Football Talk

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-0: Οι Αργεντίνοι ανέβασαν ξανά το «τριφύλλι» στην κορυφή (video)

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-0: Οι Αργεντίνοι ανέβασαν ξανά το «τριφύλλι» στην κορυφή (video)

Επιστροφή στην κορυφή της Super League για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού, χάρις σε γκολ των Ντάνιελ Μαντσίνι και Σεμπάστιαν Παλάσιος. Τρία δοκάρια είχαν οι «πράσινοι», με τους φιλοξενούμενους κατά κύριο λόγο να έχουν παθητικό ρόλο στο ματς.

Σχετικά Άρθρα

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες μετά το 0-0 στο ντέρμπι των «αιωνίων» και έπιασε ξανά την κορυφή της Super League. Οι «πράσινοι» στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία στην 25η αγωνιστικής του πρωταθλήματος κέρδισαν 2-0 τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο, με πρωταγωνιστές δύο Αργεντίνους. Τον Ντάνιελ Μαντσίνι και τον Σεμπάστιαν Παλάσιος, οι οποίοι σκόραραν στο δεύτερο μέρος για να οδηγήσουν το «τριφύλλι» στο τρίποντο.

Από την άλλη η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε κυρίως παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση, απείλησε ελάχιστα και εν τέλει πληγώθηκε από δύο αδράνειες στην άμυνα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, τα πανό και τα μαύρα καπνογόνα των φίλων του Παναθηναϊκού στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, αλλά και τα μπλουζάκια που φορούσαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.

5825921.jpg

1ο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός πίεσε έντονα για ένα γκολ στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάει αλώβητος στα αποδυτήρια, καθώς τον έσωσαν τα… δοκάρια.

Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έκαναν αισθητή την παρουσία τους μονάχα στο ξεκίνημα και στη λήξη του ημιχρόνου.

Στο 5’ ο Καρέλης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και έτσι το γκολ δεν μέτρησε. Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε η κατηφόρα του Παναθηναϊκού, με τους γηπεδούχους να αγγίζουν το 75% στην κατοχή της μπάλας και να έχουν 18 σουτ!

Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 28’ όταν από λάθος γύρισμα του Σενγκέλια προς τον Γκράτερολ, ο Σπόραρ τον πρόλαβε, έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε σε κενή εστία. Όμως ο Λάρσον πρόλαβε σωτήρια και έδιωξε σε κόρνερ πριν περάσει τη γραμμή. Δέκα λεπτά μετά το «τριφύλλι» έφτασε και πάλι μία ανάσα από το γκολ, όμως αυτή τη φορά το σταμάτησε το δοκάρι.

Ο Κουρμπέλης στο 39’ με σουτ στη κίνηση μέσα από την περιοχή είδε την μπάλα να βρίσκει στο κάθετο δοκάρι του Γκράτερολ και να απομακρύνεται. Στο 41’ ο Χουάνκαρ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και δίχως να το σκεφτεί εκτέλεσε, με την μπάλα να βρίσκει ξανά στο δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Χουάνπι να εκτελεί ένα φάουλ ελάχιστα έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά η μπάλα βρήκε στο τείχος και έφυγε κόρνερ.


2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος είχε ακριβώς την ίδια εικόνα με το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός είχε… κατασκηνώσει μόνιμα έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού και πίεσε για το γκολ. Στην πρώτη του καλή στιγμή σε αυτό το ημίχρονο είδε και πάλι το δοκάρι να τον σταματά.

Σαν σε… επανάληψη με τη φάση του 41’, ο Χουάνκαρ, αυτή τη φορά στο 57’, βρήκε εκ νέου αρκετό χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε με δύναμη. Η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και έφυγε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ωστόσο, στο 62’ το «τριφύλλι» βρήκε το γκολ που έψαχνε. Μια αδράνεια στην άμυνα του Παναιτωλικού βοήθησε τους «πράσινους» να σκοράρουν. Ο Παλάσιος έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, ο Γκράτερολ δεν κατάφερε να μπλοκάρει και η μπάλα έφτασε τον Κουρμπέλη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σκέφτηκε ψύχραιμα, πάσαρε δίπλα στον Μαντσίνι που την έσπρωξε σε κενό τέρμα.


Το γκολ χαλάρωσε αρκετά τους παίκτες των γηπεδούχων, οι οποίοι σε εκείνο το σημείο έδιωξαν το άγχος από τις πλάτες τους. Πάντως δεν σταμάτησαν να πιέζουν σε μία προσπάθεια να «κλειδώσουν» τη νίκη.

Στο 76΄ο Σπόραρ λίγο έλειψε να σκοράρει, όταν μετά από κάθετη πάσα του Παλάσιος βρέθηκε απέναντι από τον Γκράτερολ. Ο Σλοβένος «τσίμπησε» την μπάλα, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είχε προλάβει να κλείσει το πεδίο και απέκρουσε.

Τελικά, το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 83’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά για να αναγκάσει τον Γκράτερολ σε μία εντυπωσιακή επέμβαση. Ο Βενεζουελάνος γκολκίπερ όμως δεν απομάκρυνε την μπάλα και ο Παλάσιος που καιροφυλαχτούσε, είχε εύκολο έργο για να την σπρώξει στα δίχτυα.


MVP

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες στο χορτάρι, έκανε αρκετά χιλιόμετρα και εκτός του γκολ, βοήθησε τους «πράσινους» αρκετά στη δημιουργία.

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο Παναθηναϊκός έδιωξε το άγχος από την ομάδα και ήρθε ίσως στη μοναδική φάση έως τότε που αδράνησε η άμυνα του Παναιτωλικού.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (87' Πούχατς), Πέρεθ, Κουρμπέλης (86' Τσοκαϊ), Παλάσιος, Μαντσίνι (71' Κλεϊνχέισλερ), Τσέριν, Σπόραρ (77' Ιωαννίδης).

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Γκράτερολ, Αποστολάκης, Μαλής, Λάρσον, Χατζηθεοδωρίδης (86' Χουχούμης), Μλάντεν, Μάρτενσον (86' Νοσιρού), Σενγκέλια, Ντουάρτε (72' Μόρσεϊ), Χουάνπι (72' Μπουζούκης), Καρέλης (72' Ζοάο Πέδρο).


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0