Football Talk

Ολυμπιακός: Ή τώρα ή ποτέ!

Ολυμπιακός: Ή τώρα ή ποτέ!

Την τελευταία του «ζαριά» για να μπει με αξιώσεις τίτλου στα πλέι-οφ παίζει ο Ολυμπιακός που θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα φύγει νικήτρια από το νέο «σπίτι» της ΑΕΚ. Το σχέδιο του Μίτσελ, η… μπάλα στον Φορτούνη και οι απαντήσεις των Σαμασέκου και Ντόη.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Στη δήλωση του Μίτσελ «Είμαστε οι πρωταθλητές και σαν πρωταθλητές πρέπει να παίξουμε» συνοψίζεται το κλίμα που επικρατεί στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να κερδίσουν σε ντέρμπι, ωστόσο έχουν την δυνατότητα με τρίποντο στην «Οπάπ Αρένα» να μπουν γερά στη μάχη του τίτλου και δεν θέλουν να αφήσουν την ευκαιρία πάει χαμένη. Για την ακρίβεια, την τελευταία τους ευκαιρία, αφού σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας μοιάζει απίθανο να μπορεί να καλυφθεί η διαφορά των 6 ή 9 βαθμών στα πλέι-οφ. 

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ κατάσταση και αυτό το επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα αλλά και οι εμφανίσεις του στα τελευταία παιχνίδια. Η ήττα στο Κύπελλο, μοναδική των Πειραιωτών τους τελευταίους πέντε μήνες, πλήγωσε την ομάδα του Μίτσελ που αντέδρασε με 15 γκολ στα τέσσερα ματς που ακολούθησαν και δείχνει να βρίσκεται στον σωστό δρόμο. 

Φυσικά άπαντες αναγνωρίζουν την δυσκολία της αποστολής σε ένα γήπεδο όπου κανείς δεν έχει πάρει ούτε ισοπαλία με την ΑΕΚ να μετράει 14 νίκες σε 14 ματς. Για τον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές του οδηγό αποτελεί η εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Παναθηναικό. Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να δει μια ομάδα επιθετική σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού που θα καταφέρει να κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Απαιτείται συγκέντρωση στο μάξιμουμ, αποφυγή των λαθών και φυσικά αποτελεσματικότητα.

Ίσως ο πιο σημαντικός ποδοσφαιριστής στο να βγει το πλάνο του προπονητή είναι ο Κώστας Φορτούνης που αφενός διανύει περίοδο φόρμας και αφετέρου διαθέτει τα χαρακτηριστικά για να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του. Μέσω του Τρικαλινού άσου θέλει ο Μίτσελ να ελέγξει τον ρυθμό και να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ. Παρεμπιπτόντως ο Φορτούνης έχει και εξαιρετική παράδοση κόντρα στην «Ένωση» καθώς απέναντι της έχει σκοράρει 8 φορές και έχει μοιράσει πέντε ασίστ. Μόνο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης έχει σκοράρει περισσότερες στην καριέρα του (9 γκολ).

Σαφέστατα το κίνητρο είναι μεγάλο για όλους, ωστόσο υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού που το θέλουν λίγο παραπάνω. Ο Μπακαμπού μπορεί να είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αλλά ακόμα γκολ σε ντέρμπι δεν έχει. Ο Ντόη έκανε στο ματς του Κυπέλλου την χειρότερη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού και έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα. Ο Σαμασέκου ψάχνει.. εξιλέωση για το δικό του απίθανο αυτογκόλ στο ίδιο παιχνίδι. 

Τα προβλήματα φυσικά δε λείπουν από τον Μίτσελ που δεν θα έχει στη διάθεση του δύο βασικότατα και ηγετικά στελέχη της ομάδας του. Ο λόγος για τον τιμωρημένο Παπασταθόπουλο και τον τραυματία Εμβιλά. Επιπλέον τόσο ο Χάμες Ροντρίγκες όσο και Γκάρι Ροντρίγκες έρχονται από τραυματισμούς και λίγες κανονικές προπονήσεις με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να διεκδικήσουν θέση βασικού. 

Ως εκ τούτου, ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τον Πασχαλάκη στα δοκάρια, ενώ κλειδωμένες είναι οι τρεις από τις τέσσερις θέσεις στην άμυνα. Ο Ροντινέι θα βρίσκεται στο δεξί άκρο, ο Μπα με τον Ντόη στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ φαίνεται πως έχει το προβάδισμα από τον Ραμόν.  Ο Σαμασέκου με τον Χουάνγκ θα είναι οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τον Φορτούνη μπροστά τους σε θέση “10”. Στα εξτρέμ ο Μπιέλ θεωρείται σίγουρος ενώ για το άλλο άκρο ο Κανός έχει το προβάδισμα από τον Μασούρα. Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Μπακαμπού. 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μετά το σχετικό κάλεσμα της «Θύρας 7» στον Ολυμπιακό περιμένουν αρκετό κόσμο στον Ρέντη κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Νέα Φιλαδέλφεια. 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0