Football Talk

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7-0: Αδιανόητο πάρτι, κόκκινη κυριαρχία, ιστορικός Σαλάχ! (video)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7-0: Αδιανόητο πάρτι, κόκκινη κυριαρχία, ιστορικός Σαλάχ! (video)

Κυρίαρχη Λίβερπουλ στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανεπανάληπτο 7-0 και μία ακόμη απόδειξη πως όταν παίζει στο «Άνφιλντ», υπάρχει ξεκάθαρα φαβορί! Κόκκινο πάρτι, αδιανόητη κατάρρευση για την ομάδα του Τεν Χαγκ, στο βράδυ που ο Μοχάμεντ Σαλάχ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας του στην Premier League

Τρομερή Λίβερπουλ, ντέρμπι στα… χαρτιά και τεράστια νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ», στην έβδομη συνεχόμενη χρονιά που οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν φεύγουν νικηφόρα από την έδρα της αντιπάλου τους.

Φανταστικός Κόντι Χάκπο, δύο γκολ ο Νούνιες και ακόμη δύο για τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Premier League με τη Λίβερπουλ: Τον Μοχάμεντ Σαλάχ! Εντυπωσιακή η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και σπουδαίο 7-0, για πρώτη φορά σε μεταξύ τους ματς φυσικά στο «Άνφιλντ» στην ιστορία τους!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Καλύτερα μπήκε στο ντέρμπι η Λίβερπουλ, η οποία απείλησε με τον Χάρβεϊ Έλιοτ μόλις στο 3ο λεπτό, παρότι το σουτ του βρήκε στα σώματα, για να έρθει ο Άντονι στο 9ο λεπτό και να «τεστάρει» τα αντανακλαστικά του Άλισον, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ την προσπάθειά του.

Ακολούθησε η πρώτη τελική του Μοχάμεντ Σαλάχ στο παιχνίδι, όταν στο 14’ δεν σημάδεψε σωστά, για να έρθει και η πρώτη σημαντική στιγμή των γηπεδούχων με τον Ντάργουιν Νούνιες, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει στόχο από πλεονεκτική θέση.

Το ίδιο συνέβη και στο 22ο λεπτό σε δύο διαδοχικές φάσεις για τη Λίβερπουλ, με τον Ουρουγουανό και τον Ρόμπερτσον, ενώ ο φρενήρης ρυθμός στο ματς πιστοποιήθηκε πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας, όταν η κεφαλιά του Μπρούνο Φερνάντες πέρασε δίπλα από το αριστερό, κάθετο δοκάρι του Άλισον.

Από εκεί και πέρα, οι «κόκκινοι διάβολοι» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, σκόραραν με τον Καζεμίρο, με το γκολ να ακυρώνεται καθώς ήταν ξεκάθαρα εκτεθειμένος, ενώ είδαν τον Ράσφορντ να αστοχεί σε πλασέ πάνω στην κίνηση απέναντι στον Βραζιλιάνο γκολκίπερ της Λίβερπουλ, μην μπορώντας να πετύχει το πρώτο γκολ της καριέρας του στο «Άνφιλντ».

Και κάπως έτσι, τιμωρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, με την πρώτη τελική προσπάθεια της Λίβερπουλ στον στόχο. Τρομερή κίνηση του Χάκπο, «άδειασμα» στον Νταλότ και άψογο τελείωμα για το 1-0 της ομάδας του στο 43ο λεπτό.

Και πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει πώς δέχθηκε το πρώτο γκολ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με την έναρξη του δευτέρου μέρους, είδε την εστία της να παραβιάζεται για δεύτερη φορά.

Ο Νούνιες πήρε την μπάλα από τον Έλιοτ μέσα στην περιοχή και τελείωσε με κεφαλιά τη φάση, για να κάνει στο 46ο λεπτό το 2-0, μέσα σε πανζουρλισμό μπροστά στο KOP.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και τρίτο γκολ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Άψογη αντεπίθεση, ασίστ ο Σαλάχ και υποδειγματικό «σκάψιμο» του Χάκπο στον Ντε Χέα, για να δώσει διαστάσεις… θριάμβου στην διαφαινόμενη νίκη των γηπεδούχων.

Η άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειχνε ζαλισμένη, ο Κονατέ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 57’ και από εκεί και πέρα το πάρτι ξεκίνησε.

Γκολ ο Σαλάχ για το 4-0, γκολ ο Νούνιες στο 75ο λεπτό για να «ανεβάσει» τον δείκτη του σκορ στο 5-0 και μετά ανέλαβε δράση ξανά ο Αιγύπτιος. Έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ στην εποχή της Premier League και εν τέλει, ο Φιρμίνο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, αποχαιρετώντας ιδανικά το κοινό του «Άνφιλντ»!

 

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (78' Μπάιτσετιτς), Φαμπίνιο (79' Μίλνερ), Έλιοτ (85' Τζόουνς), Σαλάχ, Χάκπο (79' Φιρμίνο), Νούνιες (78' Ζότα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Μαρτίνες (77' Μαλάσια), Σο, Καζεμίρο (77' Καζεμίρο), Φρεντ (58' Μακτόμινεϊ), Άντονι, Φερνάντες, Ράσφορντ (85' Ελάνγκα), Βέχορστ (58' Γκαρνάτσο)



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0