Football Talk

«Συγκινητικά» υπομονετικός ο Παναθηναϊκός!

«Συγκινητικά» υπομονετικός ο Παναθηναϊκός!
Με γνώμονα την υπομονή του, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-0. Ο Κουρμπέλης ήταν καταληκτικός για ακόμη ένα παιχνίδι, ενώ οι Αγρινιώτες δεν απείλησαν ούτε στο… ελάχιστο.
Σχετικά Άρθρα

Γραφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η αποστολή ολοκληρώθηκε και κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Παναθηναϊκός πήρε ακόμη τρεις βαθμούς και παράλληλα ανέβηκε ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Με μια αγωνιστική να απομένει (Ατρόμητο), ενώ για την συνδιεκδικήτρια της πρώτης θέσης ΑΕΚ οι αγώνες είναι δυο (Ατρόμητο και Ολυμπιακό).

Με βεβαιότητα πάντως, τα πλέι οφφ θα είναι τα πιο… συγκινητικά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα δούμε 10 αγωνιστικές πραγματικής μάχης ανάμεσα σε τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς, έχει βελτιωθεί σε πάρα πολλούς τομείς και σημειώνει άλματα εξέλιξης.

Για άλλη μια φορά, η τύχη γύρισε την πλάτη στους «πράσινους», με τα δοκάρια να μπαίνουν εμπόδιο στην υλοποίηση ενός γκολ από νωρίς στο παιχνίδι. Πρώτα από όλα το… τρανταχτό δοκάρι του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος για άλλο ένα παιχνίδι ήταν πολύ καλός, που έκανε το μέσο οπαδό να τραβάει τα μαλλιά του και να μονολογεί «ε δεν γίνονται αυτά». Συνέχεια έδωσε ο Χουάρκαρ, όπου με δυο ευθύβολα σουτ προσπάθησε να απειλήσει την εστία του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, όμως τα δοκάρια… μπήκαν εμπόδιο. Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ομάδα στην κατηγορία των… δοκαριών και πολλοί θα θυμούνται ποσά μπορεί να στέρησαν αυτά από την ομάδα.

Στο παιχνίδι της Δευτέρας (6/3) όμως είδαμε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού πολύ μεγάλη υπομονή μέχρι να επιτευχθεί το γκολ, ενώ κατάφεραν να διαχειριστούν τον εκνευρισμό τον οποίο σε άλλες αναμετρήσεις θα είχε κάνει την εμφάνιση του. Στην φάση του γκολ, ο Παλάσιος παίρνει μια λανθασμένη απόφαση κατά την άποψη μου, που όμως καταφέρνει να λύσει τον γρίφο και να ανοίξει το σκορ, με τον Κουρμπέλη να αντιλαμβάνεται την κατάσταση να μαζεύει το ριμπάουντ και να σιγουρεύει το γκολ με μια πάσα στον Μαντσίνι. Ο Έλληνας μέσος, είχε το καθαρό μυαλό εκείνη την ώρα να δώσει την πάσα στον συμπαίκτη του, την στιγμή που λίγοι θα ήταν εκείνοι που θα το σκεφτόντουσαν. Με την σκέψη του στην ομάδα λοιπόν, ο Κουρμπέλης σκέφτηκε λογικά και λειτούργησε με ακραία υπομονή.

Μια κίνηση ματ επίσης, ήταν η αλλαγή πλευράς ανάμεσα σε Μαντσίνι και Παλάσιος, εκεί που ουσιαστικά ο Γιοβάνοβιτς έβαλε τον πρώτο να αντιμετωπίσει τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, που είχε κίτρινη κάρτα, παίζοντας απέναντι του man to man. Ο Έλληνας αμυντικός είναι αλήθεια πως παρουσίασε σημάδια κόπωσης, ενώ ουσιαστικά από τα αριστερά προήλθε και το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού. Το δεύτερο γκολ ήρθε για να σφραγίσει την νίκη, με τον Παλάσιος να εκμεταλλεύεται την καλό χτυπημένη κεφάλια του Ιωαννίδη και να σκοράρει για το 2-0.

Ο Παναιτωλικός δεν απείλησε ποτέ τον Παναθηναϊκό, όμως πολλές συνθήκες στο τρανζίσιον είχαν πολλές προοπτικές. Ο Ρούμπεν Πέρεθ είχε αρκετές κομβικές επεμβάσεις, συμβάλλοντας στις ανασταλτικός ανάγκες της ομάδας.

Από εδώ και έπειτα η μοναδική αγωνιστική που απομένει είναι αυτή με τον Ατρόμητο και στη συνέχεια ξεκινάνε τα play-off. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0