Football Talk

Κρίσταλ Πάλας – Μάνστεστερ Σίτι 0-1: Ξέφυγε από τον… Βιεϊρά, με «δώρο» από τον Ολίσε!

Κρίσταλ Πάλας – Μάνστεστερ Σίτι 0-1: Ξέφυγε από τον… Βιεϊρά, με «δώρο» από τον Ολίσε!

Μεγάλο «διπλό» για τη Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας (0-1), με το… ακατανόητο πέναλτι του Ολίσε να «χαρίζει» στον Έρλινγκ Χάαλαντ το 28ο φετινό γκολ του!

Ο Πατρίκ Βιεϊρά είχε δηλώσει πως η Άρσεναλ αξίζει να φτάσει στην κατάκτηση της Premier League. Και σαφώς όταν κάτι τέτοιο ειπώνεται από τον τελευταίο αρχηγό της που έχει σηκώσει μαζί της το τρόπαιο του πρωταθλήματος, αποκτά διαφορετική σημασία. Το 0-0 έμοιαζε κοντά, για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο στο «Σέλχαρστ Παρκ», αλλά μία ακατανόητη ενέργεια του Ολίσε ήταν αρκετή για το τελικό 1-0.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Μιλάμε για έναν επιθετικό μονόλογο των φιλοξενούμενων στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Πρώτη καλή στιγμή με τον Ρόδρι στο 3ο λεπτό, με τον Γουαίτα να του λέει «όχι», ενώ 120 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Τζακ Γκρίλις πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά δεν κατάφερε για… εκατοστά να χριστεί σκόρερ.

Η πίεση της Σίτι συνεχίστηκε, ο Έρλινγκ Χάαλαντ ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με τρεις τελικές προσπάθειες και 0.3 expected goals, αλλά η «λευκή» ισοπαλία «μαρτυρούσε» πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα πρέπει να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.

Μπήκε πράγματι ο Χούλιαν Άλβαρες και από το 50ο λεπτό και έπειτα αναθάρρευε η Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας ακόμη δύο πολύ καλές στιγμές σε διάστημα ενός τρίλεπτου. Μία εκτέλεση φάουλ του Φόντεν αποκρούστηκε ξανά από τον Γουαίτα, ενώ η πρώτη τελική του νεαρού Αργεντινού στο παιχνίδι, ήρθε με τη συμπλήρωση μίας ώρας, καταλήγοντας όμως εκτός εστίας.

Τα χρονικά περιθώρια άρχισαν να στενεύουν και η ομάδα του Πεπ δυσκολευόταν, με την Κρίσταλ Πάλας, που είναι η 7η καλύτερη εντός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος, να δείχνει πως έχει το «know how».

Εκτός αν έκανε την εμφάνισή του κάποιος αστάθμητος παράγοντας. Αυτός ήταν ο Ολίσε, προέβη σε ένα εντελώς απρόσεκτο πέναλτι στο 74΄ στον Μπερνάρντο Σίλβα και με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Έρλινγκ Χάαλαντ, η Σίτι έφυγε με το «διπλό» από μία πολύ δύσκολη έδρα!

 

Κρίσταλ Πάλας (Πατρίκ Βιεϊρά): Γκουάιτα, Κλάιν (71΄Γουόρντ), Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ, Μιλιβόγιεβιτς (61΄Αχάμαντα), Λοκόνγκα, Σλουπ (Έζε), Ολίσε, Ζαχά, Αγιού (80΄Έντουαρντ)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς (89΄Γουόκερ), Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Γκρίλις, Μπερνάρντο Σίλβα (78΄Ντε Μπρόινε), Φόντεν (58΄Αλβάρες), Χάαλαντ



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0