Football Talk

Europa League: Τεσσάρα-μισή πρόκριση της Γιουνάιτεντ, Ντι Μαρία ο «λυτρωτής» για τη Γιουβέντους (video)

Europa League: Τεσσάρα-μισή πρόκριση της Γιουνάιτεντ, Ντι Μαρία ο «λυτρωτής» για τη Γιουβέντους (video)

Tεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Μπέτις, χάρη στο εντός έδρας 4-1. Την ίδια ώρα, ο Ντι Μαρία «λύτρωσε» τη Γιουβέντους απέναντι στη Φράιμπουργκ, ενώ η Σεβίλλη πήρε προβάδισμα πρόκρισης με το 2-0 επί της Φενέρμπαχτσε. Μοιρασία 1-1 μεταξύ Σαχτάρ και Φέγενορντ.

Ένα ματς με πέντε γκολ και τρία με…άλλα τόσα (στο σύνολο) είχε το μενού των 22:00 για τη φάση των «16» του UEFA Europa League. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε απαντήσεις μετά το καταστροφικό 7-0 από τη Λίβερπουλ (5/3), νικώντας εύκολα με 4-1 τη Μπέτις και μετατρέποντας σε «τυπική διαδικασία» τη ρεβάνς.

Στο Τορίνο ο Ντι Μαρία με κεφαλιά (56’) «λύτρωσε» τη Γιουβέντους απέναντι στη Φράιμπουργκ των δύο μόλις τελικών προσπαθειών. Προβάδισμα πρόκρισης και για τη Σεβίλλη με το 2-0 απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, μοιρασιά με 1-1 ανάμεσα σε Σαχτάρ Ντόνετσκ και Φέγενορντ.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ παρέταξε ακριβώς την ίδια σύνθεση που «διαλύθηκε» με 7-0 από τη Λίβερπουλ την περασμένη Κυριακή (5/3), δείχνοντας πίστη στους ποδοσφαιριστές του. Και δικαιώθηκε! Μόλις στο 6ο λεπτό ο Ράσφορντ πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε την ντρίμπλα και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, φτάνοντας τα 26 γκολ φέτος (σε όλες τις διοργανώσεις).


Στο 29’ ο Ράσφορντ πλησίασε στο δεύτερο γκολ αλλά ο Κλαούντιο Μπράβο απέκρουσε ωραία το «χλιαρό» σουτ του άσου της Γιουνάιτεντ. Τρια λεπτά όμως και κόντρα στη ροή του ματς ο Αγιόθε Πέρεθ ισοφάρισε. Ο Ισπανός υποδέχθηκε τη μπάλα στη γωνία της περιοχής και με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ντε Χεα για το 1-1.

Μάλιστα, ο πρώην άσος των Νιουκάστλ και Λέστερ λίγο έλειψε να φέρει τα «πάνω-κάτω» όταν στο 44’ το γύρισμά του -κόντραρε και- βρήκε στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με «σπασμένα φρένα» στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 52’ ο Άντονι υποδέχθηκε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα απίθανο πλασέ άφησε όρθιο τον Μπράβο και έγραψε το 2-1.

Έξι λεπτά μετά ο Μπρούνο Φερνάντες έδωσε «αέρα» τριών τερμάτων. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Πορτογάλος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 3-1!


Το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε στο 83’. Ο Πελίστρι έκανε ωραία ενέργεια, γύρισε τη μπάλα, ο Μακτομινέι είδε τον Μπράβο να αποκρούει αλλά ο Βέγκχορστ από κοντά σκόραρε για το 4-1, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Ντι Μαρία ο... λυτρωτής!

Η Γιουβέντους πραγματοποίησε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες να πετύχει το πρώτο γκολ και μη επιτρέποντας ούτε μια τελική στη Φράιμπουργκ. Τελικά, η ομάδα του Αλέγκρι πήρε αυτό που άξιζε στο 52’. Ο Κόστιτς έκανε τη σέντρα και ο Ντι Μαρία με γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Άνετο 2-0 και μισή πρόκριση για τη Σεβίλλη!

Η ισπανική ομάδα πήρε μια σπουδαία νίκη χάρη σε γκολ των Τζουάν Τζορδάν και Έρικ Λαμέλα.  Στο 56ο λεπτό της συνάντησης με τη Φενέρμπαχτσε ο Ισπανός χαφ επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Στο 85’ ο Λαμέλα σκόραρε για το -τελικό- 2-0 έπειτα από σέντρα του Ράκιτιτς και έδωσε σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

 

Μοιρασιά στο….90!

Σαχτάρ Ντόνετσκ και Φέγενορντ ήρθαν ισόπαλες με 1-1. Στην πρώτη της τελική στο παιχνίδι η Σαχτάρ βρήκε το γκολ. Στο 78’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Ρακίτσκι βρήκε τη μπάλα με την…πλάτη, εκείνη πήρε καμπύλη και κατέληξε στα δίχτυα της Φέγενορντ για το 1-0. Ωστόσο, οι Ολλανδοί απάντησαν στο 89’ όταν ο Μπουλαουντέ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ίγκορ νίκησε τον Τρουμπέν για το τελικό 1-1.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς (αγώνες των 22:00):

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρεάλ Μπέτις 4-1

Γιουβέντους – Φράιμπουργκ 1-0

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Φέγενορντ 1-1

Σεβίλλη – Φενέρμπαχτσε 2-0

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0