Football Talk

Γνωστή λέξη η «λειψανδρία» για τον Παναθηναϊκό, αλλά πλέον… ξέρει!

Γνωστή λέξη η «λειψανδρία» για τον Παναθηναϊκό, αλλά πλέον… ξέρει!
Ακόμη ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Μπερνάρντ να παραμένει εκτός για τον αγώνα της Δευτέρας (6/3) με τον Παναιτωλικό, που συμβάλει στην λειψανδρία για τον Παναθηναϊκό και τον Γιοβάνοβιτς που ξέρει να ανταπεξέρχεται στις καταστάσεις.
Γραφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ακόμη ένα παιχνίδι, όπου ο Γιοβάνοβιτς έχει να διαχειριστεί απουσίες ποδοσφαιριστών του. Ο Μπερνάρντ ούτε προπονήθηκε την Κυριακή (05/03), αλλά ούτε συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αγώνα της Δευτέρας (6/3) με τον Παναιτωλικό.

Ο Βραζιλιάνος βιρτουόζος, υπέφερε από έλκος νεφρού και δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Φυσικά έρχεται να προστεθεί πίσω από την απουσία του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, ο οποίος βέβαια απουσίασε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την αρχή της χρονιάς, ο Σέρβος τεχνικός, σε κάθε αγωνιστική έχει να περιμένει και μια… νέα έκπληξη. Η λειψανδρία για τον Παναθηναϊκό είναι φαινομενο που παρουσιάζεται καθ’ όλη τη διαρκείας τόσο της περσινής, όσο και της τρέχουσας σεζόν. Έτσι είναι όμως ο αθλητισμός. Επιφέρει απρόβλεπτους τραυματισμούς, ιώσεις, άλλες ασθένειες και μερικές φορές μπορεί να κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης ποδοσφαιριστές για μεγαλύτερο διάστημα. Στην περίπτωση του Μπερνάρντ η απουσία του θα εκτιμηθεί από το εύρος της κατάστασης, τις επόμενες μέρες. Μια απουσία που θα διαρκέσει έως και το τέλος της σεζόν είναι αυτή του Κρίστιαν Γκάνεα, ο οποίος μετά από μια ίωση που πέρασε, έχει κληθεί να παραμείνει εκτός αγωνιστικών χωρών -σίγουρα- μέχρι το τέλος της αγωνιστικής δράσης. Μια δυσλειτουργία στην καρδιά, έφερε υποχρεωτική απόφαση, από τη μια στιγμή στην άλλη.

Πρωτίστως φυσικά, άπαντες θέλουν οι αθλητές να έχουν την υγεία τους, αφού αυτή είναι πάνω από όλα και από όλους. Σε δεύτερη φάση, μπορεί κανείς να διαπιστώσει, βλέποντας τα ιατρικά δελτία του Παναθηναϊκού, πως είναι ελάχιστα τα παιχνίδια τα οποία ο Παναθηναϊκός ήταν πλήρης και ο Γιοβάνοβιτς είχε κάθε… εργαλείο της εργαλειοθήκη του στη θέση του.

Έχει δείξει ακόμη και έτσι όμως, πως είναι σε θέση να διαχειριστεί το συγκεκριμένο γεγονός και τα αποτελέσματα έρχονται. Φυσικά, δεν βρισκόμαστε σε διαδικασία «ράλι» στην προκειμένη φάση, αφού τα δυο παιχνίδια που υπολείπονται για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είναι αυτά με τον Παναιτωλικό και τον Ατρόμητο. Από εκεί και έπειτα όμως, ξεκινάει ο αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση των πλέι οφφ σε 10 αγωνιστικές.

Αφού η τύχη, σχετικά με τις απουσίες, γύρισε την πλάτη στον Παναθηναϊκό στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς ελπίζουμε τώρα να του χαμογελάσει συνυπολογίζοντας τις μακροχρόνιες απουσίες (Αϊτόρ, Γκάνεα, Τρουιγιέ και Φρόκου) και να γίνει έστω και για λίγο σύμμαχος του!

Στόχος για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, είναι ο Παναθηναϊκός να σταματήσει τα ανόητα λάθη τα οποία υποπέφτει, να παρουσιάσει το κυριαρχικό ποδόσφαιρο που ξέρει να παίζει, με την μπάλα κάτω και να βρει τα πατήματα του, κάνοντας παράλληλα ένα… ζέσταμα εν όψει πλέι οφφ.

Πλέον στο θέμα της ενδεκάδας, στα χάφ θα βρεθούν σίγουρα ο Περεθ με τον Κουρμπέλη και την θέση του Βραζιλιάνου θα καλύψει ο Τσέριν. Στην αμυντική γραμμή επιστρέφει ο Μάγκνουσον, με ζευγάρι τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα άκρα θα αγωνιστούν Χουάνκαρ από τα αριστερά και με μια επιφύλαξη ο Βαγιαννίδης στα δεξιά. Αν δεν είχε προκύψει το θέμα με τον Μπερνάρντ δεν θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε την παρουσία του Κώτσιρα. Αλλά στο Γιοβάνοβιτς οι αλλαγές δεν αρέσουν και ήδη υπάρχουν πολλές, αφού και στη θέση του στράικερ ο Σπόραρ μαζεύει πιθανότητες για να ξεκινήσει ως βασικός. Φυσικά δεξιά και αριστερά θα τον πλαισιώσουν Παλάσιος και Μαντσίνι αντίστοιχα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0