Football Talk

Λαμία – ΠΑΟΚ 1-5: Έκανε «πάρτι», έκλεισε θέση στον τελικό και... στροφή στο πρωτάθλημα! (video)

Λαμία – ΠΑΟΚ 1-5: Έκανε «πάρτι», έκλεισε θέση στον τελικό και... στροφή στο πρωτάθλημα! (video)

Ο ΠΑΟΚ «διέλυσε» στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet την Λαμία και «κλείδωσε» ουσιαστικά τη θέση του στον 23ο τελικό της ιστορίας του. Ο «δικέφαλος του βορρά» επικράτησε με 5-1, χάρη στα τέρματα των Νάρεϊ, Κωνσταντέλια, Αουγκούστο, Μπράντον και Σάστρε και πλέον επικεντρώνεται πλήρως στο πρωτάθλημα. Το γκολ της «τιμής» για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Μαρτίνεθ στο 86’.

Σχετικά Άρθρα

Εύκολα, γρήγορα και απλά «καθάρισε» ο ΠΑΟΚ στην Λαμία. Ο «δικέφαλος του βορρά» επικράτησε κατά κράτος με 5-1 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet και ουσιαστικά βρίσκεται πλέον στον μεγάλο τελικό, για 23η φορά στην ιστορία του και έκτη τα τελευταία επτά χρόνια.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου μπήκαν με το πόδι πατημένο στο… γκάζι και με τον Νάρεϊ προηγήθηκαν στα 13 δευτερόλεπτα, απλοποιώντας το έργο τους, για να έρθει ο Κωνσταντέλιας στο 25’ και να διπλασιάσει το «ασπρόμαυρο» προβάδισμα. Τα υπόλοιπα τέρματα σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος από τους Αουγκούστο (62’), Μπράντον (67’) και Σάστρε (69’), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Μαρτίνεθ στο 86’.

Υπενθυμίζουμε ότι η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων είχε αναβληθεί δύο φορές, στις 9/2 λόγω χιονιού και στις 1/3 λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη με την σύγκρουση των δύο τρένων.

Πριν ακόμα οι δύο ομάδες προλάβουν να μπουν στο «κλίμα» του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να προηγείται με 1-0, σοκάροντας τους γηπεδούχους! Χρειάστηκαν μόλις 13 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, ώστε ο Νάρεϊ να βρει δίχτυα και να γράψει το 1-0. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς σέντραρε από αριστερά, ο Γερμανός έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ νίκησε σχετικά εύκολα τον Γκαραβέλη.


Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην πρώτη τους «καθαρή» τελική προσπάθεια στο 16ο λεπτό. Ο Σλίβκα έκανε το γύρισμα στον Μαρτίνεθ, εκείνος έπιασε ένα «γεμάτο» σουτ, αλλά ο Ίνγκασον έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

Αφού οι Θεσσαλονικείς προειδοποίησαν με σουτ του Νάρεϊ στο 20’, διπλασίασαν τελικά τα τέρματά τους μόλις πέντε λεπτά αργότερα. Ο Ζίβκοβιτς ανέβηκε από αριστερά και άφησε τη μπάλα στον Σάστρε. Ο τελευταίος γύρισε στο σημείο του πέναλτι, βρίσκοντας σε πλεονεκτική θέση τον Κωνσταντέλια, που πλάσαρε εύστοχα και έγραψε το 2-0 (25’).


Λίγο αργότερα, στο 26’, ο σκόρερ του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ, έφτασε και πάλι κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, αλλά η προσπάθειά του, αφού προσπέρασε τον Έλληνα γκολκίπερ, απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή από τον Κορνέζο. Από το κόρνερ που προέκυψε, ο Αουγκούστο σούταρε με τη μία έπειτα από την εκτέλεσή του, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Λουτσέσκου μετέτρεψαν τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία μέσα σε διάστημα επτά λεπτών. Στο 62’, με πανέμορφο πλασέ εκτός περιοχής, ο Αουγκούστο έκανε το 3-0.


Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μπράντον βρήκε και εκείνος δίχτυα (67’) με ωραίο σουτ, ενώ ο Σάστρε στο 69’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου, κάνοντας το 5-0. Το γκολ της «τιμής» για την Λαμία σημείωσε ο Μαρτίνεθ στο 86ο λεπτό.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Κορνέζος, Αντέτζο, Βασιλαντωνόπουλος (46’ Σιμόν), Τζανδάρης (59’ Νούνιες), Στάνκο (59’ Ντε Βινσέντι), Ασκόφσκι (65’ Ασκόφσκι), Μαρτίνεθ, Σλίβκα, Μανούσος (65’ Μεδίνα)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σάστρε, Αουγκούστο (63’ Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (73’ Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (63' Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς (74’ Μπίσεσβαρ), Μπράντον (74’ Τζίμας)


Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0