Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία: Νέα κόντρα Χάαλαντ με τους «ταύρους», με φόντο τα προημιτελικά του Champions League (video)

Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία: Νέα κόντρα Χάαλαντ με τους «ταύρους», με φόντο τα προημιτελικά του Champions League (video)
Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία μετά το ισόπαλο αποτελέσμα στη Γερμανία και απόψε (14/03,  22:00) ρίχνονται στη μάχη για ένα εισιτήριο που οδηγεί στα προημιτελικά του Champions League.

Από τις 4 αναμετρήσεις που υπάρχουν στο πρόγραμμα του UEFA Champions League αυτής της εβδομάδας, το Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία είναι η πιο αμφίρροπη αναμέτρηση της φάσης των «16» της διοργάνωσης, καθώς η ισοπαλία του πρώτου ματς έχει αφήσει τα πάντα ανοιχτά.

Για τον προπονητή της Λειψίας, Μάρκο Ρόζε είναι μόλις η 4η του εμφάνιση σε νοκ - άουτ παιχνίδι του Champions League. Ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως στις προηγούμενες 3 εμφανίσεις του, ο αντίπαλος είναι ο ίδιος με τον αποψινό. Παλαιότερα, τη σεζόν 2020/21, ως προπονητής της Γκλάντμπαχ είχε αποκλειστεί απο τη Μάντσεστερ Σίτι στην φάση των <<16>> του Champions League, με δύο ήττες.

Απόψε (14/03, 22:00), μετά και την ισοπαλία (1-1) του πρώτου αγώνα ελπίζει σε καλύτερο αποτέλεσμα πηγαίνοντας στο Έτιχαντ όμως με μία σοβαρή απουσία. Θα στερηθεί τις υπηρεσίες του καλύτερου του παίκτη, Κρίστοφερ Ενκουκού εξαιτίας τραυματισμού. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έχει σκοράρει 10 γκολ στα τελευταία 12 παιχνίδια ως βασικός στη διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένου ενός χατ - τρικ την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν -Λειψία και Σίτι- στο Έτιχαντ τον Σεπτέμβριο του 2021.

Από την άλλη, ο Έρλινγκ Χάαλαντ θέλει να βρει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο Champions League ( τελευταίο γκολ Σίτι - Κοπεγχάγη 5-0). Ο Νορβηγός έχει σκοράρει 17 γκολ σε 11 εντός έδρας αναμετρήσεις, όπου στις 7 από αυτές σημείωσε τουλάχιστον 2 γκολ, γεγονός που τα στατιστικά δείχνουν πως βρίσκει δίχτυα ανά 49 λεπτά στο Έτιχαντ.

Ένα άλλο θέμα που καλείται να διαχειριστεί η Λειψία, είναι πως η Αγγλία δεν είναι φιλόξενος τόπος για την ίδια. Στα τρία τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει ο γερμανικός σύλλογος σε αγγλικό έδαφος, έχουν φέρει ήττες και μάλιστα ηχηρές, δεχόμενοι 13 γκολ.

Πρόσθεσε στο παραπάνω, ότι η Μάντσεστερ Σίτι τρέχει εντός έδρας αήττητο στη διοργάνωση, 23 ματς, εκ των οποίων έχει νικήσει σε 21 από αυτά. Ωστόσο, ενθαρρυντικό για την Λειψία είναι πως το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει νικήσει μόλις ένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια εναντίον Γερμανικών ομάδων (2 ισοπαλίες - 1 ήττα).

Τι έγινε στο πρώτο ματς

          1_7.jpg

Το πρώτο ματς ήταν ένα παιχνίδι όπου η Σίτι προσπάθησε να το τελειώσει από το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, πιέζοντας πολύ έντονα την Λειψία σε όλα το γήπεδο. Ο Ρίγιαντ Μαχρέζ άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό, εξαργυρώνοντας την ανωτερότητα της Σίτι, η οποία τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 74% κατοχή της μπάλας, επιτρέποντας μόλις μία τελική στη Λειψία.

