Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 25ης αγωνιστικής της Serie A: Μαγική Λάτσιο στη Νάπολη, Γιόβιτς εκτελεστής με το κεφάλι, μυθικό ρεκόρ από Κουαλιαρέλα! (video)

Οι 5+1 στιγμές της 25ης αγωνιστικής της Serie A: Μαγική Λάτσιο στη Νάπολη, Γιόβιτς εκτελεστής με το κεφάλι, μυθικό ρεκόρ από Κουαλιαρέλα! (video)

Με την ολοκλήρωση της 25ης αγωνιστικής της Serie A, υπήρξαν στιγμές και πρόσωπα που ξεχώρισαν στα γήπεδα της Ιταλίας. Πρωταγωνιστές φυσικά οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές που εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους μέσα στις τέσσερις γραμμές!

Η Λάτσιο πήρε σπουδαία νίκη μέσα στο Στάδιο Ντιέγκο Μαραντόνα και με τέτοιες επιτυχίες μπορεί να ονειρεύεται την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν. Ο Λούκα Γιόβιτς «υπέγραψε» τη νίκη της Φιορεντίνα επί της Μίλαν σκοράροντας με το κεφάλι και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ με κεφαλιές στην Ευρώπη. Η Αταλάντα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, μοιάζει να ξεμένει από δυνάμεις, ενώ ο αειθαλής Φάμπιο Κουαλιαρελα πέτυχε ένα ακόμη σπουδαίο επίτευγμα στην καριέρα του. Παράλληλα, ο Αρμένιος Χένριχ Μιχιταριάν οδηγεί την Ίντερ με πολύ καλές εμφανίσεις και ο Τζιανλούκα Μαντσίνι έκρινε το ντέρμπι στη Ρώμη.

Με τέτοιες νίκες μπορεί να ονειρεύεται!

Πριν την έναρξη της αγωνιστικής, η Νάπολι έδειχνε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Μετρούσε οκτώ συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και το να χάσει και μάλιστα εντός έδρας, ήταν ένα σενάριο που είχε ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί.

Η Λάτσιο του Μαουρίτσιο Σάρι όμως είχε άλλη άποψη. Με το γκολ του Βεσίνο στο 67ο λεπτό, υποχρέωσε τους Ναπολιτάνους στην πρώτη εντός έδρας ήττα στη σεζόν. Μια νίκη ψυχολογίας που μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη στην προσπάθεια που κάνουν οι Ρωμαίοι για μια θέση στο Champions League της επόμενης χρονιάς.

Λούκα Γιόβιτς, φονικός με το κεφάλι!

Η Φιορεντίνα επικράτησε της Μίλαν και ο Λούκα Γιόβιτς, έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από πολλούς επιθετικούς στην Ευρώπη. Πέρασε ως αλλαγή στο 80’ και σκόραρε με κεφαλιά το δεύτερο γκολ των «βιόλα».

Ήταν το πέμπτο γκολ του στη σεζόν με αυτόν τον τρόπο και αυτόματα τον καθιέρωσε ως τον κορυφαίο σκόρερ της Ευρώπης σε εκτελέσεις με το κεφάλι.

Άσφαιρη και πεσμένη η Αταλάντα

Η Αταλάντα δε θυμίζει σε τίποτα την ομάδα της έναρξης της σεζόν. Στις πρώτες 10 αγωνιστικές του πρωταθλήματος,  η ομάδα του Γκασπερίνι ήταν αήττητη. Ακολούθησε μια αστάθεια στις εμφανίσεις της, ενώ στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές μετρά μόλις μια νίκη.

Στην αναμέτρηση με την Ουντινέζε ήταν καλύτερη, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και αρκέστηκε στην ισοπαλία. Οι «μπεργκαμάσκι» δε διανύουν την καλύτερη περίοδο, έχοντας σκοράρει μόλις ένα γκολ στα τελευταία πέντε ματς και μοιραία έχουν υποχωρήσει στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Σπουδαίος Κουαλιερέλα, θρύλος της Serie A!

Η αναμέτρηση της Σαμπντόρια με τη Σαλερνιτάνα, μπορεί να μην είχε γκολ και θέαμα, αλλά θα μείνει αξέχαστη χάρις σε ένα σπουδαίο ρεκόρ από τον Φάμπιο Κουαλιερέλα. Ο Ιταλός επιθετικός πέρασε ως αλλαγή στο ματς και έφτασε τις 550 εμφανίσεις στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Έχοντας αγωνιστεί με τα χρώματα των Τορίνο, Ουντινέζε, Άσκολι, Σαμπντόρια, Νάπολι και Γιουβέντους, ο Ιταλός φορ μπαίνει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ παικτών με τόσο μεγάλο αριθμό εμφανίσεων στη Serie A.

Ο Πιέτρο Βιέρκοβουντ, άλλοτε διεθνής κεντρικός αμυντικός με την εθνική ομάδα της Ιταλίας μέτρησε 562 εμφανίσεις. Ο Χαβιέρ Ζανέτι, αρχηγός της Ίντερ, σταμάτησε στις 615, ενώ ο Φραντσέσκο Τότι έγινε θρύλος στη Ρώμη με 619 συμμετοχές. Στην κορυφή της λίστας, ο Πάολο Μαλντίνι, ο οποίος αγωνίστηκε σε 647 ματς με τη φανέλα της Μίλαν.

Κομβικός Μικιταριάν στην πορεία της Ίντερ

Ο Χένριχ Μικιταριάν, σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς για την Ίντερ, ανοίγοντας το σκορ απέναντι στη Λέτσε. Ένα σημαντικό γκολ που άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή της ομάδας στις νίκες, μετά την αναπάντεχη ήττα στην έδρα της Μπολόνια.

Με την καθοδήγηση του Σιμόνε Ιντζάγκι, έχει βρει τον εαυτό του και είναι βασικό στέλεχος στην πορεία του συλλόγου τη φετινή χρονιά.

Η εκτέλεση του Μαντσίνι έκρινε το ντέρμπι

Η Ρόμα ήταν η θριαμβεύτρια στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τη Γιουβέντους, στο Στάδιο Ολίμπικο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες, όμως η ομάδα του Μουρίνιο βρήκε το γκολ νίκης με έναν ασυνήθιστο πρωταγωνιστή.

Ο Μαντσίνι με ένα σουτ «δυναμίτη» έξω από την περιοχή, νίκησε τον Σέζνι και χάρισε τους τρεις βαθμούς στη Ρόμα. Ήταν το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ιταλό κεντρικό αμυντικό και μια εξαιρετική εκτέλεση που δε βλέπουμε συχνά.

Πάνος Κορομηλάς

www.bnsports.gr 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0