Football Talk

Η Ίπσουιτς ήταν η προηγούμενη που «διέλυσε» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μισό αιώνα πριν! (video)

Η Ίπσουιτς ήταν η προηγούμενη που «διέλυσε» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μισό αιώνα πριν! (video)

Βλέπει κανείς το 7-0 και αναρωτιέται αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει βιώσει ξανά ένα τόσο άσχημο βράδυ όπως αυτό με τη Λίβερπουλ. Και όμως, έχει ξαναγίνει. Πριν από… μισό αιώνα, στην έδρα της ισχυρής τότε Ίπσουιτς, με 6-0, σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι είχαν αστοχήσει και σε τρία πέναλτι!

Έχουν περάσει περισσότερες από 48 ώρες από τη «σοκαριστική» ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Λίβερπουλ. Ένα παιχνίδι που ναι μεν μπορεί να καταλήξει σε μία «βαριά» επικράτηση της μίας αντιπάλου σε βάρος της άλλης, αλλά η αλήθεια είναι πως στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για την απόλυτη κατάρρευση.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν με 7-0 και η μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας τους από τη Λίβερπουλ είναι γεγονός, καθώς ποτέ το εν λόγω αποτέλεσμα είχε κάνει την εμφάνισή του, ούτε από τη μία, ούτε από την άλλη πλευρά.

Είχαμε δει 7-1 το 1885, είχαν επικρατήσει τόσο η Λίβερπουλ, όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 5+ γκολ, αλλά αναλογιστείτε πως επτά γκολ αθροιστικά σε μεταξύ τους αναμέτρηση, δεν είχαν επιτευχθεί από το μακρινό 1942.

Σχεδόν… έναν αιώνα μακριά από το αποτέλεσμα του «Άνφιλντ», γεγονός που σηματοδοτεί και τη πιο «βαριά» ήττα της ομάδας του Μάντσεστερ στον 21ο αιώνα, αλλά και τα τελευταία 50 χρόνια γενικώς. Ποια ήταν όμως που η προηγούμενη φορά που οι «κόκκινοι διάβολοι» βίωσαν ένα ανάλογο βράδυ, μην μπορώντας να διαχειριστούν πως το σκορ ξεφεύγει;


Γυρνάμε τον χρόνο στον Μάρτιο του 1980 και στην ήττα από την Ίπσουιτς με 6-0. Σωστά διαβάσατε, η Γιουνάιτεντ είχε δεχθεί έξι γκολ τότε από την Ίπσουιτς, η οποία φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τα σημερινά δεδομένα και τότε βρισκόταν στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες, πίσω μόνο από τη Λίβερπουλ, και το μεταξύ τους σκορ αναδεικνύει πλήρως την χαοτική διαφορά που υπήρξε εκείνο το βράδυ, το οποίο ναι μεν έλαβε χώρα τη 1η Μαρτίου, αλλά έμοιαζε με πρωταπριλιάτικο ψέμα!

Η Ίπσουιτς μάλιστα είχε αστοχήσει και τρεις φορές από το σημείο του πέναλτι, με τον Μπέιλι να αποκρούει, ενώ είχε για σκόρερ της τον Πολ Μάρινερ, που είχε σημειώσει χατ-τρικ, τον Άλαν Μπραζίλ και τον Φρανς Τέισεν, που την επόμενη σεζόν κατέκτησε το Κύπελλο UEFA με την Ίπσουιτς, προτού μετακινηθεί δύο χρόνια αργότερα στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Επρόκειτο μάλιστα και για το τελευταίο παιχνίδι του Στιούαρτ Χιούστον με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος στα μέσα της δεκαετίας του 90’, πέρασε και από τον πάγκο της Άρσεναλ.

Ένα τέτοιο «βαρύ» και… ασήκωτο αποτέλεσμα είχαν οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βιώσουν από το 1980. Και 50 χρόνια μετά και… κάτι, έκανε ξανά την εμφάνισή του, από τη χειρότερη δυνατή αντίπαλο που θα ήθελαν οι ίδιοι: τη Λίβερπουλ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0