Football Talk

Τζόναθαν Ντέιβιντ: Το «πολυβόλο» από τον Καναδά με ρεκόρ και…Έλληνα ατζέντη!

Τζόναθαν Ντέιβιντ: Το «πολυβόλο» από τον Καναδά με ρεκόρ και…Έλληνα ατζέντη!

Ο Τζόναθαν Ντέιβιντ είναι από το βράδυ της Παρασκευής (10/3) ο πρώτος σκόρερ της Λιλ για τον 21ο αιώνα. Ο Καναδός στράικερ με τον…Έλληνα ατζέντη και το…σπουδαίο μέλλον!

Σχετικά Άρθρα

Βράδυ Παρασκευής (10/3). Η Λιλ φιλοξενεί τη Λυών στο παιχνίδι που «ανοίγει την αυλαία» της 27ης αγωνιστικής της Ligue 1. Οι γηπεδούχοι προηγούνται 2-0 στο 60’, με τον Τζόναθαν Ντέιβιντ να έχει πετύχει τα γκολ. Η Λυών μειώνει (64’) όμως ξανά ο Ντέιβιντ δίνει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του (80’) και φτάνει στο χατ-τρικ.

Το παιχνίδι εν τέλει λήγει με το χορταστικό 3-3 και τον Καναδό στράικερ εμφανώς χαρούμενο. Γίνεται ο πρώτος παίκτης με χατ-τρικ για τη Λιλ από το 2018 (Νικολά Πεπέ) αλλά πολύ περισσότερο γίνεται ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μέσα στον 21ο αιώνα!

Στη Λιλ βρήκε όσα έψαχνε!

Ο Τζόναθαν Ντέιβιντ ξεκίνησε την καριέρα του από την Οτάβα, πριν μετακομίσει στη Γάνδη το 2018. Με τη βελγική ομάδα κατάφερε 37 γκολ -συν 15 ασίστ- σε 83 συμμετοχές. Η Λιλ δεν το σκέφτηκε πολύ και το καλοκαίρι του 2020 πλήρωσε 27.000.000 ευρώ για να κάνει δικό της τον πρώτο σκόρερ της Jupiler Pro League.

Η πρώτη σεζόν αποδείχθηκε δύσκολη (13 γκολ σε 48 εμφανίσεις) και συνάμα…εκπληκτική για τον Καναδό που πανηγύρισε το πρωτάθλημα, αφού οι «Λιλουά» σταμάτησαν την κυριαρχία της Παρί Σεν Ζερμέν! Οι άνθρωποι της ομάδας έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο στον Ντέιβιντ και εκείνος…βελτιώθηκε (18 γκολ σε 48 εμφανίσεις). Πλέον, μοιάζει πιο έτοιμος, πιο ολοκληρωμένος από ποτέ στο παιχνίδι του.

Το «πολυβόλο» που όλοι θα ήθελαν!

Μέχρι και σήμερα (11/3) ο Ντέιβιντ «σπάει» τα κοντέρ. Έχει ήδη 21 γκολ σε 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Όμως το πιο σπουδαίο είναι πως οδηγεί την κούρσα για τον πρώτο σκόρερ στη γαλλική λίγκα.

Τα 19 γκολ που έχει σημειώσει τον τοποθετούν πάνω από Κιλιάν Εμπαπέ (18), Μπεν Γεντέρ (16) και Λακαζέτ (16). Η Λιλ αυτή τη στιγμή είναι στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα «παλέψει» μέχρι τέλους για την είσοδο στο επόμενο Champions League. Όπως θα παλέψουν -λογικά- αρκετά ευρωπαϊκά κλαμπ το ερχόμενο καλοκαίρι, φυσικά για να κάνουν δικό τους το «πολυβόλο» από τον Καναδά.

«Θα είναι δύσκολο να τον κρατήσουμε…δεν υπάρχουν πολλοί επιθετικοί με τις δικές του ικανότητες και τα δικά του νούμερα. Είναι μόλις 22 ετών!» είχε πει στα τέλη του 2022 ο Πάουλο Φονσέκα, τεχνικός της ομάδας.

Η σύνδεση με…Ελλάδα!

Ποιος όμως εκπροσωπεί τον 22 ετών επιθετικό; Η απάντηση είναι ένας Έλληνας! Ο Νίκος Μαυρομαράς, ιδιοκτήτης της Axia Sports πίστεψε από νωρίς στην πορεία του Ντέιβιντ. Είναι ο άνθρωπος που πήγε τον Καναδό στη Γάνδη και φυσικά εκείνος που «έκλεισε» τη συμφωνία με τη Λιλ.

Ο Μαυρομαράς από κοινού με τον συνεργάτη του Απόστολο Μπακάλη εκπροσωπούν και άλλους ποδοσφαιριστές από τον Καναδά, ωστόσο το φετινό καλοκαίρι φαίνεται πως θα έχουν…μπόλικη δουλειά με τον Ντέιβιντ καθώς σπουδαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι δε θα αργήσουν να…καλέσουν στο τηλέφωνο τον Έλληνα μάνατζερ.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0