Football Talk

Σάλκε - Ντόρτμουντ 2-2: Έμειναν όρθιοι οι «βασιλικοί μπλε» σε ένα φανταστικό ντέρμπι! (video)

Σάλκε - Ντόρτμουντ 2-2: Έμειναν όρθιοι οι «βασιλικοί μπλε» σε ένα φανταστικό ντέρμπι! (video)

Η Σάλκε παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από την Ντόρτμουντ κατάφερε να πάρει την ισοπαλία σε μία κατάμεστη Βέλτινς Αρένα. Ένα αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε σαν… νίκη από τους «βασιλικούς μπλε», την στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ στο Γκελζενκίρχεν! Σάλκε και Ντόρτμουντ ήρθαν ισόπαλες 2-2 στην αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής της Bundesliga, σε ένα παιχνίδια με τρομερή εξέλιξη και ρυθμό.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν έναν βαθμό, παρότι βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ. Έφτασαν έτσι τους 20, έναν λιγότερο από τις θέσεις που οδηγούν στη σωτηρία. Από την άλλη οι Βεστφαλοί έπεσαν από την κορυφή, καθώς η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε νωρίτερα και πλέον βρίσκεται αυτή στο +2.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ντόρτμουντ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και δίκαια πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Νίκο Σλότερμπεκ στο 38’. Ο κεντρικός αμυντικός των Βεστφαλών έφτασε τα τέσσερα γκολ στη σεζόν και μάλιστα με πανέμορφο τρόπο.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι επέστρεψαν από τα αποδυτήρια… φουριόζοι και έφεραν το ματς στα ίσα στο 50’. Ο Μίχαελ Φράι βρήκε χώρο στην αντεπίθεση και με σέντρα «πάρε-βάλε» στον Μάριους Μπίλτερ του έδωσε τη δυνατότητα να ισοφαρίσει.

Η ομάδα του Τέρζιτς ωστόσο φάνηκε να συνέρχεται μετά από αυτό και έψαξε άμεσα το δεύτερο γκολ. Αυτό δεν άργησε να έρθει με τον Ράφαελ Γκερέιρο να βάζει ξανά σε θέση οδηγού την Ντόρτμουντ στο 60’, με ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

Μάλιστα, τέσσερα λεπτά μετά (64’) ο Μπάινο-Γκίντενς έχασε μοναδική ευκαιρία για το 3-1 σε τετ-α-τετ με τον Φέρμαν, καθώς η μπάλα έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Κι ενώ οι «κιτρινόμαυροι» όλο και περισσότερο πίεζαν για ένα ακόμη γκολ που θα «κλείδωνε» οριστικά τη νίκη, η Σάλκε δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Σε μία αντεπίθεση έπιασε ανοργάνωτη την άμυνα των φιλοξενούμενων και παρότι σε «πρώτο χρόνο» δεν ήρθε το γκολ, η δεύτερη ευκαιρία που της δόθηκε ήταν και «χρυσή». Ο Μπίτλερ σέντραρε από τα δεξιά και ο Κάραμαν πήδηξε ανενόχλητος μέσα στην μικρή περιοχή για να κάνει το 2-2 στο 79’.

Ως το φινάλε το ματς έγινε ροντέο, με την μπάλα να πηγαίνει από τη μία εστία στην άλλη και τις δύο ομάδες να ψάχνουν ένα γκολ νίκης. Πιο κοντά σε αυτό βέβαια έφτασαν οι γηπεδούχοι, αλλά ο Μάιερ έδειξε τρομερά «ρεφλέξ» στην κεφαλιά του Μπαλάντα στο 88' κι έτσι το παιχνίδι έμεινε στην ισοπαλία.

Fq9iorIWcAIHzz6.jpg

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σάλκε (Τ. Ράις): Φέρμαν, Μπρούνερ, Γιοσίντα, Γιεντς, Ματριτσιάνι, Αϊντίν (74’ Μορ), Κραλ, Κράους (74’ Μπαλάντα), Σάλασαρ (68’ Κάραμαν), Φράι (74’ Τερόντε), Μπίλτερ

Ντόρτμουντ (Ε. Τέρζιτς): Μάιερ, Ράιερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο, Τσαν, Βολφ, Μπέλιγχαμ, Μάλεν (81’ Ρέινα), Μπάινο-Γκίντενς (68’ Νταχούντ), Αλέ (81’ Μοντέστ)


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0