Football Talk

Βόλος – ΠΑΟΚ 0-1: «Μοίρασε χαμόγελα» και πάει στα πλέι-οφ… φουριόζος! (video)

Βόλος – ΠΑΟΚ 0-1: «Μοίρασε χαμόγελα» και πάει στα πλέι-οφ… φουριόζος! (video)

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «κλείσει» με νίκη την κανονική διάρκεια της Super League, καθώς κέρδισε 1-0 τον Βόλο. Μοναδικός σκόρερ του αγώνα ο Μπράντον Τόμας από το 30’.

Σε ένα «ασπρόμαυρο» Πανθεσσαλικό Στάδιο ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 του Βόλου χάρις σε γκολ του Μπράντον Τόμας για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκεια της Super League. Έχασαν μία θέση στη βαθμολογία οι «κυανέρυθροι», καθώς μετά τη νίκη του Άρη είναι 6οι, ενώ από την άλλη οι «ασπρόμαυροι» παρέμειναν 4οι.

Για 15ο διαδοχικό ματς στο πρωτάθλημα έμεινε αήττητη η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που ηττήθηκε τελευταία φορά τον Οκτώβριο, από την ΑΕΚ.

1ο ημίχρονο

Κυρίαρχος στο πρώτο μισό του αγώνα ήταν με διαφορά ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» από το ξεκίνημα του παιχνιδιού έψαξαν με αξιώσεις το γκολ, κατάφεραν εν τέλει να το πετύχουν και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 6’, προϊόν των φανταστικών ομαδικών προσπαθειών των φιλοξενούμενων. Ο Μπράντον Τόμας τροφοδότησε τον Αουγκούστο μέσα στην περιοχή, αλλά η σέντρα-σουτ που επιχείρησε πέρασε για λίγο άουτ, με τον Νάρεϊ που ήρθε σαν «τρέιλερ» να μην προλαβαίνει να την σπρώξει στα δίχτυα.

Η πίεση συνεχίστηκε με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να ψάχνει υπομονετικά το κενό στην άμυνα του Βόλου. Στο 15’ ο Ζίβκοβιτς απείλησε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Από το 20ο λεπτό ωστόσο οι παίκτες του Λουτσέσκου ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και μέσα σε ένα 10’ έκαναν τέσσερις τελικές, με την τελευταία να είναι και η… φαρμακερή.

Αρχικά ο Ράφα Σοάρες με ένα αδύναμο σουτ ίσα που ενόχλησε τον Κλέιμαν, ενώ στο 24’ και το 25’ ο Κωνσταντέλιας σπατάλησε δύο μοναδικές ευκαιρίες.


Ο Μπράντον Τόμας βέβαια είχε τη… λύση και σκόραρε μετά από εξαιρετική ομαδική συνεργασία. Συγκεκριμένα στο 30’, ο Αουγκούστο με τρομερή κάθετη πάσα «έκοψε στα δύο» την άμυνα του Βόλου και ο Νάρεϊ έστρωσε στον Ισπανό, ο οποίος σε κενό τέρμα σκόραρε.


2ο ημίχρονο

Ο Βόλος στην επιστροφή από τα αποδυτήρια βελτίωσε αισθητά την παρουσία του στο παιχνίδι. Κράτησε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, κάτι που βοήθησε ώστε να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να φτιάξει εύκολα φάσεις. Μάλιστα οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Στο 68’ ο Οζέγκοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, απέφυγε τον Κοτάρσκι και προσπάθησε να σκοράρει, όμως το σουτ σταμάτησε ο Κουλιεράκης. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πιρές δεν κατάφερε να απειλήσει, καθώς ο Σβαμπ τον έκοψε.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή των «ασπρόμαυρων» στο β’ μέρος ήρθε στο 77’ με τον Κουλιεράκη να αστοχεί με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

MVP

Ο Ντούγκλας Αουγκούστο ήταν εξαιρετικός σήμερα και βοήθησε τα μέγιστα στο δημιουργικό κομμάτι του ΠΑΟΚ.

Η φάση του αγώνα

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το γκολ. Η φανταστική κάθετη του Αουγκούστο ήταν το… μισό γκολ, καθώς έκανε πιο εύκολη τη δουλειά των Νάρεϊ και Μπράντον Τόμας στη συνέχεια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (Κ. Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι, Τσοκάνης (90’ Καρτάλης), Λούνα, Ντέλετιτς, Πιρές (87’ Κάτσε), Τσιρίνος (81’ Τάχατος), Οζέγκοβιτς.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σοάρες, Κουλιεράκης, Κάργας, Σάστρε, Ντούγκλας, Σβαμπ (75’ Ντάντας), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (66’ Τάισον), Νάρεϊ (75’ Ελ Καντουρί), Μπράντον Τόμας (66’ Ολιβέιρα).


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0