Football Talk

Ενδεκάδα δίχως γηγενείς: Από την Τσέλσι του Βιάλι στον Άρη και τη φετινή Ρεάλ Μαδρίτης! (video)

Ενδεκάδα δίχως γηγενείς: Από την Τσέλσι του Βιάλι στον Άρη και τη φετινή Ρεάλ Μαδρίτης! (video)

Με αφορμή το χθεσινό (13/3) παιχνίδι της Μίλαν με τη Σαλερνιτάνα (1-1) όπου ο Στέφανο Πιόλι παρέταξε ενδεκάδα δίχως Ιταλό ποδοσφαιριστή, το BN Sports σας θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις. Από την Τσέλσι του Βιάλι, στον Άρη και τη Ρεάλ του 2023..

Το βράδυ της Δευτέρας (13/3) γράφτηκε ιστορία στο Σαν Σίρο. Στην ισοπαλία 1-1 της Μίλαν με τη Σαλερνιτάνα ο Στέφανο Πιόλι επέλεξε αρχικό σχήμα δίχως ούτε έναν Ιταλό ποδοσφαιριστή! Αυτό συνέβη για πρώτη φορά από τότε που θεσπίστηκε το σύστημα 3-2-1 στη βαθμολογία, δηλαδή τη σεζόν 1994-1995!

Με αφορμή το παραπάνω, σας παρουσιάζουμε ορισμένες ανάλογες περιπτώσεις, με τον Άρη να αποτελεί μια από αυτές.

Η Τσέλσι του Βιάλι πριν το Millennium και ο Βενγκέρ!

Γυρίζουμε το χρόνο πίσω στο 1999, δηλαδή λίγο πριν τη νέα χιλιετία. Μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, στην περίφημη Boxing Day , η Τσέλσι με τον Τζιανλούκα Βιάλι στην άκρη του πάγκου της, αγωνιζόταν στην έδρα της Σαουθάμπτον.

Ο Ιταλός επέλεξε ένα αρχικό σχήμα δίχως Βρετανό ποδοσφαιριστή, αν και στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε να περάσει στο ματς τόσο τον Τζόντι Μόρις όσο και τον Χάρτλεϋ. Οι «μπλε» πέρασαν με 2-1 εκείνο το βράδυ χάρις τα γκολ του Νορβηγού Φλο.

Έξι χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου του 2005, ο Αρσέν Βενγκέρ το πήγε..παραπέρα! Όχι μόνο δε χρησιμοποίησε Βρετανό παίκτη στην ενδεκάδα, δεν είχε τέτοιον ούτε στον πάγκο!

Ο Αλσατός κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας επέλεξε ένα σχήμα με πέντε Γάλλους (Σιγκάν, Κλισί, Πιρές, Βιεϊρά και Ανρί) και είδε την ομάδα του να επικρατεί εύκολα με 5-1: «Δεν κοιτάω το διαβατήριο των παικτών, αλλά την ποιότητα και τη διάθεσή τους!» είχε πει μετά το παιχνίδι.

Η νίκη του Άρη στην Ευρώπη δίχως το ελληνικό στοιχείο!

Πάμε και στα… δικά μας! Τον Αύγουστο του 2008, ο Άρης πάλεψε για μια θέση στο -τότε- κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Μια ημέρα πριν το Δεκαπενταύγουστο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης φιλοξένησε τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα, στο πρώτο παιχνίδι του δεύτερου προκριματικού γύρου.

Ο Κίκε Ερνάντεθ, προπονητής του Άρη χρησιμοποίησε συνολικά 14 ποδοσφαιριστές, όμως κανείς από αυτούς δεν ήταν Έλληνας! Τελικά, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τη νίκη με 1-0 (Κόκε), όμως στη ρεβάνς της Κροατίας ηττήθηκαν με 2-0 και έμειναν εκτός συνέχειας.

Ο Μουρίνιο το τόλμησε στον τελικό του Champions League!

Βρισκόμαστε στις 22 Μάϊου του 2010 στη Μαδρίτη. Στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου διεξάγεται ο τελικός του Champions League μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Ίντερ. Αυτή είναι η στιγμή που ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει επιλέξει να παρατάξει την ομάδα του χωρίς κανένα γηγενή (Ιταλό) ποδοσφαιριστή στο αρχικό σχήμα!

Το τελικό 2-0 υπέρ των «νερατζούρι»  με τα γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο δικαιώνει απόλυτα τον Πορτογάλο, που στις καθυστερήσεις του ματς περνάει ως αλλαγή τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2006, Μάρκο Ματεράτσι. Αργότερα, οι δυο τους κλαίνε έξω από το πούλμαν της ομάδας, καθώς ο Μουρίνιο φεύγει για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ρεάλ το έκανε.. φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Έπρεπε να περάσουν 121 χρόνια ιστορίας για να δούμε ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης δίχως Ισπανό ποδοσφαιριστή σε αυτή. Αυτό συνέβη στις αρχές του 2023, για την ακρίβεια στις 8 Ιανουαρίου.

Στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της La Liga η «βασίλισσα» φιλοξενήθηκε από τη Βιγιαρεάλ στο Θεράμικα. Ο Κάρλο Αντσελότι επέλεξε τους έντεκα που θα απάρτιζαν το βασικό σχήμα, δίχως έστω έναν Ισπανό ανάμεσα σε αυτούς. Τελικά, πέρασε τους Βάσκεθ και Ασένσιο, όμως οι πρωταθλητές Ισπανίας δε γλίτωσαν την ήττα με 2-1.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0