Football Talk

Λιονέλ Μέσι: «Κρυπτονίτης» του Αργεντινού η μεγάλη Μπάγερν Μονάχου

Λιονέλ Μέσι: «Κρυπτονίτης» του Αργεντινού η μεγάλη Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 2-0 (08/03) της Παρί Σεν Ζερμέν του Λιονέλ Μέσι για το Champions League, επιβεβαιώνοντας της παράδοση των Γερμανών απέναντι στον Αργεντινό «μάγο».

Σε κακό «δαίμονα» του Λιονέλ Μέσι έχει εξελιχθεί η Μπάγερν Μονάχου με τον Αργεντινό να έχει μόλις δύο νίκες σε εννιά αγώνες απέναντι στους «Βαυαρούς».


Το Champions League είναι η διοργάνωση των αστέρων και ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί ίσως το πιο λαμπρό εξ αυτών. Ο «μικρός μάγος» όμως έχει μία αδυναμία, μία ομάδα έχει αντισταθεί στο ανάστημα του όσο καμία άλλη.

Η Μπάγερν Μονάχου φαίνεται να έχει βρει το «αντίδοτο» απέναντι στον Μέσι κάτι που αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Άλλωστε η μεγαλύτερη ήττα στην καριέρα του ήταν το 8-2 για τα προημιτελικά της διοργάνωσης το 2020. Οι Γερμανοί τα τελευταία 14 χρόνια τον έχουν αντιμετωπίσει εννέα φορές με τους «Βαυαρούς» τις περισσότερες εξ αυτών να φεύγουν με ψηλά το κεφάλι. Εξαίρεση βέβαια αποτελεί το 2013 και στην εντός έδρας ήττα της Μπαρτσελόνα με 3-0 όπου ο Μέσι βρισκόταν στον πάγκο χωρίς να πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής.


Η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση ήταν το μακρινό 2009 με τον Μέσι να κάνει «όργια» σκοράροντας δις ενώ μοίρασε και μία ασίστ στην εμφατική νίκη της Μπαρτσελόνα με 4-0, η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Ακολούθησαν άλλες οχτώ αναμετρήσεις στις οποίες ο Μέσι (είτε με τους «Καταλανούς» είτε με την Παρί Σεν Ζερμέν ) κατάφερε να εκμαιεύσει μόλις μία νίκη και μία ισοπαλία, με τις υπόλοιπες έξι αναμετρήσεις να είναι ήττες και μερικές από αυτές και πολύ βαριές μάλιστα.


Η Μπάγερν φαίνεται να μην δυσκολεύεται απέναντι στον Μέσι με ότι φανέλα και αν αυτός φοράει. Στο χθεσινό παιχνίδι (08/03) του Champions League η Μπάγερν επικράτησε με 2-0 απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν αποκλείοντας για την τρίτη φορά τον Μέσι από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Όπως και ο ίδιος ο Μίλερ δήλωσε «Κόντρα στον Μέσι τα πηγαίνουμε πάντα καλά, το πρόβλημα μας ήταν ο Κριστιάνο στην Ρεάλ» σχολιάζοντας με καυστικό τόνο άλλη μία επικράτηση της ομάδας του απέναντι στον Αργεντινό.


Βέβαια αξίζει να αναφερθεί πως όποτε ο Μέσι κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μπάγερν στο τέλος έφυγε και με το τρόπαιο του Champions League και το 2009 και το 2015. Η βαριά ήττα του 2020 με 8-2 όμως δύσκολα μπορεί να ξεγραφτεί από το μυαλό όλων και σίγουρα από το μυαλό του ίδιου του Λιονέλ.


Άγγελος Κρεμαστός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0