Football Talk

Τσέλσι - Ντόρτμουντ 2-0: Λύτρωση και πρόκριση - χρυσάφι για τους Λονδρέζους! (video)

Τσέλσι - Ντόρτμουντ 2-0: Λύτρωση και πρόκριση - χρυσάφι για τους Λονδρέζους! (video)

Σπουδαία πρόκριση στους «8» του Champions League για την Τσέλσι που πέτυχε την καθαρή νίκη (2-0), που έψαχνε κόντρα στην Ντόρτμουντ, ανατρέποντας το σκορ του πρώτου αγώνα στη Βεστφαλία (1-0). Το αρνητικό σερί επιθετικής ανομβρίας των Λονδρέζων στο 2023 έλαβε τέλος και ο Γκρέιαμ Πότερ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ανακουφισμένος!

Με... λυτρωτές τους Στέρλινγκ στο 44' και Χάβερτς στο 53', η Τσέλσι απέκλεισε δίκαια με 2-0 τη  Ντόρτμουντ στο Στάμφορντ Μπριτζ, για να ανατρέψει την ήττα της με 1-0 στην Βεστφαλία και να προκριθεί στους «8» του Champions League για 11η φορά στην ιστορία της!


Οι Λονδρέζοι βρήκαν το κατάλληλο ματς για να δώσουν τέλος στο αρνητικό σερί σκοραρίσματος στο 2023. Συγκεκριμένα μετά από 12 παιχνίδια, η ομάδα του Πότερ πέτυχε επιτέλους πάνω από ένα γκολ, στο ματς που η μπάλα έκαιγε περισσότερο από κάθε άλλο φέτος, καθώς διακυβεβόταν ο μοναδικός «ζωντανός» στόχος της σεζόν.

Με τη νίκη να είναι μονόδρομος, λοιπόν, η Τσέλσι μπήκε επιθετικά από το πρώτο 10λεπτο και πίεσε ψηλά την Μπορούσια, έχοντας μάλιστα σε αυτό το διάστημα δύο καλές στιγμές. 

Οι Βεστφαλοί , όμως, άρχισαν να πατούν καλύτερα και άγγιξαν το 0-1 σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μάρκο Ρόις, η οποία υποχρέωσε τον Κέπα σε δύσκολη απόκρουση (16’).

Η Τσέλσι ξαναέκανε αισθητή τη παρουσία της στο 28’, όταν είχε δοκάρι με το ξερό σουτ του Χάβερτς.  Στο 38’ ο Γερμανός είδε το γκολ του να ακυρώνεται, όμως το φινάλε του πρώτου μέρους έφερε αυτό που ήθελαν οι «μπλε».

Στο 44’ Χάβερτς, Ζοάο Φελιξ, Τσίλγουελ «έκρυψαν» την μπάλα στα αριστερά, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα στο πέναλτι για τον Στέρλινγκ και εκείνος εκτέλεσε με για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως έκλεισε το πρώτο για την ομάδα του Πότερ. Ο Τσίλγουελ έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βολφ και ο Μάκελι αφού συμβουλεύτηκε το VAR έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Χάβερτς πήρε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όμως παίκτες της Ντόρτμουντ είχαν μπει στην περιοχή νωρίτερα και έτσι ο Γερμανός στην επανάληψη νίκησε τον Μάιερ.

Μετά το 2-0 η αντίδραση της Μπορούσια ήταν άμεση. Μετέφερε το ματς στο αντίπαλο μισό κόντρα σε μια Τσέλσι που ενστικτωδώς είχε οπισθοχωρήσει και στο 58’ ο Μπέλιγχαμ πλάσαρε από κοντά άουτ, σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία.

Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στο 64’ ο Κέπα ήταν ξανά καθοριστικός βάζοντας «stop» στο δυνατό σουτ του Βολφ.

Η κίνηση που έβαλε... φρένο στην πίεση των Γερμανών ήρθε στο 67’ από τον Πότερ, ο οποίος έβγαλε τον Ζοάο Φέλιξ και πέρασε στο ματς έναν ακόμα χαφ, τον Κόνορ Γκάλαχερ. Η Τσέλσι με περισσότερο κόσμο πλέον στον άξονα και ένα καθαρό 3-5-2 διαχειρίστηκε άψογα το υπόλοιπο του ματς και κρατώντας το 2-0 πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Τα στιγμιότυπα:

Οι ενδεκάδες:

Τσέλσι (Πότερ):
 Κέπα, Φοφανά, Κουλιμπαλί, Κουκουρέγια, Ρις Τζέιμς, Τσίλγουελ, Εντσο Φερνάντες (87’ Ζακάρια), Κόβατσιτς (83’ Πούλισικ), Στέρλινγκ (83’ Λόφτους-Τσικ), Ζοάο Φέλιξ (64’ Γκάλαχερ), Χάβερτς.

Ντόρτμουντ (Τέρζιτς): Μάιερ, Γκερέιρο, Σλότερμπεκ, Ζίλε, Βολφ, Εμρέ Τσαν, Οζκάν (64’ Γκίτενς), Μπέλιγχαμ, Μπραντ (5’ Ρέινα), Ρόις, Αλέ (77’ Μάλεν).

Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0