Football Talk

Νιούκαστλ – Γουλβς 2-1: Τα κατάφεραν για πρώτη φορά οι «καρακάξες» μετά τον τελικό του Λιγκ Καπ!

Νιούκαστλ – Γουλβς 2-1: Τα κατάφεραν για πρώτη φορά οι «καρακάξες» μετά τον τελικό του Λιγκ Καπ!

Τρομερό παιχνίδι, τρία γκολ, από ένα δοκάρι για κάθε ομάδα και νικήτρια η Νιούκαστλ, η οποία κατάφερε για πρώτη φορά μετά από πέντε ματς να κερδίσει σε όλες τις διοργανώσεις. Εντυπωσιακή και η Γουλβς, το τελικό 2-1 προέκυψε από τον Αλμιρόν, που «εκτέλεσε» ιδανικά τον Σα!

Συνηθίζει η Γουλβς να παίρνει βαθμό όταν πηγαίνει στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και προσπάθησε για ακόμη μία σεζόν να μην χαλάσει την παράδοσή της, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο απέναντι στη Νιούκαστλ, που φαίνεται… μπλοκαρισμένη. Ακόμη και έτσι όμως, οι «καρακάξες» τα κατάφεραν και με «χρυσό» γκολ του Αλμιρόν πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη μετά τον χαμένο τελικό του Λιγκ Καπ!

 

Πώς όμως φτάσαμε στο 2-1; Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο μέρος μόλις μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Ξεκάθαρα αυτή του Έντι Χάου, η οποία πίεσε πολύ, αλλά στάθηκε και τυχερή, αν αναλογιστεί κανείς πως δεν καταλογίστηκε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Πόουπ στον Χιμένες στο 21ο λεπτό.

Πέντε λεπτά μετά, η Νιούκαστλ πήρε το προβάδισμα με τον Αλεξάντερ Ίσακ, ο οποίος με πολύ ωραία κεφαλιά κέρδισε άπαντες και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Λίγο έλειψε στα επόμενα 120 δευτερόλεπτα να έχουμε και το δεύτερο γκολ, με τον Γουίλοκ να «χάνει» στη «μονομαχία» από τον Σα, όντας μέσα στη μικρή περιοχή.

Το ματς έγινε «ροντέο» και από εκεί και πέρα, αμφότερες θα μπορούσαν να σκοράρουν. Στο 35ο λεπτό ο Γκιμαράες έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι – και πάλι μέσα από το «κουτί» του Σα, για να απαντήσουν οι «λύκοι» στο 40’, με τον Ποντένσε να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πόουπ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Γουλβς παρουσιάστηκε ανώτερη και παρότι είδε τον Πόουπ να σταματά τους Νέτο και Μουτίνιο με εξαιρετικές επεμβάσεις, εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση του 68ου λεπτού.

Η άμυνα των «καρακαξών» δυσκολεύτηκε να απομακρύνει και η ισοφάριση ήρθε από τον Χουάνγκ, με το μομέντουμ πλέον να μεταφέρεται από την άλλη πλευρά. Εκεί όμως επέλεξε ο Λοπετέγκι να δώσει μέτρα στους γηπεδούχους για να μην ηττηθεί.

Και όπως συνηθίζεται, όταν πας για να παίξεις για δύο αποτελέσματα, συνήθως προκύπτει το τρίτο. Αυτό συνέβη με τη Γουλβς, που δέχθηκε δεύτερο γκολ, με τον Αλμιρόν να κάνει με υπέροχο πλασέ το 2-1 στο 79’.

Η Νιούκαστλ άντεξε, οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν κουρασμένοι και το τελικό αποτέλεσμα σηματοδότησε την πρώτη νίκη της μετά από πέντε αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0