Ωστόσο, η αποτυχία της Σίτι να βρει και δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, επέτρεψε στη Λειψία να εκμεταλλευτεί την ανάπαυλα με αποτέλεσμα να βγει με περισσότερες φιλοδοξίες στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι, αφού ισορρόπησε το ματς κατάφερε να βρει γκολ ισοφάρισης, με την κεφαλιά του Γιόσκο Γκβάρντιολ, 20’ πριν τη λήξη του αγώνα. Η κεφαλιά του Κροάτη αμυντικού εξασφάλισε και το αήττητο πέντε αγώνων στη διοργάνωση για τη Λειψία, πλησιάζοντας περισσότερο το αήττητο 7 αγώνων που μετρούσε στη διοργάνωση το 2019/20, όπου τότε η Λειψία έφτασε στα ημιτελικά.

Μία ενδιαφέρουσα πληροφορία από την προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων είναι πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα έγινε ο πρώτος προπονητής μετά τον Ζοσέ Μουρίνιο που δεν έκανε καμία αλλαγή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, στο Champions League. Τον Οκτώβριο του 2018, ο ’’special one’’ ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ δεν έκανε καμία αλλαγή κατά τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στη Γιουβέντους.
         2_7.jpg 

Οι παίκτες κλειδιά


Μάντσεστερ Σίτι: Ριγιάντ Μαχρέζ

Για την Μάντσεστερ Σίτι ο Ριγιάντ Μαχρέζ έχει αποδειχτεί παίκτης - κλειδί όταν τα νοκ - άουτ ματς του Champions League φτάνουν. Ο Αλγερινός βρήκε δίχτυα στο πρώτο ματς απέναντι στη Λειψία, αφού συνεργάστηκε καλά με τους Ιλκάϊ Γκούντογκαν και Τζακ Γκρίλις, δίνοντας κεφάλι στο σκορ για τη Σίτι. Ωστόσο, είναι παίκτης - κλειδί αφού ως βασικός σε 12 νοκ - άουτ παιχνίδια της Σίτι στο Champions League, έχει συμμετοχή σε 11 γκολ (7 γκολ - 4 ασίστ) και έχει σκοράρει και στους τρεις προηγούμενους αγώνες απέναντι στη Λειψία.

3_7.jpg            

Λειψία: Γιόσκο Γκβάρντιολ

 
Με την απουσία του Κρίστοφερ Ενκουκού και σε συνδυασμό με την εμφάνιση του στον πρώτο αγώνα -όπου σκόραρε- ο Γιόσκο Γκβάρντιολ πιθανότατα θα είναι ξανά ο παίκτης - κλειδί για τον Μάρκο Ρόζε απόψε.
Δεδομένο είναι πως ο τρόπος παιχνιδιού της Σίτι θα κυριαρχίσει στο γήπεδο, έτσι η Λειψία θα έχει έναν παθητικό ρόλο και θα ψάχνει την γρήγορη μετάβαση στην επίθεση. Για να ξεκινήσει μία αντεπίθεση, το πιο σημαντικό είναι η πρώτη πάσα και ο Μάρκο Ρόζε μπορεί να είναι ήσυχος διότι διαθέτει τον Γκβάρντιολ. Ο υψηλόσωμος Κροάτης αμυντικός της Λειψίας τραβάει τα βλέμματα, εκτός των άλλων, για το πόσο άνετος δείχνει να είναι όταν έχει τη μπάλα στα πόδια. Ενδεικτικό είναι πως μόνος ένας παίκτης έχει περισσότερες επιτυχημένες πάσες από τον Γκβάρντιολ (472), ενώ το ίδιο συμβαίνει και στις περισσότερες επιτυχημένες πάσες στο δικό του μισό (279).

4_3.jpg  

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0