Football Talk

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 0-1: Δύσκολη απόδραση, χάρις σε Τερ Στέγκεν και... VAR!

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 0-1: Δύσκολη απόδραση, χάρις σε Τερ Στέγκεν και... VAR!

Η Μπαρτσελόνα κατόρθωσε να πάρει τη νίκη στην έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, έστω και δύσκολα με 1-0, κι έτσι παρέμεινε στο +9 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δύο δοκάρια και ακυρωμένο γκολ στο φινάλε είχαν οι Βάσκοι, που τα έδωσαν όλα, χωρίς όμως να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

Ακόμα τρεις πόντους στο «σακούλι» έβαλε η Μπαρτσελόνα στην 25η αγωνιστική της La Liga, καθώς επικράτησε με 1-0 στην έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο

Σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης ήταν ο Ραφίνια, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να χάνει σωρεία ευκαιριών για να πάρει έστω τον βαθμό, αλλά ο Αντρέ Τερ Στέγκεν και τα δοκάρια στάθηκαν εμπόδιο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να βρουν ένα γρήγορο γκολ. Πιο κοντά σε αυτό έφτασε η Μπαρτσελόνα στο 16’ με τον Αγκιρεθαμπάλα να λέει «όχι» στην εκπληκτική ενέργεια του Λεβαντόφσκι. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν κι εκείνοι με τη σειρά τους σημαντικές ευκαιρίες με τον Τερ Στέγκεν σε δύο περιπτώσεις, αλλά και το δοκάρι στην κεφαλιά του Ραούλ Γκαρσία στο 33’ να τους στερούν το γκολ.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου όμως λέει ότι όποιος χάνει τις ευκαιρίες, δέχεται τα γκολ και στην περίπτωση αυτή επιβεβαιώθηκε! Στο 45+3’ και λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, ο Ραφίνια με ένα ωραίο σουτ σκόραρε. Αν και σε πρώτη φάση το γκολ ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ, στο VAR φάνηκε ότι ο Βραζιλιάνος ήταν σε ελεγχόμενη θέση και ο Μανθάνο έδειξε σέντρα!

Βέβαια αυτή δεν ήταν η τελευταία φάση του α’ μέρους, αφού στο 45+4’ η Μπιλμπάο ζήτησε χέρι με το VAR και πάλι να ρίχνει φως στην υπόθεση υπέρ της... Μπαρτσελόνα με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 1-0.

Στην επιστροφή για το δεύτερο μέρος, η Μπαρτσελόνα ήταν πιο συγκεντρωμένη, κράτησε μπάλα και προσπάθησε να κλειδώσει τη νίκη. Όμως οι αλλαγές του Βαλβέρδε μετά το 65’ έδωσαν ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 72’ έχασαν μία απίστευτη ευκαιρία. Ο Μπερενγκέρ σούταρε από πολύ κοντά, αλλά ο Τερ Στέγκεν επενέβει σωτήρια και με τη βοήθεια του δοκαριού, κράτησε το «μηδέν».

 Στο 79’ και πάλι ο Γερμανός αρνήθηκε στον Μουνιαΐν το γκολ, ωστόσο στο 87’ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι και ο Ινιάκι Γουίλιαμς σκόραρε! Το Σαν Μαμές σηκώθηκε στο πόδι, όμως το VAR φρόντισε να... χαλάσει το πάρτι. Όπως φάνηκε στο replay ο Μουνιαΐν είχε βρει την μπάλα με το χέρι στην αρχή της φάσης, με τον Μανθάνο να υποδεικνύει την παράβαση αφού πρώτα είδε ο ίδιος τη φάση στο βίντεο.

Από εκεί κι έπειτα όλη η Μπαρτσελόνα είχε γυρίσει σε θέση άμυνας, με την Αθλέτικ να χάνει μία ακόμα τρομερή ευκαιρία στο 90+3'. Σε φάση διαρκείας ο Μπερτσίτσε αρχικά και ο Θαράγκα στη συνέχεια είδαν τα σουτ τους να απομακρύνονται πάνω στη γραμμή από τους «μπλαουγκράνα».

Έτσι, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να διατηρηθεί στο +9 από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, μία εβδομάδα πριν το «el clasico» (19/3) στο Καμπ Νου.

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0