Football Talk

ΑΕΚ: Ακόμα κι αν σταματήσει να σκοράρει από... αύριο, έχει «ξεπεράσει» τον περσινό της εαυτό! (video)

ΑΕΚ: Ακόμα κι αν σταματήσει να σκοράρει από... αύριο, έχει «ξεπεράσει» τον περσινό της εαυτό! (video)
Τι κι αν εκκρεμούν ακόμα δύο ματς στην κανονική διάρκεια της Super League; Τι κι αν δεν ξεκίνησαν καν τα play-offs; Η περσινή εκδοχή της ΑΕΚ έχει «φάει» ήδη τη... σκόνη της φετινής, στην υπόθεση-σκοράρισμα!
Η πορεία της ΑΕΚ από το περσινό «ναδίρ» στο φετινό «ζενίθ» είναι χιλιοειπωμένη και... εξακριβωμένη μέσω στατιστικών, βαθμών, αλλά και της εντός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών εικόνας της. Αυτήν τη φορά, όμως, «ξεπέρασε» πραγματικά τον εαυτό της.

Χωρίς να έχουν ξεκινήσει καν τα play-offs της Super League, με δύο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, τη ρεβάνς του ημιτελικού κι εκτός μίας τεράστιας ανατροπής, τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας να υπολείπονται, η φετινή της εκδοχή έχει ξεπεράσει ήδη τα εντός συνόρων γκολ της περσινής!

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2021/22, η ΑΕΚ σκόραρε 42 φορές στην κανονική διάρκεια της Super League, δώδεκα στο μίνι-πρωτάθλημα των play-offs και έξι στο Κύπελλο. Σύνολο, 60 γκολ. Φέτος, μετά και το 3-0 (05/03) επί του ΟΦΗ, έφτασε τα 65.

 
Σε αναλογία αγώνων και γκολ, πέρυσι είχε 60 γκολ σε 40 ματς στην Ελλάδα, δηλαδή 1,5 κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι, ενώ φέτος 65 σε 30, δηλαδή σκοράρει κατά μέσο όρο 2,17 φορές ανά παιχνίδι, ανεξαρτήτως διοργάνωσης!

Το όνομα του νυν προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, μονοπωλεί σε κάθε συζήτηση ως προς την αγωνιστική της αναμόρφωση. Λογικό. Εντός ολίγων μηνών, μία ομάδα που έμεινε εκτός Ευρώπης, διεκδικεί με αξιώσεις, κάθε εγχώριο τίτλο. Παράλληλα, όμως, για να δει το σύνολό του να ξεπερνά τόσο γρήγορα τα γκολ της περσινής σεζόν, χρειάζεται και σκόρερς. Και πολλοί από αυτούς βρίσκονταν και πέρυσι στον σύλλογο, απλώς φέτος, κατάφερε να «βγάλει» τον καλύτερό τους εαυτό.

αλμέιδα-αεκ_1.jpg

Πρώτο όνομα στη λίστα, δίχως αμφιβολία, είναι ο Λιβάι Γκαρσία. Από εξτρέμ, σέντερ φορ, και από τα 8 περσινά γκολ, ήδη στα 15! Κάπως έτσι, δεν «πονά» την ΑΕΚ το γεγονός, πως ο Αραούχο έχει έξι γκολ έως τώρα, τα μισά από πέρυσι, μιας και έχει αποκτήσει έναν τελείως διαφορετικό ρόλο.

 
«Ανεβασμένος» στον τομέα του σκοραρίσματος και ο Νόρντιν Άμραμπατ, που με 10 ματς να απομένουν -ίσως και 11 με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας- έχει οκτώ γκολ, δηλαδή δύο περισσότερα από πέρυσι.

Από εκεί και πέρα, «μιλάνε» οι καλοκαιρινές μεταγραφές. Πινέδα και Γκατσίνοβιτς «ξεχωρίζουν», με οκτώ και επτά γκολ αντίστοιχα, την ώρα που ο Φαν Βέερτ έχει καταφέρει να φτάσει τα πέντε σε 556' αγωνιστικά λεπτά. Όσα έχει δηλαδή και ο Πέτρος Μάνταλος, που έχει σκοράρει ένα περισσότερο από πέρυσι.

 
Πού θα τεθεί ο πήχης του σκοραρίσματος; Μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν. Πάντως, έχουν -τουλάχιστον- δώδεκα αγωνιστικές μπροστά τους, για να ξεπεράσουν όχι μόνο την περσινή σεζόν, αλλά και αυτήν του τελευταίου πρωταθλήματος (71 γκολ, σε 40 ματς). Κάτι που μοιάζει θέμα χρόνου να γίνει.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0