Football Talk

Η UEFA θυμήθηκε το «σβήσιμο τσιγάρου» του Ροναλντίνιο (video)

Η UEFA θυμήθηκε το «σβήσιμο τσιγάρου» του Ροναλντίνιο (video)

Πέρασαν κιόλας 18 χρόνια από το μυθικό "σβήσιμο του τσιγάρου" του μάγου Ροναλντίνιο, σε αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Τσέλσι.

Το ημερολόγιο έγραφε 8 Μαρτίου του 2005. Η Μπαρτσελόνα είχε ταξιδέψει στην Αγγλία για τον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Champions League με την Τσέλσι. Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» οι γηπεδούχοι καλούνταν να ανατρέψουν το 2-1 της Βαρκελώνης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους «μπλε» που ήδη στο 19΄προηγούνταν με 3-0! Οκτώ λεπτά μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας όμως, συνέβη η φάση που στιγμάτισε το ματς, ενδεχομένως και την ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ροναλντίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας στο ημικύκλιο της περιοχής, έχοντας μπροστά του τρεις αμυντικούς.

Ο Βραζιλιάνος με μια πρωτοφανή κίνηση που έμοιαζε με «σβήσιμο τσιγάρου» προσποιήθηκε το σουτ και τελικά εκτέλεσε με το μυτάκι. Ο Πετρ Τσεχ έμεινε όρθιος να κοιτάζει την πορεία της μπάλας στο πλαϊνό δίχτυ σε ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία του Champions League!

Το 3-1 έδινε το εισιτήριο της πρόκρισης στην ομάδα του Φράνκ Ράικαρντ αλλά ο Τέρι σκόραρε στο 76ο λεπτό και η Τσέλσι προκρίθηκε με το συνολικό 4-2 στην επόμενη φάση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0