Football Talk

ΑΕΚ: Η μαγκιά του Αλμέιδα, το γκρουπ και η μοίρα που πρέπει ν' αλλάξει…

ΑΕΚ: Η μαγκιά του Αλμέιδα, το γκρουπ και η μοίρα που πρέπει ν' αλλάξει…

Σε ώρες δύσκολες, που το ποδόσφαιρο μπορεί να μας βγάλει κάπως από το αδιέξοδο, η ΑΕΚ πήγε στην Κρήτη και έστειλε ξανά μήνυμα τίτλου

Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μιλάς και να γράφεις για ποδόσφαιρο, μετά τη νέα εθνική τραγωδία. Όμως, παιδιά, το ποδοσφαιράκι ή το άθλημα που αρέσει στον καθένας τέλος πάντων, πρέπει να είναι μία διέξοδος από τη θλίψη αυτής της χώρας. Όλοι πρέπει να νιώθουμε περήφανοι γιατί έστω και αργά ο λαός ξύπνησε από τον… λήθαργο. Τα μηνύματα στα γήπεδα, τα μηνύματα στις πορείες είναι η απαίτηση για ένα καλύτερο αύριο! Ένα αύριο που ο πολίτης θα νιώθει ασφάλεια στη χώρα που ζει… Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε εν έτει 2023! Απίστευτο… Και να έχετε στο μυαλό σας κάτι, αν και είμαι σίγουρος ότι το έχετε: Η αποτυχία μιας χώρας και των κυβερνήσεών της, φαίνεται από το γεγονός ότι ο πολίτης δεν νιώθει σιγουριά και ασφάλεια στην ίδια του την πατρίδα! Δεν μπαίνει τελεία… Δεν γίνεται να μπει τελεία σε αυτό το θέμα!

Ας προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε λίγο. Ας μιλήσουμε για μπάλα και τον μικρόκοσμο της ΑΕΚ. Η ομάδα πήγε στην Κρήτη και έφυγε με ένα υπέροχο 0-3 επί του ΟΦΗ. Το αγαπημένο φέτος της ΑΕΚ 3-0 ήρθε και σε ένα δύσκολο απο πριν παιχνίδι. Η ομάδα πήγε στην Κρήτη με απουσίες. Για πρώτη φορά έπαιξε χωρίς Γκαρσία και Αραούχο. Αντεπεξήλθε. Είναι μεγάλη μαγκιά αυτό που έχει πετύχει ο Αλμέιδα να καλύπτει τις απουσίες με τρόπο μοναδικό, με τρόπο ομαδικό! Εχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα τέτοιο σύνολο, στο οποίο όποιος κι αν απουσιάζει μπαίνει μπροστά το γκρουπ και το καλύπτει. Χωρίς τους δυο βασικούς της επιθετικούς έπαιξε η ΑΕΚ και έβαλε τρία γκολ, σε μία έδρα δύσκολη, απέναντι σε μία καλή ομάδα.

Με τον Μάνταλο να παίζει στη… φυσική του θέση, αυτή του 8αριού και να μοιράζει φανταστικά το ματς από πίσω. Τον Γιόνσον ως 6άρι να κάνει σπουδαία δουλειά, τακτικά το σύνολο να δουλεύει σωστά και τους ΑμραμπατΓκατσίνοβιτς στα άκρα να κάνουν σπουδαία εμφάνιση. Τον Τσούμπερ ως φορ να κάνει κινήσεις… φορ, αλλά να μην εκτελεί ως φορ και τον Πινέδα να παίζει με υψηλό πυρετό! Αυτή η ΟΜΑΔΑ, αυτό το σύνολο, με αυτόν τον προπονητή και έναν υπέροχο κόσμο δίπλα της, έφυγε φέτος νικήτρια από το Γεντί Κουλέ με 0-3! Και πέρυσι 0-3 ήταν στο… 63’. Τελικό 3-3, όμως πέρυσι, με τα διαιτητικά λάθη να παίζουν το ρόλο τους – για να μην ξεχνιόμαστε. Φέτος είναι αλλιώς… Με τη διαιτησία, φέτος, όχι μόνο να «πνίγει» πέναλτι στον Βίντα στο 0-0, αλλά να δείχνει και κίτρινη για… θέατρο (!) η ΑΕΚ νταηλίκι κέρδισε! Εχει χτίσει η ομάδα νοοτροπία πρωταθλήτριας! Θα το δούμε, ελπίζουμε όλοι και στο μέλλον. Μοναδικό σημείο άσχημο από τη χθεσινή εμφάνιση, κάπως η αμυντική λειτουργία. Εβγαλε φάσεις ο ΟΦΗ. Αρκετές, λόγω της κακής συμπεριφοράς όλης της ομάδας. Και εδώ να πούμε και ένα «μπράβο» στον Αθανασιάδη ο οποιος έκανε δυο σούπερ επεμβάσεις στο τέλος του ημιχρόνου κρατώντας το 0-1 που μόλις είχε κάνει η ΑΕΚ.

Ερχονται άλλα δύο δύσκολα ματς με Ατρόμητο εκτός και Ολυμπιακό εντός, μέσα στην εβδομάδα. Ο,τι και να γίνει σε αυτά τα παιχνίδια όλα θα κριθουν στα πλέι οφ. Η ΑΕΚ είναι μέσα! Όμως αν κερδίσει και τα δύο η ΑΕΚ θα είναι το τεράστιο φαβορί για τον τίτλο, αν δεν αλλάξει εντελώς χαρακτήρα στα πλέι οφ – και με τον Αλμέιδα στον πάγκο δύσκολα θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο. Με το κεφάλι χαμηλά, την πίστη και την ψυχραιμία οδηγό, το μέλλον ανήκει σε αυτό το υπέροχο γκρουπ. Ραντεβού στο Περιστέρι, εκεί όπου η ΑΕΚ στο χορτάρι και με τα δοκάρια στο φυσικό τους μέγεθος, πρέπει να ξεπλυθεί η ντροπή που στήθηκε σε γήπεδο και… δικαστήρια!

Κλείνω όπως άρχισα: Κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων! Κουράγιο Ελλάδα και μακάρι, λαέ, ν' αλλάξεις τη μοίρα σου… 

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0