Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της αγωνιστικής στη La Liga: Η Μπέτις που το... έδωσε στην Μπαρτσελόνα και η σ-έξι Ατλέτικο!

Οι 5+1 στιγμές της αγωνιστικής στη La Liga: Η Μπέτις που το... έδωσε στην Μπαρτσελόνα και η σ-έξι Ατλέτικο!
Η 25η αγωνιστική της La Liga έχει σχεδόν ολοκληρωθεί (Οσασούνα-Θέλτα 22:00, 6/3) και φυσικά όλοι στέκονται στη διαφορά των εννέα πλέον πόντων που χωρίζει Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Η μάχη του τίτλου, η σούπερ Ατλέτικο και οι ελπίδες της Χετάφε στο μικροσκόπιο του BN Sports...

Η Μπέτις φαίνεται πως..έπαιξε για την Μπαρτσελόνα, καθώς το 0-0 με τη Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε στους Καταλανούς «αέρα» εννέα πόντων στη μάχη του τίτλου. Ανάσα σωτηρίας πήρε η Χετάφε στη ματσάρα του Σαββάτου (04/03), ενώ η Ατλέτικο θυμήθηκε πως είναι να σκοράρεις (πολύ).

Το BN Sports περνά την 24η στροφή του ισπανικού πρωταθλήματος από… ακτίνες και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.


Ο Πελεγκρίνι «τελείωσε» (;) τη μάχη του πρωταθλητή.

Το βράδυ της Κυριακής (5/3) Ρεάλ Μπέτις και Ρεάλ Μαδρίτης έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που την κρατάει σε απόσταση βολής (3 βαθμούς) από την 4η θέση. Πολύ περισσότερο όμως τελείωσε (;) τις ελπίδες της «βασίλισσας» για τίτλο!

Οι πρωταθλητές έμειναν για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι δίχως νίκη, ενώ δε σκόραραν για δεύτερο σερί ματς, κάτι που τους συνέβη φέτος στα υπόλοιπα 39 επίσημα παιχνίδια! Η ομάδα του Αντσελότι απογοήτευσε -ξανά- στην τελική προσπάθεια και πλέον είναι αρκετά δύσκολο -όχι απίθανο βέβαια- να διατηρήσει τα σκήπτρα.


Η πιο κυνική Μπαρτσελόνα της ιστορίας (της)!

Αυτός είναι ένας από τους τίτλους που μπορεί να δώσει στη φετινή ομάδα του Τσάβι. Η Μπαρτσελόνα των 10 παικτών από το 59' (αποβολή Αραούχο) νίκησε με το «φτωχό» 1-0 την Βαλένθια

Αυτή ήταν η 8η φορά εφέτος που οι «μπλαουγκράνα» παίρνουν τους τρείς βαθμούς με το συγκεκριμένο σκορ, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία τους. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως έχουν φτάσει αυτό το νούμερο έπειτα από 24 αγώνες, δηλαδή 14 πριν το φινάλε! Όμως, όπως λέει και ο σοφός λαός «οι τρεις βαθμοί είναι τρεις βαθμοί».


Εντυπωσιακή και «εξάσφαιρη» έπειτα από 137 ματς η Ατλέτικο!

Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε τη γκέλα της Ρεάλ Σοσιεδάδ (0-0 με Κάντιθ) η Ατλέτικο Μαδρίτης! Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε που έγραψε ιστορία όντας πλέον ο προπονητής με τα περισσότερα ματς στον πάγκο των «ροχιμπλάνκος» διέσυρε με 6-1 τη Σεβίλλη και ανέβηκε στην 3η θέση της λίγκας.

Η Ατλέτικο που μας έχει συνηθίσει στα...1-0, σκόραρε πάνω από πέντε γκολ για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2020-2021, εκείνη δηλαδή που κατέκτησε τον τίτλο. Τότε ήταν ένα παιχνίδι με τη Γρανάδα (πάλι νίκη 6-1) στις αρχές του πρωταθλήματος. Έκτοτε πέρασαν 137 επίσημα ματς σε όλες τις διοργανώσεις δίχως η ομάδα της Μαδρίτης να κατορθώσει πάνω από πέντε γκολ σε ένα ενενηντάλεπτο.

 


Η Χετάφε πήρε τη «ματσάρα» και ξεφεύγει ( ; )

Το παιχνίδι της αγωνιστικής έγινε το Σάββατο (4/3) στη Μαδρίτη. Εκεί όπου η Χετάφε υποδέχθηκε την Χιρόνα. Η ομάδα του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο χάρη στα γκολ των Ουνάλ (2', 14' πεν.) και Μαγιοράλ (43'). Μάλιστα ο Τούρκος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που σκοράρει δις στα πρώτα 15' σε αγώνα πρωταθλήματος.

Το δεύτερο μέρος όμως ήταν...δραματικό. Στο 54' ο Καστεγιάνο μείωσε, ενώ στο 80ο λεπτό ο Γκουτιέρες έκανε το 3-2. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν....ροντέο, με τους Μαδριλένους τελικά να κρατούν το πολύτιμο τρίποντο και να ξεφεύγουν, έστω και προσωρινά ( ; ) από τη ζώνη του υποβιβασμού.


Όσο νικάει, ελπίζει η Βιγιαρεάλ!

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Κάτι ανάλογο πρέπει να πιστυεύουν οι άνθρωποι της Βιγιαρεάλ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» μετά την εντός έδρας νίκη επί της Χετάφε (27/2) κλήθηκε να αγωνιστεί στην έδρα της Αλμερία. Εκεί όπου την περασμένη εβδομάδα η τοπική ομάδα «σόκαρε» με 1-0 την Μπαρτσελόνα.

Η Βιγιαρεάλ όμως δε... μάσησε. Πέρασε εύκολα με 2-0 (69' Ζεράρ Μορένο, 88' Τσουκουέζε) και παρέμεινε για τα καλά στο «κυνήγι» της τετράδας και του εισιτηρίου για τα σαλόνια του επόμενου Champions League.


Ο Αραούχο απλά δεν...παίζεται!

Μπορεί να έβαλε την ομάδα του σε «δύσκολη συνθήκη» με την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε απέναντι στη Βαλένθια. Δε μπορούσε βέβαια να κάνει και αλλιώς, καθώς ο αντίπαλος ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Ο Αραούχο αποβλήθηκε για πρώτη φορά στη φετινή La Liga, και ο αριθμός αυτός είναι ίδιος με τις φορές που κάποιος αντίπαλος τον έχει περάσει! Ναι, μόλις μια φορά (σε επίπεδο πρωταθλήματος) έχει κατορθώσει αντίπαλος να προσπεράσει τον Ουρουγουανό στόπερ που κυριολεκτικά...δεν παίζεται!

 

Μανώλης Μακρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0