Football Talk

Πόρτο – Ίντερ 0-0: Ονάνα και… δοκάρια την έστειλαν στους «8» (video)

Πόρτο – Ίντερ 0-0: Ονάνα και… δοκάρια την έστειλαν στους «8» (video)

Μεγάλη πρόκριση επί της Πόρτο πέτυχε η Ίντερ μέσα στο «Ντραγκάο». Το τελικό 0-0 έστειλε τους «νερατζούρι» στα προημιτελικά του Champions League μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Μετά την Μίλαν έτσι και η έτερη ομάδα του Μιλάνου θα αγωνιστεί στην προημιτελική φάση του Champions League. Το 1-0 του πρώτου γύρου στην Ιταλία ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στην Ίντερ επί τη Πόρτο. Οι «δράκοι» προσπαθούσαν  συνεχώς να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Ίντερ, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Το 0-0 έμεινε μέχρι την λήξη του παιχνιδιού παρά τις απίστευτες χαμένες ευκαιρίες της Πόρτο στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι φιλοξενούμενοι στο τέλος να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά.

Πρώτη σπουδαία φάση στο παιχνίδι ήταν για τους γηπεδούχους μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Ουρίμπε βρήκε λίγο χώρο αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και «εξαπέλυσε» έναν κεραυνό που κατευθυνόταν στην γωνία του Ονάνα. Ο πορτιέρε της Ίντερ όμως αντέδρασε υποδειγματικά και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Η Ίντερ απάντησε στην ευκαιρία της Πόρτο στο 22ο λεπτό με σουτ του Τζέκο μέσα από την περιοχή. Ο Ντιόγκο Κόστα όμως ήταν σε ετοιμότητα.   

Μία εξαιρετική ομαδική συνεργασία της Πόρτο κόβεται άδοξα από τον Ντι Μάρκο στο 40’. Ο Εουστάκβιο βρέθηκε, μετά από γρήγορες εναλλαγές της μπάλας μέσα στην περιοχή αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε χτύπησε πάνω στον Ιταλό αμυντικό.

Ο Τσαλχάνογλου στο 77ο λεπτό μπήκε με καλές αξιώσεις μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μέσα σε 1 λεπτό η Πόρτο έχασε όσες ευκαιρίες δεν είχε κάνει και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια μαζί.

Πρώτα στο 90+5’ ο Μαρκάνο επιχειρεί να γίνει ο ήρωας του παιχνιδιού αλλά το σουτ που επιχειρεί κόβετε από τους αμυντικούς της Ίντερ πάνω στην γραμμή.

Μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Ονάνα θα διώξει θεαματικά μαζί και με την βοήθεια του δοκαριού την κοντινή κεφαλιά του Ταρεμί.

Στο 90+6’ ο Γκρούγιτς σηκώνεται πιο ψηλά από όλους αλλά η κεφαλιά που επιχειρεί για «κακή του τύχη» χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Καμερουνέζου τερματοφύλακα.  


Ενώ μέσα σε όλο τον χαμό αυτό ο Πέπε  αντίκρισε δεύετρη κίτρινη στο 97' και αποχώρησε πιο νωρίς για τα αποδυτήρια 

Τρομερές φάσεις μέσα σε μόλις δύο λεπτά, όμως το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με την Ίντερ να παίρνει μία σπουδαία πρόκριση που είχε να δει πολλά χρόνια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Πεπέ, Φάμπιο Καρντόσο, Μαρκάνο, Ζαϊντού, Εουστάκβιο (70' Φράνκο), Ουρίμπε, Γκρούγιτς, Γκαλένο, Εβανίλσον (70' Εβανίλσον), Ταρεμί.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονανά, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μικιταριάν, Ντιμάρκο (70' Νταμπρόσιο), Λαουτάρο Μαρτίνες, Τζέκο(70' Λουκάκου).




Άγγελος Κρεμαστός

 www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0