Football Talk

Σάλκε – Ντόρτμουντ: Τα άκρα του βαθμολογικού πίνακα συγκρούονται στο ντέρμπι της πόλης

Σάλκε – Ντόρτμουντ: Τα άκρα του βαθμολογικού πίνακα συγκρούονται στο ντέρμπι της πόλης

Το πρόγραμμα της Bundesliga για την 24η αγωνιστική «κρύβει» ένα μεγάλο ντέρμπι από τα παλιά. Ο λόγος είναι για το Σάλκε - Ντόρτμουντ ή αλλιώς το ντέρμπι της «κοιλάδας του Ρουρ».

Σχετικά Άρθρα

Το ντέρμπι ανάμεσα στην Σάλκε και την Ντόρτμουντ δεσπόζει στο πρόγραμμα για την 24η αγωνιστική της Bundesliga. Μία αναμέτρηση που φέρνει πολλές θύμησες από τα παλιά. Βέβαια το παρόν πλέον είναι πολύ διαφορετικό από το παρελθόν. Η Μπορούσια κυνηγάει με αξιώσεις φέτος την κατάκτηση του Γερμανικού πρωταθλήματος μετά από 11 χρόνια αποχής. Ενώ από την άλλη πλευρά η Σάλκε δίνει «μάχη» για να παραμείνει στην κατηγορία, μόλις μία σεζόν μετά την άνοδο της από την Bundesliga 2.

Οι δύο ομάδες αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε «καλό φεγγάρι» με την Ντόρτμουντ να μετράει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα για το 2023 κάνοντας ένα δυνατό σερί με οχτώ στα οχτώ. Πλέον βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα «αγκαλιά» με την μισητή αντίπαλο Μπάγερν στους 49 βαθμούς.

Στο αντίπαλό στατόπεδο οι «βασιλικοί μπλε» μετά από ένα κακό ξεκίνημα στο 2023 με δύο βαριές ήττες από την Άιντραχτ (3-0) και την Λειψία (6-1) έχουν «χτίσει» ένα αήττητο σερί έξι αγώνων με τέσσερις ισοπαλίες και δύο νίκες. Παρά το καλό σερί αυτό όμως παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις 19 βαθμούς (ισοβαθμεί με Χόφενχαϊμ και Στουτγκάρδη). Το ντέρμπι αυτό λοιπόν είναι υψίστης βαθμολογικής σημασίας με τους μεν να κυνηγούν πρωτάθλημα και τους δεν να προσπαθούν να σώσουν την κατηγορία.

Στον επερχόμενο αγώνα η Ντόρτμουντ θα έχει το πάνω χέρι (στην θεωρεία τουλάχιστον). Η πρόσφατη προϊστορία των μεταξύ τους αγώνων γέρνει πανηγυρικά προς τους «κιτρινόμαυρους». Στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων η Ντόρτμουντ έχει πάρει ισάριθμες νίκες και με επιμέρους σκορ 12-0. Μία ξεκάθαρη υπεροχή που δεν μπορεί να κρυφτεί. Το βασικό όμως πλεονέκτημα που διαθέτει η Μπορούσια είναι οι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της που είναι γαλουχημένοι σε αυτά τα ντέρμπι.

Ο Μάρκο Ρόις, ο «αιώνιος» αρχηγός της ομάδας έχει αντιμετωπίσει την Σάλκε  με την φανέλα της Ντόρτμουντ 12 φορές (στα πλαίσια του πρωταθλήματος) και τις έξι από αυτές έφυγε νικητής. Επιπλέον υπάρχει και ο Ματς Χούμελς ο «βράχος» στην άμυνα των «Βεστφαλών» ο οποίος μετράει 20 συμμετοχές σε ντέρμπι με την συμπολίτισσά και στις 10 από αυτές έφυγε με το τρίποντο.

Sports Director Sebastian Kehl: No time pressure for Mats Hummels and Marco  Reus - PremierSeason.com

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0