Football Talk

Λεβαδειακός – ΟΦΗ 2-0: Νίκη από «χρυσάφι» και τώρα play-out!

Λεβαδειακός – ΟΦΗ 2-0: Νίκη από «χρυσάφι» και τώρα play-out!

Ο Λεβαδειακός σημείωσε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον ΟΦΗ, παίρνοντας το τρίτο του τρίποντο μέσα στη σεζόν. Έξι λεπτά στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι οι Βοιωτοί, με το αυτογκόλ του Διαμαντή (21’) και το τέρμα του Νίκα (27’) να τους δίνουν τρεις υπέρ-πολύτιμους εν όψει των play-out.  

Το ήθελε περισσότερο και αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λεβαδειακός επικράτησε με 2-0 επί του ΟΦΗ εντός έδρας για την 26η αγωνιστική της Super League και εξασφάλισε τρεις βαθμούς από… χρυσάφι για τη «μάχη» που πρόκειται να δώσει για την παραμονή του στη μεγάλη κατηγόρια στα play-out.

Οι Βοιωτοί «καθάρισαν» ουσιαστικά το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο μέσα σε έξι λεπτά. Ο Διαμαντής με αυτογκόλ στο 21’ και ο Νίκας στο 27’ σημείωσαν τα δύο τέρματα που έκριναν την αναμέτρηση, με τους Κρητικούς να μην μπορούν στη συνέχεια να επιστρέψουν στο ματς, παρά το γεγονός ότι ανέβασαν «στροφές» στην επανέναρξη.

Στους 17 βαθμούς πια ο Λεβαδειακός, που ισοβαθμεί με την Λαμία και βρίσκεται ένα πόντο πίσω από τον Ιωνικό.

1ο Ημίχρονο

Ο Λεβαδειακός μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια στο παιχνίδι. Από τα πρώτα λεπτά έδειξε πόσο πολύ ήθελε τους τρεις βαθμούς και γι’ αυτό δεν άργησε να φτάσει στην πρώτη του σημαντική ευκαιρία.

Ο Γιαννιώτας εκμεταλλεύτηκε την λάθος πάσα του Ντιουσέ στο 8’ και γύρισε την μπάλα στην περιοχή, όμως ο Σακπεκίδης δεν κατάφερε να την προλάβει για να κάνει την προβολή. Αυτό, όπως αποδείχθηκε λίγο αργότερα, αποτέλεσε την προειδοποιητική βολή. Στο 21ο λεπτό, ο Τσάπρας ανέβηκε από αριστερά και έκανε τη σέντρα, με τον Διαμαντή άθελά του να στέλνει τη μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας το προβάδισμα στους Βοιωτούς.

Ενθετη_1_1.jpg

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους μόλις έξι λεπτά αργότερα. Ο Γιαννιώτας και πάλι έκλεψε τη μπάλα στο 27’ και σέντραρε, με τον Νίκα να παρεμβάλλεται στην πορεία της με το κορμί του και να σκοράρει για το 2-0.

Στο 39’ λίγο έλλειψε να γίνει και το 3-0, αλλά το πλασέ του Γιαννιώτα απομακρύνθηκε έστω και δύσκολα σε κόρνερ από τον Μανδά.

Ενθετη_2_1.jpg

2ο Ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ μπήκε με περισσότερη διάθεση. Στο 58’ ο Λάρσον εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Περέα δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα (63’) ο Μπάκιτς σούταρε με φάλτσο, όμως ο Γκροφ είχε απάντηση.

Στο 67’ ο Νίκας έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-0 όταν βγήκε τετ-α-τετ με τον Μανδά, ωστόσο το πλασέ του δεν ήταν καλό.

Από εκεί και έπειτα, ο Λεβαδειακός έκανε διαχείριση, με τους Κρητικούς να προσπαθούν, αλλά να μην μπορούν να φτάσουν σε κάποιο τέρμα και έτσι οι γηπεδούχοι έφτασαν σε μία σημαντικότατη νίκη με 2-0.

Ενθετη_3_1.jpg

Ο
MVP

Ο Γιάννης Γιαννιώτης που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και ήταν εκείνος που ξεκίνησε και τα δύο γκολ των Βοιωτών.

Η φάση του αγώνα

Το αυτογκόλ του Διαμαντή στο 21’, που άνοιξε το σκορ και «έλυσε» τα πόδια των γηπεδούχων.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ, Λιάγκας, Βινίσιους, Παζ, Τσάπρας, Παναγιώτου, Χάμοντ, Μεχία (66’ Μπελμόντ), Νίκας (80’ Δούμτσιος), Γιαννιώτας (72’ Γερεμέγιεφ), Σαχπεκίδης (80’ Σκβάρκα).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Διαμαντής, Πασαλίδης, Θοράρινσον, Μπιφουμά (57’ Τσιλιανίδης), Ντιουσέ, Μπάκιτς, Τοράλ (19’ Περέα), Ντίκο (80’ Τζιου), Μοσκέρα (57’ Γκρόνινγκ)

 

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0