Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 7-0: «Περίπατος» με αφηνιασμένο Χάαλαντ που σταμάτησε στα... πέντε! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 7-0: «Περίπατος» με αφηνιασμένο Χάαλαντ που σταμάτησε στα... πέντε! (video)

Μόνος του ο Έρλινγκ Χάαλαντ, διέλυσε τη Λειψία και με τα πέντε γκολ που πέτυχε, έστειλε τη Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά του Champions League.

Σχετικά Άρθρα

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι στους «8» του Champions League. Οι «πολίτες» υποδέχθηκαν στο Έτιχαντ τη Λειψία στη ρεβάνς του 1-1 από τη Γερμανία και σαφώς ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Έναν τίτλο που επιβεβαίωσε με... θρίαμβο, καθώς διέλυσε τους «ταύρους» με 7-0!

«Μυθική» εμφάνιση από τον Έρλινγκ Χάαλαντ ο οποίος πέτυχε πέντε γκολ και παράλληλα έφτασε τα 30 στο Champions League πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλον στα χρονικά!

Ο Νορβηγός μάλιστα κατάφερε να σημειώσει χατ-τρικ στο πρώτο ημίχρονο, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την πρόκριση της ομάδας του.

Αρχικά, στο 22’ ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι για το 1-0, μετά από παράβαση-χέρι του Χένριχς, με τον Βίνσιτς να χρησιμοποιεί το VAR για να το καταλογίσει. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, με αρκετούς να τη θεωρούν «τραβηγμένη».

Πριν προλάβουν όμως να συνέλθουν οι παίκτες της Λειψίας, ο Χάαλαντ «χτύπησε» ξανά. Στο 24’ πήρε το ριμπάουντ από το δυνατό σουτ του Κέβιν Ντε Μπρόινε που σταμάτησε στο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, όμως ο Νορβηγός επιθετικός ήταν ασταμάτητος. Δευτερόλεπτα μάλιστα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος πέτυχε και το 3-0! Μετά από κόρνερ του Γκρίλις, ο Ντίας πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να κυλιέται κατά μήκος της γραμμής του τέρματος. Στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν οι αμυντικοί, την έστειλαν πάνω στον Χάαλαντ και κατέληξε στα δίχτυα.


Η αποκαμωμένη Λειψία δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των «πολιτών», οι οποίοι την είχαν ρίξει στα σχοινιά και συνέχισαν να χτυπάνε στο δεύτερο μέρος. Μόλις στο 49’ ο Γκουντογκάν ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 με διαγώνιο σουτ, για να αναλάβει εκ νέου δράση ο Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός χρειάστηκε ξανά μερικά δευτερόλεπτα για να σκοράρει δύο φορές. Αρχικά, στο 54’ ο Μπλάσβιχ είχε απάντηση στην κεφαλιά του νεαρού επιθετικού της Σίτι, όμως η μπάλα προσγειώθηκε στα πόδια του και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 5-0. Τρία λεπτά μετά, στο 57’, ήρθε το 5ο προσωπικό γκολ του Χάαλαντ για το 6-0.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα βέβαια αποφάσισε να... ξεκουράσει τον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 62' εν μέσω αποθέωσης. 


Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν αυτό που έβαλε «το κερασάκι στην τούρτα» της πρόκρισης, διαμορφώνοντας το τελικό 7-0.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι (Π. Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς (64' Γκόμεζ), Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι (64' Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκιουντογκάν (55' Μαχρέζ), Γκρίλις (55' Φόντεν), Χάαλαντ (63' Άλβαρες).

Λειψία (Μ. Ρόζε):  Μπλάσβιχ, Χένριχς, Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Ράουμ, Λάιμερ, Καμπλ, Χαϊντάρα (63' Σιμακάν), Σομποζλάι (72' Όλμο), Βέρνερ (62' Πόουλσεν), Φόρσμπεργκ (63' Σίλβα).

 
Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0