπαίχτη μου.. καλή αντάμωση!!!»

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο προπονητής της «Ένωσης», Ματίας Αλμέιδα:

«Είμαστε λίγο καιρό στην ΑΕΚ, αλλά κατανοούμε πως από σήμερα η οικογένεια της ομάδας είναι πιο φτωχή, με την απώλεια μιας τεράστιας μορφής της ιστορίας του συλλόγου μας, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Εκφράζουμε όλοι τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μίμη Παπαϊωάννου, αλλά και σε όλα τα μέλη της οικογένειας της ΑΕΚ, που καταλαβαίνουμε πως νιώθουν σήμερα ότι έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο. Όλοι στην ομάδα θα κάνουμε τα πάντα για να φανούμε αντάξιοι της σπουδαίας του κληρονομιάς».

Κάτι ανάλογο έπραξε και ένας εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, Κώστας Γαλανόπουλος.


Στο ίδιο μήκος κύματος η «Βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ, η Ερασιτεχνική, αλλά και ο Σύλλογος Παλαιμάχων.

«Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ θρηνεί μαζί με όλη την ενωσίτικη οικογένεια, την τεράστια απώλεια του αγαπημένου μας Μίμη Παπαϊωάννου. Του μεγάλου μας αρχηγού. Του μεγαλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή της ιστορίας. Καλό ταξίδι, αγαπημένε μας Μίμη. Όλα όσα προσέφερες στην ΑΕΚ και στον καθέναν από εμάς, δεν θα σβήσουν και δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Σε ευχαριστούμε για όλα και ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά σου».



Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0