Football Talk

ΠΑΟΚ – Ιωνικός 6-0: «Ασπρόμαυρη» επίδειξη δύναμης με σούπερ Νάρεϊ!

ΠΑΟΚ – Ιωνικός 6-0: «Ασπρόμαυρη» επίδειξη δύναμης με σούπερ Νάρεϊ!

Φανταστική εμφάνιση από τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Ιωνικό με το τελικό σκορ (6-0) να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης. Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Κάλεντ Νάρεϊ ο οποίος είχε συμμετοχή στα πέντε από τα έξι γκολ της ομάδας του. Έγραψε ιστορία ο Τζίμας, ως ο νεαρότερος σκόρερ του «Δικεφάλου».

Ο ΠΑΟΚ μέσα από μία άρτια εμφάνιση έφτασε στον θρίαμβο με 6-0 εις βάρος του Ιωνικού, που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να προβάλλει αντίσταση στην ομάδα του Λουτσέσκου.

1ο ημίχρονο

Καταιγιστικός από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ο ΠΑΟΚ. Μόλις στο 2’ ο Νάρεϊ έκανε ένα σουτ που πήρε παράλληλη με την εστία πορεία, η μπάλα χτύπησε στον Ρομαό και κατέληξε στα δίχτυα του Χουτεσιώτη. Ένα γρήγορο γκολ που έδιωξε το άγχος από τις πλάτες των γηπεδούχων, οι οποίοι στη συνέχεια απειλήθηκαν σε δύο περιπτώσεις από τον Σεμπά (15’, 20’), χωρίς όμως να αγχωθούν ιδιαίτερα.

Ακολούθως, στο 21’, ο Μπράντον Τόμας βρήκε δίχτυα, με τον επόπτη ωστόσο να υποδεικνύει τον Ισπανό σε θέση οφσάιντ, κάτι που επιβεβαίωσε και το VAR. Ο Ιωνικός όμως δεν άντεξε πολύ περισσότερο στην πίεση των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι στο επόμενο δεκάλεπτο πέτυχαν τρία ακόμη γκολ, όλα με πρωταγωνιστή τον Νάρεϊ!

Αρχικά στο 24’ ο Γερμανός έκανε μία παράλληλη σέντρα μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Χουτεσιώτης προσπάθησε να διώξει, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Κωνσταντέλια, ο οποίος σκόραρε για το 2-0. Τρία λεπτά πέρασαν έως ότου ο Νάρεϊ πάλι δημιούργησε ευκαιρία και ο Μπράντον Τόμας δεν την άφησε να πάει χαμένη. Ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ με μία βαθιά μπαλιά βρήκε τον Ισπανό, ο οποίος στην κίνηση «εκτέλεσε» τον Χουτεσιώτη στο 27’.

Οι φιλοξενούμενοι φάνηκε ότι έχασαν κάθε ελπίδα μετά από αυτό και ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει σε τέταρτο τέρμα στο 30’. Ο δημιουργός δεν άλλαξε, άλλαξε όμως ο εκτελεστής. Αυτός ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος αφού πρώτα υποδέχθηκε ωραία την μπάλα, είδε τον Χουτεσιώτη εκτός εστίας και τον «κρέμασε».

2ο ημίχρονο

Η «εφιαλτική» βραδιά για τον Ιωνικό συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Σχεδόν με το ξεκίνημα, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έμεινε με 10 παίκτες (49’) καθώς ο Ζινεντίν Μασάς αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο στον Νάσμπεργκ.

Ο ΠΑΟΚ παρόλο που προηγούνταν ήδη με τέσσερα γκολ και είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Έτσι, στο 54’ ήρθε το 5-0. Δημιουργός, ποιος άλλος, ο Κάλεντ Νάρεϊ, με την εκτέλεση φάουλ του στο δεύτερο δοκάρι να βρίσκει τον Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος με προβολή σκόραρε. Ήταν το «παρθενικό» γκολ του Πολωνού με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς που βρέθηκε στο βασικό σχήμα της ομάδας!

Μετά και από αυτό το γκολ ήρθε η ώρα των αλλαγών, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να δίνει ανάσες σε αρκετούς ποδοσφαιριστές ενόψει της συνέχειας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν καλές στιγμές στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Η πιο αξιόλογη εξ αυτών, το δοκάρι του ΠΑΟΚ στο 68’. Ο Τάισον από μακρινή απόσταση προσπάθησε να νικήσει τον Χουτεσιώτη αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο επίλογος του αγώνα γράφτηκε από τον Στέφανο Τζίμα. Ο 17χρονος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ράφα Σοάρες νίκησε τον Χουτεσιώτη και διαμόρφωσε το τελικό 6-0 στο 90+1’. Παράλληλα, σημείωσε ένα ιστορικό γκολ, αφού έγινε έτσι ο νεαρότερος σκόρερ όλων των εποχών για τον ΠΑΟΚ.

MVP

Το Α και το Ω του ΠΑΟΚ απόψε ήταν ο Κάλεντ Νάρεϊ, που είχε συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ της ομάδας του.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του ΠΑΟΚ στο 2ο λεπτό. Κάθε πλάνο του Ιωνικού πήγε περίπατο με το «καλημέρα».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Νάσμπεργκ, Ίνγκασον, Σοάρες, Αουγκούστο (58' Ελ Καντούρι), Ντάντας, Ζίβκοβιτς (76' Ρικάρντο), Νάρεϊ (59' Τάισον), Κωνσταντέλιας (71' Μπίσεσβαρ), Μπράντον (71' Τζίμας).

Ιωνικός (Μ. Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου, Κάνιας, Μασάς (46' Τσίμπσαχ), Αντούνες, Λοβέρα (77' Πογκοσιάν), Σεμπά (77' Τσιριγώτης), Μάντζης (77' Μάνος).

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0