Football Talk

ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-3: Η «αποστολή» χωρίς φορ στην Κρήτη εξελίχθηκε σε... πάρτι πρωτιάς! (video)

ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-3: Η «αποστολή» χωρίς φορ στην Κρήτη εξελίχθηκε σε... πάρτι πρωτιάς! (video)
Η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League, αφού ξεπέρασε τόσο το «εμπόδιο» του ΟΦΗ (05/03, 3-0), όσο και της απουσίας των «καθαρών» της φορ.
Τι κι αν παρατάχθηκε στην Κρήτη χωρίς «καθαρό» φορ, εν τη απουσία των Γκαρσία-Αραούχο; Η ΑΕΚ, με τον Πέτρο Μάνταλο σε μεγάλα... κέφια, βρήκε τις λύσεις από τους μεσοεπιθετικούς της και σκόραρε τρεις φόρες κόντρα στον ΟΦΗ, για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ στο 3-0 (05/03) υπέρ της.

Ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα, μία αγωνιστική (25η) πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, στο +1 από τον Παναθηναϊκο, που αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο τη Δευτέρα (06/03, 19:30).

Πανό για την τραγωδία των Τεμπών στο Γεντί Κουλέ, τόσο από τους φίλους των γηπεδούχων, όσο κι από αυτούς των φιλοξενούμενων.


1ο ημίχρονο

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση ήταν για τον ΟΦΗ. Στο 18ο λεπτό, ο Μπαλογιάννης έκανε μία σέντρα ακριβείας από τα αριστερά, ο Ντίκο πήρε την κεφαλιά, αλλά την έστειλε εκτός εστίας.

 
Η ΑΕΚ «απάντησε» με τον Γκατσίνοβιτς στο 27ο λεπτό, το σουτ που επιχείρησε, όμως, απομακρύνθηκε εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Μανδά. Καθώς φαίνεται, ήταν απλώς η προειδοποιητική «βολή».

Ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε με πάσα ένα φάουλ από τα δεξιά στο 43ο λεπτό, ο Άμραμπατ έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, έκανε το γύρισμα, αλλά μετά από κόντρα πάνω τον Πασαλίδη, την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του Μανδά που αιφνιδιάστηκε και δεν είχε «απάντηση».

 
Το 1-0 για την ΑΕΚ ήταν γεγονός, ενώ στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ο Αθανασιάδης με εξαιρετικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των Μπάκιτς και Μπαλογιάννη, είπε «όχι», στέλνοντας την «Ένωση» στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ.

 

2o ημίχρονο

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η ΑΕΚ βρήκε και νέο γκολ. Μετά από φάση διαρκείας στα «καρέ» του ΟΦΗ στο 49', ο Γιόνσον έκανε το γέμισμα, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά, η άμυνα των Κρητικών απομάκρυνε άτσαλα και ουσιαστικά «έστρωσε» την μπάλα στον Άμραμπατ, που ευκολότερα απ' ό,τι θα περίμενε έκανε το 2-0.

 
Το «κερασάκι» στην... τούρτα για την ΑΕΚ ήρθε στο 62ο λεπτό. Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν σε μεγάλα... κέφια και πέρασε μία εξαιρετική πάσα προς τον Γκατσίνοβιτς, βγάζοντάς τον σε θέση τετ-α-τετ.

Αυτός με τη σειρά του δεν «λάθεψε» και με ψύχραιμο τελείωμα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της «Ένωσης», διαμορφώνοντας το 3-0, ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.



Ο MVP

Ο Πέτρος Μάνταλος. Τόσο το πρώτο, όσο και το τρίτο γκολ της ΑΕΚ είναι αποτέλεσμα δικής του έμπνευσης.

Η φάση του αγώνα

Το αυτογκόλ του Πασαλίδη στο 43ο λεπτό, που «ξεκλείδωσε» το ματς για την ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον (88' Μαρινάκης), Πασαλίδης, Διαμαντής, Τοράρινσον, Μπαλογιάννης (67' Μπιφουμά), Ντιουσέ, Μεγιάδο, Τοράλ (67' Μοσκέρα), Μπάκιτς (88' Τσιλιανίδης), Ντικό (74' Γκρόνινγκ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (77' Φράνσον), Μάνταλος (82' Σιντιμπέ), Άμραμπατ (78' Ελίασον), Τσούμπερ (82' Φαν Βέερτ).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0