Football Talk

Της… 7αρας έγινε στην Ευρώπη, «ζήλεψαν» τη Σαχτάρ, οι Λίβερπουλ και Κοπεγχάγη

Της… 7αρας έγινε στην Ευρώπη, «ζήλεψαν» τη Σαχτάρ, οι Λίβερπουλ και Κοπεγχάγη

Μπορεί το Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να «έκλεψε» όλα τα βλέμματα με το εντυπωσιακό 7-0, όμως και στην υπόλοιπη Ευρώπη τα γκολ δεν έλλειψαν, με τις Σαχτάρ και Κοπεγχάγη να φτάνουν στα ίδια νούμερα.

Τα γκολ είχαν την τιμητική τους στις χθεσινές (06/03) αναμετρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μπορεί το 7-0 της Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες αναμετρήσεις όμως δεν ήταν η πρώτη 7αρα της ημέρας.   

Τον χορό των γκολ άνοιξε νωρίς το μεσημέρι η Σαχτάρ Ντόνετσκ στην έδρα της Μέταλιστ 1925 για την 16η αγωνιστική του Ουκρανικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι δέχθηκαν εφτά τέρματα εντός έδρας (τέσσερα στο πρώτο ημίχρονο και τρία στο δεύτερο) μία ήττα που αποτελεί και την πιο βαριά στην ιστορία της.

Την σκυτάλη πήρε η Λίβερπουλ διαλύοντας την Γιουνάιτεντ μέσα στο «Άνφιλντ» για την 26η αγωνιστική της Premier League. Το 7-0 αποτελεί το ευρύτερο σκορ σε μεταξύ τους ματς. Οι «κόκκινοι διάβολοι» τα τελευταία χρόνια δεν περνάνε ευχάριστα στο Λίβερπουλ καθώς στις τελευταίες πέντε αναμέτρησης έχουν δεχθεί 16 τέρματα και πετύχαν μόλις ένα γκολ. Σαφώς και δεν έχουν φύγει νικητές σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια.   

Η τελευταία 7αρα της ημέρας ήρθε από την Δανία και συγκεκριμένα την Κοπενχάγη. Μπορεί οι «πρωτευουσιάνοι» να μην βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, το σκοράρισμα όμως σίγουρα δεν αποτελεί το πρόβλημα. Με 39 γκολ υπέρ σε 20 αγωνίστηκες έχουν την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και το απέδειξαν «κραυγαλέα» απέναντι στην Οντένσε, όπου και την φιλοδωρήσαν με εφτά τέρματα.

Μία Κυριακή που σίγουρα οι ηττημένοι θα θέλουν γρήγορα να ξεχάσουν.


Άγγελος Κρεμαστός

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0