Football Talk

Το μοναδικό 7-0 στην ιστορία του Λίβερπουλ – Γιουνάιτεντ: Από το 1942, 7+ γκολ στο απόλυτο ντέρμπι του «Νησιού»!

Το μοναδικό 7-0 στην ιστορία του Λίβερπουλ – Γιουνάιτεντ: Από το 1942, 7+ γκολ στο απόλυτο ντέρμπι του «Νησιού»!

Απίθανα πράγματα έλαβαν χώρα στο «Άνφιλντ». Κυρίαρχη Λίβερπουλ, ντέρμπι μόνο στα… χαρτιά και για πρώτη φορά 7+ γκολ μεταξύ τους στο απόλυτο ντέρμπι του «Νησιού», από το 1942!

Δεν επιδέχεται δεδομένα κριτική ένα 7-0 ανάμεσα στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Είναι ένα σκορ που δημιουργείται όταν δύο ομάδες έχουν χαοτική διαφορά μεταξύ τους και φυσικά δεν είναι κάτι που αναμενόταν στο φετινό Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τηρουμένων των αναλογιών.

Μην ξεχνάμε πως πριν από την έναρξη της αναμέτρησης η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν βρισκόταν καν στην πρώτη πεντάδα, την στιγμή που οι «κόκκινοι διάβολοι» προέρχονταν από ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί, με πρόκριση στο Europa League, ανατροπή και πρόκριση στο FA Cup επί της Γουέστ Χαμ και φυσικά τον πρώτο τους τίτλο μετά από επτά χρόνια.

Καμία σχέση όμως έχουν όλα αυτά με αυτά που παρακολουθήσαμε μεταξύ των δύο πιο ισχυρών ομάδων ιστορικά στο «Νησί». Η Λίβερπουλ ήταν η απόλυτη κυρίαρχη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «κατέρρευσε» σε κάθε επίπεδο και το 7-0 αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη οποιασδήποτε από τις δύο ομάδες, σε ολόκληρη την ιστορία τους στους δύο τελευταίους αιώνες.

Πρακτικά, δεν είχε κάνει ποτέ την εμφάνισή του, ενώ είναι μόλις η 7η φορά ιστορικά που ένα ντέρμπι μεταξύ τους ολοκληρώνεται αθροιστικά με 7+ γκολ. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε λήξει παιχνίδι 7-0, ενώ η πιο παραγωγική τους συνάντηση έγκειται το 1904, όταν οι «κόκκινοι» είχαν επικρατήσει της Γιουνάιτεντ με 7-4.

Από εκεί και πέρα όμως, η πιο ευρεία νίκη της Λίβερπουλ επί της «μισητής» αντιπάλου της έλαβε χώρα το 1885, με τη Γιουνάιτεντ να ονομάζεται «Νιούτον Χιτ» και να αγωνίζεται με χρώματα το κίτρινο και το πράσινο (7-1), ενώ υπάρχει ακόμη ένα ίδιο σκορ, το 1916!

Όσον αφορά τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της Γιουνάιτεντ απέναντι στη Λίβερπουλ, αυτή έλαβε χώρα το Μάιο του 1928 με 6-1, ενώ η τελευταία φορά που παρακολουθήσαμε παιχνίδι μεταξύ τους που ολοκληρώθηκε με περισσότερα των έξι τερμάτων (επτά και πάνω) πραγματοποιήθηκε το 1942.

Τότε, η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει με 4-3 και προφανώς δεν τίθεται σύγκριση με τη νίκη της στην 26η αγωνιστική της Premier League με 7-0!

Στα επιμέρους ρεκόρ, o Έρικ Τεν Χαγκ γνωρίζει την πιο «βαριά» ήττα της προπονητικής του καριέρας, ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ κερδίζει για 3η φορά στο «Άνφιλντ» με 7+ γκολ, μετά το ματς με τη Μπόρνμουθ με 9-0 και αυτό του Champions League με τη Σπαρτάκ Μόσχας, πριν από έξι χρόνια (επίσης 7-0).

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0