Football Talk

Λάτσιο – Άλκμααρ 1-2: Αυτοκράτορας της Ρώμης ο Παυλίδης! (video)

Λάτσιο – Άλκμααρ 1-2: Αυτοκράτορας της Ρώμης ο Παυλίδης! (video)

Προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa Conference League έχει πάρει η Άλκμααρ, καθώς επικράτησε 2-1 στην έδρα της Λάτσιο. Ανάμεσα στους σκόρερ ο «καυτός» φέτος, Βαγγέλης Παυλίδης, που οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, με τον Παντελή Χατζηδιάκο να είναι εξίσου εξαιρετικός στα μετόπισθεν.

Η Άλκμααρ έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Λάτσιο στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Europa Conference League. Οι Ολλανδοί πραγματοποίησαν μία καλή εμφάνιση που τους έδωσε τη νίκη (2-1), με τον Βαγγέλη Παυλίδη να είναι εκ των πρωταγωνιστών, καθώς ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 1-1.

Η Λάτσιο παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του Ολίμπικο, χωρίς τον αρχηγό της και πρώτο σκόρερ, Τσίρο Ιμόμπιλε λόγω τραυματισμού. Παρόλα αυτά, δεν χρειάστηκε περισσότερα από 18 λεπτά για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Η πίεση στη μεσαία γραμμή απέδωσε για τους «αετούς», οι οποίοι έκλεψαν την μπάλα και βρήκαν ανοργάνωτη την άμυνα της Άλκμααρ. Ο Ζακάνι εκμεταλλεύτηκε τον χώρο που του δόθηκε και σέντραρε στην περιοχή, εκεί όπου ο Πέδρο με πλασέ στην κίνηση σκόραρε για το 1-0.


Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, με τον Παυλίδη να βάζει γκολ σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 45+1’ και λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια ο Έλληνας φορ εκμεταλλεύτηκε άψογα τη σέντρα του Κάρλσον και με τη «μύτη» του παπουτσιού νίκησε τον Μαξιμιάνο για το 1-1.

Αυτό ήταν το 18ο γκολ του Παυλίδη σε 28 εμφανίσεις με την Άλκμααρ τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις!


Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα ισόπαλες, αν και το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αφού αμφότερες είχαν από ένα δοκάρι!

Στην επιστροφή από τα αποδυτήρια, η Άλκμααρ έδειξε πιο αποφασισμένη για τη νίκη και δεν άργησε να φτάσει σε δεύτερο γκολ. Μία υπέροχη συνεργασία του Κάρλσον με τον Κέρκεζ, έφερε τον δεύτερο σε θέση βολής, ο οποίος μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-1 στο 62’.


Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, με τους Ολλανδούς να οπισθοχωρούν για να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Εκεί ανέλαβε δράση η αμυντική γραμμή τους, με τον Παντελή Χατζηδιάκο να κάνει τα πάντα για να μην δεχθεί γκολ η ομάδα του. Κάτι που εν τέλει δεν συνέβη και έτσι η Άλκμααρ έχει προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λάτσιο (Μ. Σάρι): Μαξιμιάνο, Λατσάρι, Κασάλε (46’ Ρομανιόλι), Πάτριτς, Μάρουσιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κατάλντι (70’ Βετσίνο), Λουίς Αλμπέρτο, Πέδρο (70’ Κανσελιέρι), Ζακάνι, Φελίπε Άντερσον.

Άλκμααρ (Π. Γιάνσεν): Ράιαν, Σουγκαβάρα, Γκος, Χατζηδιάκος, Κέρκεζ (82’ ντε Βιτ), Κλάσιε, Μίνιανς, Ρέιντερς, Όντγκααρντ (82’ Μιχαΐλοβιτς), Κάρλσον (82’ φαν Μπρέντεροντ), Παυλίδης (82’ Μέρντινγκ).


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0