Football Talk

Τα 5+1 «σημεία» της 25ης στροφής της Super League: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για... φίλημα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός από «ατσάλι»! (video)

Τα 5+1 «σημεία» της 25ης στροφής της Super League: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για... φίλημα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός από «ατσάλι»! (video)
Οι διεκδικητές της Super League ολοκλήρωσαν «αλώβητοι» την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, δείχνοντας πως όλα τα... λεφτά, βρίσκονται στα play-offs.
Σχετικά Άρθρα
Νίκες πειστικές, «καθαρές» διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα, χωρίς να περιορίζονται από σκαμπανεβάσματα, απουσίες ή ατυχία. Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, κατά τη σειρά με την οποία αγωνίστηκαν, δεν «σκόνταψαν» στην 25η αγωνιστική και απέδειξαν, πως το μίνι-πρωτάθλημα των play-offs που έρχεται, θα κρίνει τα πάντα.

Από την άλλη, το «τρίποντο» από... χρυσό της Λαμίας, αλλάζει τις ισορροπίες στη «μάχη» του υποβιβασμού, την ώρα που ο Βόλος ζει ιστορικές στιγμές.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ακόμη... σκοράρουν!

Κυνικότεροι από ποτέ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κατέγραψαν τις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες τους εντός της σεζόν.

Δεν είναι μία αγωνιστική που γίναμε... σοφότεροι, αλλά μία από αυτές που αποδεικνύουν πως έχουν ανεβάσει ταχύτητα.

Το μόνο που φαίνεται να τους λείπει, είναι η σταθερότητα, αφού μία εβδομάδα μετά από ματς που αμφότεροι «κόλλησαν» στο μηδέν χάνοντας σωρεία ευκαιριών, σκόραραν έξι φορές!




Η φετινή ΑΕΚ δεν «καταλαβαίνει» από απουσίες

Το απέδειξε στην επιστροφή της από τη διακοπή λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν Γκατσίνοβιτς και Ελίασον ήταν εκτός «μάχης», αλλά και πάλι, συνέχιζε να βρίσκει επιθετικές λύσεις. Το βάθος του ρόστερ της ΑΕΚ είναι φανερό κατά μήκος της σεζόν και κόντρα στον ΟΦΗ ήρθε μία ακόμα «απόδειξη».

Χωρίς «καθαρό» φορ, απόντων των Αραούχο και Γκαρσία, και με τον Φαν Βέερτ στον πάγκο μεν, αλλά ανέτοιμο για να «βγάλει» 90λεπτο, ο Ματίας Αλμέιδα βρήκε τον τρόπο να πάρει ό,τι χρειαζόταν από τους μεσοεπιθετικούς του.

Οι κινήσεις του Τσούμπερ, η «διάθεση» του Γκατσίνοβιτς και ο κυνισμός του Άμραμπατ έκαναν μία δύσκολη «αποστολή»... πάρτι που έφερε ξανά την «Ένωση» στην κορυφή.


Παναθηναϊκός: Τα «έσπασε», αλλά ούτε αυτό δεν μπορούσε να τον περιορίσει!

Δυσκολότερα απ' ό,τι περίμενε και απ' ό,τι άξιζε βάσει της εικόνας του, ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του. Νίκησε τον Παναιτωλικό (06/03, 2-0), κράτησε ανέπαφη την εστία του εντός έδρας για τρίτο σερί ματς και επέστρεψε στην κορυφή της Super League, στο +2 από την ΑΕΚ, που έχει ένα ματς λιγότερο.

Αν αξίζει να σταθεί κάποιος σε κάτι συγκεκριμένο από την αναμέτρηση, ωστόσο, είναι η εμφάνιση του Κουρμπέλη.

Πραγματικά ηγετική, βρισκόταν παντού στο γήπεδο και επιβραβεύτηκε, έστω και μέσω... ριμπάουντ, μοιράζοντας την ασίστ για το γκολ του Μαντσίνι.

 

Λαμία: Τρίποντο από «χρυσάφι»

Χωρίς νίκη από την 1η του Οκτώβρη, αλλά η Λαμία βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και σε ένα χρονικό σημείο που κάθε «τρίποντο» λογίζεται για... εξάποντο, επικράτησε του Άρη (05/03, 2-1).

Τα εύσημα στον Λεωνίδα Βόκολο και το σύνολό του, λοιπόν. Η Λαμία «ξεκόλλησε» από τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Super League και στο «ταμείο» στο τέλος της σεζόν, αυτοί οι τρεις βαθμοί ίσως κάνουν τη μεγάλη διαφορά.


Στον Βόλο «γράφεται» ιστορία

Τι κι αν ιδρύθηκε το 2017; Ο Βόλος έχει κάνει «άλματα» προόδου, τόσο στο τμήμα σκάουτινγκ, όσο και στον αγωνιστικό τομέα. Η «εξαργύρωση» της προσπάθειας έγινε φέτος.

Για πρώτη φορά «τσέκαρε» το εισιτήριό του για τα play-offs της Super League και με το +2 υπέρ του, συγκριτικά με τον έκτο στη βαθμολογία, Άρη, το «όνειρο» της ευρωπαϊκής εξόδου είναι ολοζώντανο.



Bonus: Ιωνικός-Λεβαδειακός: Κανείς δεν περίμενε «θαύματα», αλλά...

Προφανώς, με τον Ιωνικό να «δοκιμάζεται» στην Τούμπα και τον Λεβαδειακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, κανείς δεν πίστευε ότι έχουν την κατάλληλη ευκαιρία να μαζέψουν βαθμούς στο «σακούλι» τους.

Οι ήττες, όμως, με έξι γκολ, σε ένα χρονικό σημείο που τα περιθώρια στενεύουν για τη «μάχη» της παραμονής, μόνο ενθαρρυντικές δεν ήταν, εν όψει της συνέχειας.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0