Football Talk

ΠΑΟΚ: Πρώτο παιχνίδι ημιτελικών Κυπέλλου σημαίνει… αήττητος! (video)

ΠΑΟΚ: Πρώτο παιχνίδι ημιτελικών Κυπέλλου σημαίνει… αήττητος! (video)

Την πρόκρισή της ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι στον 6ο τελικό την τελευταία επταετία έχει εξασφαλίσει η αρμάδα του Λουτσέσκου, με τον ΠΑΟΚ να σκορπίζει στους… πέντε ανέμους τη Λαμία. Φαινόμενο όχι ασυνήθιστο βέβαια για το «δικέφαλο» καθώς έχει να ηττηθεί σε πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης από το 2017, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Σχετικά Άρθρα

Ήταν το μεγάλο φαβορί και το απέδειξε εμφατικά μάλιστα και μέσα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έκανε… περίπατο στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας το απόγευμα της Τετάρτης (8/3), διέλυσε τη Λαμία με σκορ 5-1 και ουσιαστικά βρίσκεται και με τα δύο πόδια σε έναν ακόμα τελικό Κυπέλλου, τον έκτο την τελευταία επταετία.

Ως ο θεσμός των εκπλήξεων χαρακτηρίζεται το Κύπελλο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης όμως κάπου ανάμεσα σε αυτές υπάρχει μία σταθερά. Και στα του οίκου μας αυτή ακούσει στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» δείχνει μία αξιοπρόσεκτη σταθερότητα μέχρι το τέλος της διαδρομής τα τελευταία χρόνια και μία σοβαρότητα ακόμα και αν έχει να αντιμετωπίσει ομάδες χαμηλότερης δυναμικής. Και η εμφάνιση στη Λαμία με το ευρύ 5-1 επιβεβαιώνει τη φιλοσοφία των Θεσσαλονικιών.

Το γεγονός βέβαια ότι η αρμάδα του Λουτσέσκου κέρδισε τους Φθιωτείς δεν είναι έκπληξη αλλά αποτελεί και μία συνέχεια στην παράδοση που «χτίζει» σιγά σιγά ο ΠΑΟΚ κάθε φορά που φτάνει στα ημιτελικά την τελευταία επταετία. Και αυτή λέει ότι οι «ασπρόμαυροι» δεν ηττώνται σε πρώτο ματς της 4αδας από το 2017 και μετά και το 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σκορ βέβαια που ανέτρεψαν εμφατικά στη Θεσσαλονίκη με 4-0, πήραν το εισιτήριο για τον τελικό και πανηγύρισαν το 4ο Κύπελλο της ιστορίας τους.



Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης:

ΣΕΖΟΝ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

ΕΔΡΑ

ΣΚΟΡ

2016-17

Παναθηναϊκός

Εκτός

2-0

2017-18

Πανιώνιος

Εκτός

1-3

2018-19

Αστέρας Τρίπολης

Εντός

2-0

2019-20

Ολυμπιακός

Εντός

3-2

2020-21

ΑΕΚ

Εκτός

0-1

2021-22

Ολυμπιακός

Εντός

0-0

2022-23

Λαμία

Εκτός

1-5

 

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0