Football Talk

Νάπολι – Αταλάντα 2-0: Ο Κβαρατσχέλια ζαλίζει τους αμυντικούς και μαγεύει τους οπαδούς

Νάπολι – Αταλάντα 2-0: Ο Κβαρατσχέλια ζαλίζει τους αμυντικούς και μαγεύει τους οπαδούς

Ασταμάτητη η Νάπολι για άλλο έναν αγώνα, επικράτησε με 2-0 επί της Αταλάντα και συνεχίζει απτόητη προς το πρωτάθλημα παρά την απρόσμενη ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής.

Η Νάπολι ήταν καταιγιστική απέναντι στην Αταλάντα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» για την 26η αγωνιστική της Serie A. Οι γηπεδούχοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να «φρενάρουν» την ξέφρενη πορεία τους  προς τον τίτλο μετά από 33 χρόνια. Η Αταλάντα έχασε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι απέναντι στους «Ναπολιτάνους» χωρίς να καταφέρει να τους απειλήσει σε σχεδόν κανένα σημείο του αγώνα.

Η Νάπολι ήθελε από την αρχή να δείξει ποια ομάδα είναι το «αφεντικό» στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πολιτάνο στο 6’ απείλησε με δυνατό σου από τα όρια της μεγάλης περιοχής αλλά βρήκε τον Μούσο σε ετοιμότητα.

Στο 28ο λεπτό το μεγάλο αστέρι της Νάπολι, Κβαρατσχέλια ξεκίνησε μία από τις γνωστές του κούρσες προσπερνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του. Όταν όμως έφτασε μπροστά από την αντίπαλη εστία το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν ικανό για να κερδίσει τον κίπερ της Ατάλαντα.

Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Πολιτάνο φτάνει και πάλι κοντά στο γκολ. Στο 43ο λεπτό επιχειρεί να νικήσει τον Μούσο με σουτ από την μικρή περιοχή αλλά εκείνος του λέει ένα εμφατικό «όχι».

Η Νάπολι και στο δεύτερο ημίχρονο δεν «έβγαλε το πόδι από το γκάζι». Ο Οσίμεν στο 49’ επιχειρεί να νικήσω τον Μούσο με ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι αλλά ο Αργεντινός τερματοφύλακας ήταν και πάλι παρών.

Το γκολ τελικά ήρθε για τους «Ναπολιτάνους» από τον Γεωργιανό. Ο Οσίμεν βγήκε στην αντεπίθεση πασάροντας στον αμαρκάριστο Κβαρατσχέλια και αυτός μπήκε μέσα στην περιοχή. Μετά από αλλεπάλληλες προσποιήσεις έριξε δύο αμυντικούς της Αταλάντα στο έδαφος και πλάσαρε ιδανικά για το 1-0. Έξαλλοι πανηγυρισμοί ξέσπασαν στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» με ολόκληρο τον πάγκο των γηπεδούχων να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να συγχαρεί τον σκόρερ.  Έφτασε αισίως τα 10 γκολ ο Γεωργιανός στην πρώτη του σεζόν την Ιταλία



Οι πρώτες αξιόλογες φάσεις για τους φιλοξενούμενους ήρθαν μετά το 70ο λεπτό. Τόσο όμως το σουτ του Μουριέλ στο 73’ όσο και η κεφαλιά του Ζαπάτα στο 74’ βρήκαν τον πρώην συμπαίκτη τους Γκολίνι να τους στερεί την «χαρά».  

Το τρίποντο κλείδωσε στο 77’ με τον Ραχμάνι. Ο Κοσοβάρος αμυντικός σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους μέσα στην περιοχή και με εξαιρετική κεφαλιά «κάρφωσε» τον Μούσο για το 2-0. Ασταμάτητη Νάπολι δεν βλέπει κανέναν και πάει 

 «καρφί» για τον τίτλο. Η πόλη μετράει τις ώρες μέχρι να γίνει και μαθηματικά επίσημο. 



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νάπολι (Λ. Σπαλέτι): Γκολίνι, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ ( 76' Χεσοούς), Ολιβέιρα, Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (66' Εντομπελέ), Πολιτάνο (66' Ελμάς), Οσίμεν (85' Σιμεόνε), Κβαρατσχέλια (85' Ζερμπίν)

Αταλάντα (Π. Γκασπερίνι): Μούσο, Σκαλβίνι, Τζιμσίτι (44' Ντεμιράλ), Τολόι (89' Λούκμαν), Ρουτζέρι, Ντε Ρουν, Έντερσον, Μέιλε (69' Ζαπακόστα), Πάσαλιτς (68' Μπογκά), Ζαπάτα, Χόιλουντ (46' Μουριέλ)

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0