Football Talk

Bundesliga: Ανατροπή από το 20λεπτο για την Μπάγερν – Σημαντικός βαθμός για την σωτηρία της η Στουτγκάρδη

Bundesliga: Ανατροπή από το 20λεπτο για την Μπάγερν – Σημαντικός βαθμός για την σωτηρία της η Στουτγκάρδη

Η 24η αγωνιστική της Bundesliga ξεκίνησε με την Μπάγερν να «ξεπετάει» την Άουγκσμπουργκ από το ημίχρονο και την Στουτγκάρδη να παίρνει βαθμό «χρυσάφι» από την Άιντραχτ.

Γκολ, ανατροπές και ισοπαλίες έχει μέχρι στιγμή το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Bundesliga. Η Μπάγερν δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ της Άουγκσμπουργκ, η Στουτγκάρδη πήρε σημαντικό βαθμό στην έδρα της Άιντραχτ, η επιβλητική Λειψία «κατατρόπωσε» την Γκλανταμπαχ, ενώ η Χέρτα με την Μάιντζ έμειναν στο 1-1.

Η Άουγκσμπουργκ ξάφνιασε τους «Βαυαρούς» και προηγήθηκε νωρίς στην «Αλιάνζ Αρένα». Μόλις στο 2ο λεπτό Ο Μπερίσα νίκησε τον Σόμερ με ένα ωραίο σουτ από την άκρη της περιοχής για το 1-0. Η Μπάγερν Μονάχου αντέδρασε έγκαιρα και ανέτρεψε ολοκληρωτικά το σκορ πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού. Στο 15ο λεπτό ο Κανσέλο ξεμαρκαρίστηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο και «εκτέλεσε» τον Γκίκεβιτς από τα όρια της μεγάλης περιοχής για το 1-1. Ενώ μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παβάρντ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Στο 19’ ο Μανέ έστρωσε την μπάλα στον Γάλλο αμυντικό και αυτός με ένα εξαιρετικό σουτ την έστειλε συστημένη στην αριστερή γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα για το 2-1. Στο 35ο λεπτό ο Παβάρντ ξανά χτύπησε για το 3-1. Μετά από λανθασμένο διώξιμο της άμυνας ο Γάλλος πήρε το ριμπάουντ και με εξαιρετικό τελείωμα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.



Πριν την λήξη του ημιχρόνου οι «Βαυαροί» κλείδωσαν την νίκη με κεφαλιά του Σανέ μέσα από την μικρή περιοχή της Άουγκσμπουργκ κάνοντας το 4-1. Ο Μπερίσα κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ στο παιχνίδι αναζωπυρώνοντας έστω και για λίγο τις ελπίδες της ομάδα του. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 60’ έκανε το 4-2. Ο Ντέιβις επανέφερε την διαφορά του σκορ στα τρία τέρματα με σουτ μέσα από την περιοχή μετά την σέντρα του Κανσέλο, σκόρερ του πρώτου γκολ. Ο Κόρδοβα μείωσε απλός στο 90+3’ διαμορφώνοντας το τελικό 5-3.

Η Χέρτα Βερολίνου είχε μοναδική ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα απέναντι στην Μάιντζ από τα 11 βήματα και δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη.  Μετά από χέρι αμυντικού των φιλοξενούμενων ο Νγκακάμ έστησε την μπάλα στην λευκή βούλα και εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 στο 18ο λεπτό. Η Μάιντζ βρήκε απάντηση και ισοφάρισε στο 57ο λεπτό. Ο Αζόρκ πήρε την μπάλα από τον Μπαρέιρο και με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 1-1 σκορ που έμεινε και μέχρι την λήξη του παιχνιδιού.

Μοιραίος για την Γκλάντμπαχ ο Πλεά ο οποίος πέταξε στα «σκουπίδια» μία τεράστια ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Το πέναλτι που εκτέλεσε στο 53ο λεπτό αποκρούστηκε από τον Μπάσβιχ ο οποίος κράτησε το 0-0. Η Λειψία τιμώρησε τους φιλοξενούμενους στο 57’ με τον Βέρνερ να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι και να μπαίνει γκολ για το 1-0 των γηπεδούχων. Το παιχνίδι κλείδωσε ο Φόρσμπεργκ κάνοντας αυτό που δεν κατάφερε λίγα λεπτά νωρίτερα ο Πλεά. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 71’ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Διαστάσεις θριάμβου έδωσε στο παιχνίδι ο Γκβαρντιόλ στο 80’ σκοράροντας μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πόουλσεν κάνοντας το 3-0.

Η Άιντραχτ πήρε κεφάλι στο σκορ με γκολ του αρχηγού της στο 55’. Ο Ρόντε πήρε το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0. Η Στουτγκάρδη απάντησε στο 75’ με τον Σίλας. Ο Κονγκολέζος πήρε την μπάλα από την εξαιρετική πάσα τους Χαραγκούτσι και την έστειλε στην κάτω αριστερά γωνία του Τραπ για το 1-1. Ο αγώνας έλειξε ισόπαλος και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με έναν άκρως σημαντικό βαθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος.



Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0