Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 27ης αγωνιστικής στην Premier League: «Ιστορική» Άρσεναλ, ακατανόητη Λίβερπουλ, «σάλος» με τη διαιτησία! (video)

Οι 5+1 στιγμές της 27ης αγωνιστικής στην Premier League: «Ιστορική» Άρσεναλ, ακατανόητη Λίβερπουλ, «σάλος» με τη διαιτησία! (video)

Με μεγάλο ενδιαφέρον εξελίχθηκε η 27η αγωνιστική της Premier League, με την Άρσεναλ να διατηρεί τη διαφορά της από τη Μάντσεστερ Σίτι, την στιγμή που το «μπλέξιμο», αναλογικά με τις ευρωπαϊκές θέσεις και την παραμονή στην κατηγορία, καλά κρατεί.

Φτάσαμε στο σημείο που μετράμε αντίστροφα, καθώς οδεύουμε προς το τέλος της Premier League, με 11 ματς να απομένουν και την Άρσεναλ να εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα που έχει ως στόχο να την αναδείξει πρωταθλήτρια μετά από 19 χρόνια.

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε πρώτη το χρέος της απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, επικρατώντας με 1-0, αλλά το σημαντικότερο επίτευγμα των «κανονιέρηδων» ήταν πως δεν επηρεάστηκαν, με συνέπεια να κερδίσουν το 5ο τους εκτός έδρας ντέρμπι του Λονδίνου, «γράφοντας» ιστορία.

Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ συνέχισε τα… ακατανόητα αποτελέσματά της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατόρθωσε να κερδίσει τη Σαουθάμπτον, έντονα επηρεαζόμενη από την αποβολή του Καζεμίρο, ενώ η Τσέλσι συνεχίζει την ανοδική της πορεία, καταγράφοντας μία 3η συνεχόμενη νίκη σε όλες τις διοργανώσεις.

Ποιες είναι όμως οι στιγμές που κρατάμε από την 27η στροφή του πρωταθλήματος;

-Το 3-0 της Άρσεναλ επί της Φούλαμ. Δεν είναι μόνο η έκταση του σκορ, ούτε η 5η συνεχόμενη νίκη των «κανονιέρηδων» στο «Κρέιβεν Κότατζ». Είναι δε πολύ περισσότερο το γεγονός πως ο Μικέλ Αρτέτα έφτασε τις 100 νίκες στον πάγκο τους σε 167 ματς, την στιγμή που η ομάδα του κατάφερε να φτάσει τους 15 βαθμούς σε πέντε ντέρμπι της «πόλης», δίχως να δει την εστία της να παραβιάζεται.

Εντυπωσιακό στατιστικό, που δεν είχε κάνει ποτέ την εμφάνισή του στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

-Περνάμε στην συνάντηση της Μάντσεστερ Σίτι. Σημαντική νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας, με 1-0, παρά το γεγονός πως όλα έδειχναν πως η δεύτερη συνεχόμενη, «λευκή» ισοπαλία τους στο «Σέλχαρστ Παρκ» δεν είναι μακριά. Ο Ολίσε υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι και το 28ο γκολ του Χάαλαντ στην Premier League, ήταν αρκετό για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, η Κρίσταλ Πάλας έμεινε χωρίς σουτ για τρίτο σερί παιχνίδι, καταγράφοντας αρνητικό, ατομικό και όχι μόνο ρεκόρ, τον 21ο αιώνα στην Premier League.

-Ουδείς θα μπορέσει να εξηγήσει με βάση τη λογική, αυτό που συμβαίνει φέτος με τη Λίβερπουλ. Μετά την «ιστορική» νίκη με 7-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήρθε η ήττα με 1-0 από την «ουραγό» Μπόρνμουθ, σηματοδοτώντας την 3η φορά φέτος, που οι «κόκκινοι» χάνουν ένα παιχνίδι από ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Έχασε για πρώτη φορά φέτος πέναλτι ο Μοχάμεντ Σαλάχ, που έστειλε τη μπάλα άουτ, για πρώτη φορά στην καριέρα του στο «Νησί», στην 4η χαμένη του προσπάθεια από τις 27 συνολικά που έχει αναλάβει την ευθύνη.

-Σπουδαία νίκη της Τσέλσι, 3η συνεχόμενη σε όλες τις διοργανώσεις, αυτή την φορά επί της Λέστερ. Εξαιρετική εμφάνιση, πειστική νίκη για το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ και υπέροχος Έντσο Φερνάντες, που έφτασε τις δύο ασίστ με τους «μπλε», όντας στην κορυφή της σχετικής λίστας για την ομάδα του, από το ξεκίνημα της σεζόν.

Οξύμωρο μοιάζει το γεγονός πως η Τσέλσι σκόραρε τρεις φορές σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο. Τότε, ο Πότερ ήταν ακόμη αήττητος στον πάγκο της ομάδας του.

-Η 5η στιγμή της αγωνιστικής θα μπορούσε σαφώς να μην είναι μόνο μία. Η Τότεναμ επίσης έβγαλε αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, η Μπράιτον έμεινε στο 2-2 με τη Λιντς, η Νιούκαστλ κέρδισε για πρώτη φορά μετά τον χαμένο τελικό του Λιγκ Καπ. Ωστόσο, η προσοχή μας στρέφεται στο 0-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Σαουθάμπτον. Δεύτερη αποβολή του Καζεμίρο, μετά από αυτήν στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας, με τους «αγίους» να βρίσκονται κοντά, αλλά να μην τα καταφέρνουν, στην 2η τους επικράτηση στο «Ολντ Τράφορντ», στον 21ο αιώνα!

-Ξεχωρίζουμε φυσικά, ως στιγμή της αγωνιστικής, μία ακόμη διαιτητική απόφαση που προκάλεσε «σάλο» στο Twitter. Πολλές είναι οι ομάδες που ένιωσαν πως αδικούνται, με τους «κόκκινους διαβόλους» να συμπεριλαμβάνονται στη συζήτηση. Έτσι αισθάνθηκε όμως και η Γουλβς, η οποία ηττήθηκε με 2-1 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», αλλά φωνάζει για ανατροπή του Χιμένες από τον Πόουπ, στο 20ο λεπτό. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0