Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 26ης αγωνιστικής στη Serie A: «Παρέλαση» για Νάπολι - Η 2η θέση... χάρισμα, αλλά κανείς δεν την θέλει! (video)

Οι 5+1 στιγμές της 26ης αγωνιστικής στη Serie A: «Παρέλαση» για Νάπολι - Η 2η θέση... χάρισμα, αλλά κανείς δεν την θέλει! (video)
Το «απόσταγμα» της 26ης αγωνιστικής στη Serie A. Η σταθερά υπέροχη Νάπολι, η Γιουβέντους με τις επτά ψυχές και μία 2η θέση, που σαν να μην την... θέλει κανείς!
Κανείς δεν έγινε σοφότερος, μετά την ολοκλήρωση της 26ης αγωνιστικής στη Serie A. Η υπόθεση-τίτλος εξακολουθεί να έχει τελειώσει από νωρίς και η αγωνιστική δράση από την Παρασκευή (10/03) έως και τη Δευτέρα (13/03), απέδειξε το «γιατί».

Η Νάπολι παραμένει σοβαρή και κυνική, κι ας έχουν κριθεί τα πάντα, κόντρα σε ομάδες που λειτουργούν σαν να μην θέλουν όχι μόνο τον τίτλο, αλλά ούτε και τη 2η θέση. Από την άλλη, η Γιουβέντους αποδεικνύει πως είναι επτάψυχη, ενώ η Φιορεντίνα «τρέχει» να καλύψει τον χαμένο χρόνο.

Το BN Sports συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις 5+1 σημαντικότερες στιγμές της 26ης αγωνιστικής στη Serie A.


Νάπολι: «Παρέλαση» προς τον τίτλο

Μόνο αν... αποσυρθεί από τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, χάνεται αυτός ο τίτλος. Η Νάπολι συνέχισε να «προελαύνει» προς το Σκουντέτο, δεν την σταμάτησε ούτε η Αταλάντα και σε συνδυασμό με την ήττα της Ίντερ, ξέφυγε κι άλλο, στο +18.

Δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης, ας χαραχτεί ήδη το όνομά της στο τρόπαιο, κι ας έχουμε Μάρτιο. Άλλωστε, οι ομάδες κάτω από αυτήν, έχουν φροντίσει γι' αυτό.


Η Ίντερ άφησε την «πόρτα» ανοιχτή, αλλά...

Όταν ηττήθηκε απροσδόκητα το βράδυ της Παρασκευής (10/03) από τη Σπέτσια, αναζητούνταν ένα... θαύμα για να παραμείνει στη 2η θέση. Άλλωστε, την «κυνηγούν» τρεις ομάδες.

Παρόλα αυτά, όχι μόνο παρέμεινε στη θέση, αλλά το έπραξε διατηρώντας και διαφορά ενός βαθμού από τη Λάτσιο, δύο από τη Μίλαν και τριών από τη Ρόμα.

Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάστηκε ένα... γαϊτανάκι λαθών από τις προαναφερθείσες.

 

«Σας παρακαλώ, περάστε εσείς δεύτερος» ανάμεσα σε Ρόμα, Λάτσιο και Μίλαν

Χωρίς να έχουν να δώσουν κάποιο ντέρμπι στην 26η αγωνιστική, Ρόμα, Λάτσιο και Μίλαν «γκέλαραν». Σαν να αφήνει η μία στην άλλη τον «χώρο» να ανέβει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Serie A και αυτή να αρνείται.

Η Λάτσιο «κόλλησε» στο 0-0 (11/03) κόντρα στην Μπολόνια, η Ρόμα ηττήθηκε από τη Σασουόλο (12/03, 4-3), ενώ η Μίλαν έμεινε στο 1-1 (13/03) με τη Σαλερνιτάνα.

Κάπως έτσι, η αγωνιστική ολοκληρώθηκε χωρίς ανακατατάξεις στις θέσεις κάτω από την πρωτοπόρο, Νάπολι. Κάτι που σίγουρα, «γλύκανε» την ήττα της Ίντερ, μιας και θα περίμενε κανείς πως είτε η συμπολίτισσά της, είτε έστω μία εκ των ομάδων της πρωτεύουσας, θα κατάφερνε να την «πιάσει» ή να την προσπεράσει στον βαθμολογικό πίνακα.


 

Η «επτάψυχη» Γιουβέντους

Η νίκη επί της Σαμπντόρια (12/03, 4-2) έφερε τη Γιουβέντους στο -4 από την πρώτη εξάδα της Serie A και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Παρά την τιμωρία του -15, αλλά και την ήττα από τη Ρόμα -που βάσει της εικόνας του ματς, ίσως άξιζε να αποφύγει τουλάχιστον- η «Γηραιά Κυρία» συνέχισε αδιάσπαστη την πορεία της. Με λίγα λόγια, αποδεικνύει πως είναι «επτάψυχη».

Κανείς δεν είναι βέβαιος πως πολλές ομάδες ανά τον πλανήτη και δη στην Ιταλία, θα έβγαιναν από αυτόν τον «κυκεώνα» αλώβητες. Σε τέτοιον βαθμό, μάλιστα, που με 12 αγωνιστικές να απομένουν έως το φινάλε της σεζόν, ακόμα και το -9 από την πέμπτη Ρόμα, δεν φαντάζει άπιαστη διαφορά.

 

Χωρίς... σφυγμό στη ζώνη του υποβιβασμού

Τρεις ομάδες δίνουν τη δική τους «μάχη» για να παραμείνουν στη Serie A, αλλά καμία από αυτές δεν κατάφερε να κερδίσει στην 26η αγωνιστική. Για την ακρίβεια, μόνο η Βερόνα απέφυγε την ήττα.

Σαμπντόρια και Κρεμονέζε βρίσκονται στην 20η και 19η θέση αντίστοιχα, με μόλις 12 βαθμούς και ο υποβιβασμός μοιάζει ολοένα και πιο κοντά. Σε ελαφρώς καλύτερη θέση η Βερόνα, που απέχει πέντε βαθμούς από την ασφάλεια της 17ης θέσης, αλλά και πάλι, το έργο της μόνο εύκολο δεν είναι.

Η Φιορεντίνα «ξύπνησε» αργά

Έβδομο ματς χωρίς ήττα, έκτη νίκη, πέμπτη σερί, εντός ή εκτός συνόρων. Η Φιορεντίνα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που επιβεβαίωσε κόντρα στην Κρεμονέζε. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως «ξύπνησε» αργά.

Η απόσταση των οκτώ βαθμών από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια δεν είναι απαγορευτική, αλλά απαιτεί τεράστια υπέρβαση. Ειδικά από τη στιγμή που τον ίδιο στόχο κυνηγά και η Γιουβέντους.

 

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0