Football Talk

Europa League: Ισόπαλες οι ματσάρες σε Λισαβώνα και Βερολίνο! (video)

Europa League: Ισόπαλες οι ματσάρες σε Λισαβώνα και Βερολίνο! (video)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Άρσεναλ ήρθαν ισόπαλες με 2-2 σε ένα χορταστικό παιχνίδι που τα αφήνει όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς. Το ίδιο συνέβη και στο Ουνιόν Βερολίνου - Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (3-3) , ενώ ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης απέκτησαν οι Ρόμα και Λεβερκούζεν, νικώντας αμφότερες στην έδρα τους με 2-0!
Με το... ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Europa League βρίσκονται Ρόμα και Μπάγερ Λεβερκούζεν, καθώς εκμεταλλεύτηκαν τη δύναμη της έδρας τους και νίκησαν με 2-0 τις Ρεάλ Σοσιεδάδ και Φερεντσβάρος αντίστοιχα. Όλα ανοιχτά για τον επαναληπτικό όσον αφορά τα ζευγάρια Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Άρσεναλ (2-2) και Ουνιόν Βερολίνου- Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (3-3) , που μας χάρισαν εξαιρετικό θέαμα και συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα.

Μπορεί η Άρσεναλ να παρατάχθηκε με έξι αλλαγές στη σύνθεσή της για την αναμέτρηση απέναντι στη Σπόρτινγκ στη Λισαβώνα, όμως διόλου αδιάφορη παρουσιάστηκε, σε ένα «τρελό» ματς που εν τέλει δεν κατέληξε σε κάποια από τις δύο πλευρές.


Το σκορ άνοιξε ο Γουίλιαμ Σαλιμπά στο 22ο λεπτό, με τον Φάμπιο Βιέιρα να μοιράζει την έκτη του ασίστ φέτος. Ωστόσο, από εκεί και πέρα, η Σπόρτινγκ Λισαβώνας άλλαξε τον ρυθμό και κατάφερε μέσα σε 20 λεπτά να αντιστρέψει την κατάσταση. Ο Τέρνερ αντέδρασε εκπληκτικά σε δύο περιπτώσεις, ο Ινάσιο έκανε το 1-1 στο 34ο λεπτό και στο 55’, ο Παουλίνιο έβαλε μπροστά τα «λιοντάρια».

Ο Τσάκα πήγε για… πάσα στο 62’ , ωστόσο η μπάλα κατέληξε με απίθανο τρόπο στα δίχτυα, έπειτα από κόντρα στον Μορίτα, για το τελικό 2-2.


Στο Βερολίνο, η ματσάρα μεταξύ των δύο Ουνιόν ήρθε ισόπαλη με το χορταστικό 3-3! Τρεις φορές κατάφερε να πάρει το προβάδισμα η Σεν Ζιλουάζ, ισάριθμες απαντήσεις βρήκαν οι Γερμανοί, που ισοφάρισαν στα τελευταία λεπτά.

Δύο γκολ πέτυχε για τους Βέλγους ο Μπονιφάτσι (28’, 72’) και ένα ο Φέρτεσεν (58’), με τους Γιουράνοβιτς ( εξαιρετικό φάουλ, 42’), Κνόχε (ριμπάουντ από δικό του χαμένο πέναλτι, 69’) και Μίτσελ (89’) να φέρνουν τις ισοφαρίσεις για την Ουνιόν Βερολίνου.

Η Ρόμα πέτυχε ακόμη μία κομβική νίκη μετά το 1-0 επί της Γιουβέντους στο «Ολίμπικο» και λίγες ημέρες αργότερα στο ίδιο γήπεδο έβαλε γερά θεμέλια πρόκρισης (2-0) στους «8» του Europa League, με αντίπαλο την Σοσιεδάδ.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πήρε προβάδισμα στο 13' με τον Ελ Σααραουί μετά από υπέροχη ομαδική συνεργασία. Στο 87ο λεπτό ο Κουμπούλα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντιμπάλα έγραψε το τελικό 2-0, δίνοντας έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στη Ρώμη .

Στη «Bay Arena» η  Λεβερκούζεν υποδέχτηκε την Φερεντσβάρος, εμφανίστηκε πολύ ανώτερη από τους Ούγγρους και επικράτησε με 2-0.

Οι ποδοσφαιριστές του Τσάμπι Αλόνσο μπήκαν δυνατά στο ματς, μετά από «καραμπόλα» στην περιοχή των Ούγγρων, ο Ντεμιρμπάι με δυνατό σουτ  άνοιξε το σκορ.

Στο 26' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Ζαχάριασεν σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Οι Γερμανοί βρήκαν το πολύτιμο δεύτερο γκολ στο 86' σε μία ιδιαίτερη φάση. Ο Χλόζεκ με απευθείας εκτέλεση φάουλ τράνταξε το δεξί δοκάρι και ο Ταπσόμπα πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0