Football Talk

Λάιντνερ: «Ο Σωκράτης όχι μόνο με ενθάρρυνε αλλά μου έδωσε ένα μάθημα ζωής»

Λάιντνερ: «Ο Σωκράτης όχι μόνο με ενθάρρυνε αλλά μου έδωσε ένα μάθημα ζωής»

Ο Ντόρον Λάιντνερ μίλησε σε Μέσο του Ισραήλ όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο διάστημα που έμεινε στον Ολυμπιακό, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και το «μάθημα ζωής» από τον Παπασταθόπουλο.

Ο Ντόρον Λάιντνερ που έχει παραχωρηθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Αούστρια Βιέννης παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα ‘’one’’ του Ισραήλ. Ανάμεσα στις δηλώσεις του ξεχωρίζουν οι ατάκες για τις συμβουλές που πήρε από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στον Πειραιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λάιντνερ:

Για τις πρώτες του μέρες στην Αυστρία: 

«Αισθάνομαι καλά. Επέστρεψα στο παιχνίδι, νιώθω ότι η αυτοπεποίθησή μου επιστρέφει ακόμα περισσότερο. Μπήκα στο πρώτο παιχνίδι για 25 λεπτά και μετά πήρα 35 λεπτά, στο τελευταίο παιχνίδι έπαιξα για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Μπήκα στο 1-1 και νικήσαμε 1-3. Είναι σημαντικό για μένα να αποκτήσω αυτοπεποίθηση πριν τους αγώνες της εθνικής ομάδας. Σωματικά νιώθω καλά, στα πρώτα παιχνίδια ήμουν πιο κουρασμένος, αλλά μετά το πρώτο ημίχρονο που έπαιξα νιώθω ότι μπορώ να παίξω πλέον σε ένα ολόκληρο ματς».

Για την περίοδο που περίμενε το διαβατήριό του: 

«Για να είμαι ειλικρινής δεν ήταν τόσο δύσκολη περίοδος. Αυτή ήταν μια διαδικασία για την οποία ήμασταν έτοιμοι. Έκανα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και έπαιζα με τη δεύτερη ομάδα. Νομίζω ότι ακόμα και χωρίς διαβατήριο θα μπορούσα να παίξω ως ξένος, οπότε δεν το βλέπω έτσι. Η αναμονή με κράτησε απασχολημένο, αλλά ήξερα ότι ήταν κάτι που δεν ήταν στο χέρι μου, προπονήθηκα σωστά σε πολύ καλές συνθήκες».

Για το τι έμαθε στον Ολυμπιακό στις πρώτες στιγμές:

«Στην εποχή του Κάρλος Κορμπεράν, χάσαμε από τη Φράιμπουργκ 3-0 στο Europa League, και μετά χάσαμε άλλο ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Τότε είπα στον εαυτό μου 'ίσως αυτή τη φορά ο προπονητής να με δοκιμάσει'. Φτάνω στην προπόνηση, κάνω το πρώτο μέρος με την ομάδα και μετά στέλνει εμένα και άλλους δύο παίκτες (Ντε λα Φουέντε και Αγκιμπού Καμαρά) να προπονηθούμε με τον γυμναστή. Ήμουν ήδη πολύ απογοητευμένος, τελείωσα την προπόνηση πριν από την υπόλοιπη ομάδα. Ήμουν νευρικός και είχα ήδη κλάψει. Ο Σωκράτης ήρθε κοντά μου και με ρώτησε τι έγινε. Ο Σωκράτης ήρθε σε μένα και προσπάθησε να με βοηθήσει».

Για το τι του είπε ο Παπασταθόπουλος: 

«Μου είπε 'Σε όλη μου την καριέρα πέρασα ακριβώς αυτά τα πράγματα τα οποία με έκαναν αυτόν που είμαι σήμερα. Αυτά είναι πράγματα που θα σε κάνουν πιο σκληρό. Ξεκίνησα στη Μίλαν και ήμασταν η καλύτερη ομάδα που υπάρχει με Ροναλντίνιο, Ιμπραΐμοβιτς. Εγώ ήμουν 20 χρονών, ο προπονητής μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω ένα παιχνίδι, έκανα ένα λάθος και χάσαμε 1-0.

Ο προπονητής ήρθε κοντά μου και με έβρισε, πήγα σπίτι και χτύπησα στους τοίχους. Είπα παίρνω τα πόδια μου και φεύγω'. Τον ρώτησα 'πώς ξέρεις' ότι είμαι καλός παίκτης'. Μου απάντησε 'έπαιξες κόντρα στην Καλαμάτα. Μεγάλωσα εκεί και μου έλεγαν πώς και δεν παίζεις στην πρώτη ομάδα'. Ο Σωκράτης μού έδειξε τις συνομιλίες του με τον Σάντσο όταν πήγε στη Γιουνάιτεντ. Όταν ένας παίκτης σαν τον Σωκράτη έρχεται και σου μιλάει, αξίζει τα πάντα. Τον συμβουλεύτηκα για το πού να παίξω, μου σύστησε να μετακομίσω στην Αυστρία. Αυτή η συζήτηση με τον Σωκράτη όχι μόνο με ενθάρρυνε αλλά μου έδωσε ένα μάθημα ζωής».

Για την εμπειρία του στην Ελλάδα: 

«Δεν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες στο Ισραήλ. Γήπεδα προπόνησης υψηλού επιπέδου, πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, αποθεραπεία, ένα μεγάλο συγκρότημα από πισίνες, μου λείπει το πως με φρόντιζαν».

Για το γεγονός ότι προπονήθηκε με τον Μαρσέλο: 

«Έφτασα στην πρώτη προπόνηση και βλέπω παίκτες με τους οποίους έπαιζα στο FIFA, όπως ο Σωκράτης, ο Βρσάλικο, Μαρσέλο, ο Χάμες Ροντρίγκες. Στο τέλος, ξεκινάς την προπόνηση και προσπαθείς να είσαι ο καλύτερος σου εαυτός.

Στην αρχή ήταν μια παραίσθηση. Με τον Μαρσέλο υπήρξε μια σύνδεση από την πρώτη στιγμή. Την πρώτη μέρα που έφτασε, επέστρεψα από το Ισραήλ και εκείνος προσγειώθηκε από τη Βραζιλία. Κάναμε την πρώτη προπόνηση, μόνο οι δυο μας, και αμέσως άρχισε να κάνει αστεία. Μου είπε ιστορίες από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν μια τρομερή εμπειρία».

Για τον Μίτσελ και τον Ολυμπιακό: 

«Ο Μίτσελ με βοήθησε, ακόμα και στο επίπεδο των συζητήσεων, με ενθάρρυνε, με ενδυνάμωσε. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ενέκρινε τη μετακόμιση στη Βιέννη και όχι σε ομάδα στην Ελλάδα το πιστώνω στον Μίτσελ.

Πάντα ένιωθα ότι ήθελα να παίξω. Έκανα προπόνηση και ένιωθα ότι ήμουν στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Οι συμπαίκτες μου μού είπαν ότι χρειάζεται υπομονή και ότι θα έρθει κι αυτό. Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0