Football Talk

Μπρεστ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2: Μέσι και Εμπαπέ τη γλίτωσαν από το κάζο στο 90’!

Μπρεστ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2: Μέσι και Εμπαπέ τη γλίτωσαν από το κάζο στο 90’!

Ένα γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ, μετά από τρομερή ασίστ του Λιονέλ Μέσι, γλίτωσε την Παρί Σεν Ζερμέν από την «γκέλα» στην έδρα της Μπρεστ. Συνέχισαν το σερί τους οι Παριζιάνοι, καθώς μετρούν πλέον 13 σερί νίκες απέναντι στους «πειρατές».

Απογοητευμένη από τον αποκλεισμό στο Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν λίγο έλειψε να «γκελάρει» στην έδρα της Μπρεστ, αλλά γλίτωσε με γκολ στο 90’ και κέρδισε με σκορ 2-1.

Έτσι, οι Παριζιάνοι έφτασαν τους 66 βαθμούς μετά από 27 αγωνιστικές στην Ligue 1 και οδεύουν προς έναν ακόμη τίτλο. Από την άλλη οι «πειρατές» έφτασαν πολύ κοντά σε έναν σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία, αλλά μία ολιγωρία της άμυνας στο 90’ τους στοίχισε.

Σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση της Παρί ωστόσο τη… δουλειά την έκανε, απέναντι σε έναν αντίπαλο που κερδίζει σερί από το 2011! Ο Κάρλος Σολέρ ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ στο 38’, εκμεταλλευόμενος την ασθενή επέμβαση του Μπιζότ σε σουτ του Εμπαπέ.

Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόνο πέντε λεπτά. Στο 43’ ο Ονορά με ωραία κίνηση και τελείωμα «εκτέλεσε» τον Ντοναρούμα για το 1-1, σκορ με το οποίο οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ένα γκολ βέβαια που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους των γηπεδούχων, με τα καπνογόνα να αναγκάζουν τον ρέφερι να καθυστερήσει την σέντρα ώστε να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Η Μπρεστ στο δεύτερο μέρος έδειχνε να αντέχει στην πίεση της Παρί με σχετική άνεση. Οι ποδοσφαιριστές του Γκαλτιέ φάνηκε να μην έχουν και ιδιαίτερη… όρεξη, μετά την ήττα από την Μπάγερν. Χαρακτηριστικό είναι ένα τελείωμα του Εμπαπέ που από πλεονεκτική θέση κατέληξε πλάγιο άουτ.

Όλα έδειχναν λοιπόν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί ισόπαλο. Όμως ο Λιονέλ Μέσι είχε άλλη άποψη και με τη διορατικότητα που τον διακατέχει, έβγαλε από το πουθενά τετ-α-τετ τον Εμπαπέ με τον Μπιζότ.

Ο Γάλλος απέφυγε με άνεση τον γκολκίπερ των γηπεδούχων σε κενή εστία χάρισε τη νίκη στην Παρί. Αυτό μάλιστα ήταν ένα γκολ ορόσημο για την ομάδα του Παρισιού καθώς είναι το υπ’ αριθμόν 3.000 στην κορυφαία κατηγορία της Γαλλίας.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0